Home » PC lifecycle management » 5 manieren waarop technologie uw bedrijfsproductiviteit in 2017 kan bevorderen

5 manieren waarop technologie uw bedrijfsproductiviteit in 2017 kan bevorderen

Tech Page One

5 ways technology will boost enterprise productivity in 2017-747 x 325

 

Het wordt hoog tijd dat deskundigen uit de industrie eens kijken naar de IT-sector en proberen te bedenken welke technologieën in de loop van 2017 de meeste impact op bedrijven zullen hebben.

We proberen CIO’s en hun zakelijke collega’s te helpen wijs te worden uit de vijf belangrijkste technologische trends die de komende 12 maanden invloed op organisaties zullen uitoefenen.

1. Geweldige apparaten ter ondersteuning van cloud als kern van de onderneming

Hoewel de technologische sector is gericht op vooraanstaande ontwikkelingen, zoals automatisering en het Internet of Things, hebben veel CIO’s moeite om wijs te worden uit de bestaande IT. De cloud mag dan al zo’n tien jaar bestaan, toch tonen CIO’s pas nu aan op welke manier IT op aanvraag bedrijfsproductiviteit kan versterken.

IT-beleidsmakers blijven hun goede werk in 2017 voortzetten en zullen nieuwe bedrijfsprojecten op schaalbare platforms op aanvraag uitvoeren. Mobiele apparaten vormen de sleutel tot het helpen van bedrijven optimaal van nieuwe services te profiteren. Onderzoek door Forrester suggereert dat 70% van alle werknemers smartphones gebruikt voor het werk, terwijl 40% vertrouwt op een tablet. Ga op zoek naar apparaten met verbeterde beveiliging en mogelijkheden voor samenwerking.

2. Van big data tot cognitieve analytische gegevens – de overgang naar actioneerbare inzichten

5 ways technology will boost enterprise productivity in 2017-350 x 250CIO’s beschouwen big data als een opgeblazen concept, maar ze erkennen wel de kracht van gegevens bij het helpen creëren van nieuwe bedrijfsmodellen. Net als bij de cloud maken organisaties nu eindelijk optimaal gebruik van de meeste big data-investeringen, een trend die in de loop van 2017 zal worden opgepakt, vooral naarmate er steeds meer dingen met het netwerk verbonden zullen worden.

De stijging van nog een andere trend – cognitieve analyse – helpt de onderneming bij het nemen van slimmere beslissingen. Het International Institute for Analytics zegt dat cognitieve analyse waarschijnlijk tot de volgende populaire term zal uitgroeien. Toegang tot de juiste gegevens op het juiste moment – of dat nu gebeurt via de meest recente mobiele apparaten of krachtige pc’s – helpt werknemers productiviteit en prestaties te verbeteren.

3. Daar komen de robots… maar we maken eerst de weg vrij voor vertegenwoordigers en aanraakschermen

CIO’s zullen zich meer dan bewust zijn van de groeiende trend voor automatisering in zowel de IT-afdeling als de rest van het bedrijf. Automatisering heeft directe gevolgen voor productiviteit; het stelt werknemers in staat routinematige en steeds terugkerende taken door computers of robots te laten uitvoeren. Volgend jaar zal machine-leren een hoger niveau bereiken.

Gartner zegt dat CIO’s moeten verkennen hoe ze autonome vertegenwoordigers kunnen gebruiken om menselijke activiteiten te verbeteren en personeel vrij te maken voor werk dat productiever is en meer waarde heeft. Aanraaktechnologie biedt een belangrijke route naar dit productievere tijdperk. Superdunne aanraak-pc’s blijven zich ontwikkelen en de meest recente ontwikkelingen van de beste leveranciers van zakelijke computers zal een nieuw reactieniveau creëren.

4. Nieuwe investeringen in zakelijke pc’s zal grote voordelen opleveren

Werknemers die van plan zijn optimaal van nieuwe werkmethoden gebruik te maken, hebben krachtige tools nodig om ze te helpen zo productief mogelijk te werken. Mobiliteit blijft een belangrijk aandachtspunt voor IT-beleidsmakers, die manieren moeten vinden om te zorgen dat hun personeel overal vandaan beveiligde toegang heeft tot analytische gegevens.

Een investering in mobiele oplossingen moet worden ondersteund door een evenredige toewijding aan desktopcomputers. Zoals een vorig Tech Page One-artikel aantoonde, suggereert onderzoek door Principled Technologies dat moderne pc’s 145% betere systeemprestaties leveren dan een verouderde uitrusting. Door gebruik te maken van nieuwe functies, zoals van de meest recente processors tot zelf-coderende harde schijven en van aanraakschermen tot door ISV gecertificeerde werkstations, zal uw firma voorop blijven lopen.

5. Door software gedefinieerde alles wordt een zakelijke realiteit

Door software gedefinieerd verwijst naar de abstractie van de regellaag in hardware. Het is een methode die firma’s in staat stelt optimaal te profiteren van de bestaande IT-assets en die helpt bij het verhogen van bedrijfsproductiviteit. Door software gedefinieerde systemen oefenen al enorme invloed uit op datacenters en netwerken.

U kunt verwachten dat het jaar 2017 het jaar wordt waarin door software gedefinieerde methoden de productiviteit in de volledige onderneming zullen verbeteren. Door software gedefinieerde beveiliging stijgt bijvoorbeeld in Gartner’s Hype Cycle for Emerging Technologies. De analist verwacht ook dat door software gedefinieerde opslag de komende 12 maanden verder zal groeien. Dergelijke ontwikkelingen betekenen dat uw personeel verbonden en beveiligd blijft, of uw werknemers de informatie nu openen op hun mobiele apparaat of vanaf een krachtige pc.

Meer informatie over hoe de juiste desktop productiviteit voor uw bedrijf kan bevorderen.

 


 

Referenties:

Gartner over automatisering:  http://www.gartner.com/newsroom/id/3143521

Tech Page One over desktopproductiviteit: http://www.techpageone.co.uk/business-uk-en/right-desktop-can-lead-productivity-2/

Gartner’s Hype Cycle: http://www.gartner.com/newsroom/id/3114217

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, PC lifecycle management, Productivity