Home » Business » Productivity » BYOD en productiviteit: aandacht voor de balans tussen werk en privé

BYOD en productiviteit: aandacht voor de balans tussen werk en privé

Tech Page One

BYOD en productiviteit: aandacht voor de balans tussen werk en privé

 

Bent u lang genoeg los van uw werk en uw telefoon?

De redenen voor BYOD zijn doorontwikkeld vanaf het startpunt. Eerst hadden ondernemingen de neiging alles te vergrendelen en andere apparaten, die de onderneming niet zelf had goedgekeurd en gekocht, geen toegang te geven tot het netwerk en bedrijfsdata.

In plaats daarvan moedigt ongeveer 95% van de organisaties nu mobiliteit aan en biedt ondersteuning voor BYOD, blijkt uit onderzoek van Evolve IP. Nu managers en leidinggevenden ruim 10 uur per week op afstand werken en de werkdag een half uur langer is omdat kan worden gewerkt tijdens de reistijd, plukken BYOD-organisaties de vruchten van hun mobiliteitsprogramma’s, waaronder de toegenomen productiviteit. En de meeste werknemers vertelden de onderzoekers dat ze het prettig vonden om altijd en overal contact te kunnen houden.

Balans tussen werk en privé

BYOD en productiviteit: aandacht voor de balans tussen werk en privéMaar is het wel een goede zaak dat de lijn tussen werk en privé zo vaag wordt? Uit onderzoek is gebleken dat mensen tot 13 uur per dag werken. Niet omdat ze dat zelf willen, maar omdat ze zich daartoe gedwongen voelen. Sommigen zijn misschien van mening dat in zulke omstandigheden een bezoekje aan de afdeling HR moet worden gebracht, maar de druk van zowel collega’s als managers kan betekenen dat die afdeling er weinig aan kan doen. In plaats daarvan kan een verandering van de bedrijfscultuur noodzakelijk zijn, waarbij vakanties worden toegestaan.

Toch kunnen bij moeilijke economische omstandigheden velen het gevoel hebben dat ze harder moeten werken om hun baan te houden en om contact te houden, zelfs ‘s nachts of als ze op vakantie zijn. Toch weet iedereen dat vrije tijd essentieel is voor het opladen van de accu, voor hobby’s en tijd met vrienden en familie.

Een middenweg vinden

Mogelijk is er een middenweg tussen alle contact verbreken en een slaaf zijn van de technologie. Volgens de Harvard Business Review (https://hbr.org/2014/07/the-right-way-to-unplug-when-youre-on-vacation/) kan het een zaak zijn van uitzoeken hoeveel tijd je uit beeld mag zijn.

Praktisch gezien kan het net zo simpel zijn als het aanhouden van vaste contactmomenten, bijvoorbeeld een- of tweemaal per dag, waarbij e-mail handmatig wordt gedownload zodat u niet in de verleiding komt om meldingen te beantwoorden. Zodra u een helder plan hebt, moet u dat delen met familie en collega’s. Zij weten dan wanneer u beschikbaar bent voor werk – en wanneer niet.

U kunt ook automatische beantwoording instellen waardoor de stapel e-mail die bij terugkomst op u wacht minder hoog is. En probeer niet te denken aan uw werk als u vrij bent.

Technologie is niet uw baas

Het is belangrijk om te weten dat u zich niet gedwongen moet voelen om contact te houden. Alleen omdat er technologie bestaat waarmee u bijna overal contact kunt houden, betekent dat nog niet dat van u wordt verwacht dat ook te doen. En als dat niet werkt, breng dan ten minste een deel van uw vakantie ergens door waar geen mobiel netwerk is, zodat u een volledig legitieme reden hebt om niet te reageren op e-mails of telefoontjes.

De productiviteit hoeft er niet onder te lijden: uit onderzoek blijkt dat mensen zich minder gestrest voelen en meer energie hebben nadat ze terugkomen van vakantie, wat beter is voor hun gezondheid én hun productiviteit.

 

 

Manek Dubash

Manek Dubash

Manek Dubash is een analist en tech journalist met meer dan 30 jaar ervaring. Gericht op zakelijke technologie, observeert en beoordeelt hij zakelijke infrastructuur kwesties voor een reeks industrie- invloedrijke websites. Zijn werk is verschenen in landelijke dagbladen, alsook gespecialiseerde technologie tijdschriften en websites. Hij heeft ook publicaties gehad in belangrijke nieuws tijdschriften, waaronder PC Magazine, waar hij editor-in -chief was en hij heeft gewerkt met analyse en onderzoek bedrijven zoals Datamonitor en STL Partners.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, Productivity