Home » Business » Entrepreneurship » De 5 manieren waarop future-ready oplossingen het bedrijf van morgen veranderen

De 5 manieren waarop future-ready oplossingen het bedrijf van morgen veranderen

Tech Page One

iStock_000020786413_Full

 

Er is een nieuwe kracht die de discussie over flexibiliteit in elk aspect van het bedrijfsleven noodzakelijk maakt. Flexibele en echt aanpasbare IT-omgevingen zijn cruciaal voor elk bedrijf om het gat te dichten tussen de huidige infrastructuur en de huidige bedrijfsactiviteiten, tot het punt waarop nieuwe investeringen worden gedaan, waardoor het bedrijf beter kan concurreren en verder kan groeien. Deze waarheid, in combinatie met de mogelijkheid om meerdere werkzaamheden uit te voeren met minder ruimte, is wat we vandaag de dag bedoelen met flexibiliteit.

Een werkelijk flexibel bedrijf is een future-ready bedrijf dat zichzelf heeft opgebouwd uit modulaire en schaalbare IT-bouwstenen om een nieuw soort future-ready flexibiliteit mogelijk te maken. Door softwaregedefinieerde oplossingen in te zetten die in essentie dynamisch zijn, kunnen bedrijven nu nieuwe schaalbaarheidniveaus bereiken met ongeëvenaarde snelheid, en dit op een kostenbesparende manier.

Een manifest voor verandering

De 5 manieren waarop toekomstbestendige oplossingen het bedrijf van morgen veranderenNaast het pleiten voor zelforganisatie, eenvoud en aandacht voor technische uitmuntendheid in alles wat we doen, staat het originele Agile-manifest misschien wel het meest bekend om de volgende uitspraak:

“Verwelkom veranderende behoeften, zelfs laat in het ontwikkelproces. De processen van Agile benutten verandering en zetten het om in een concurrentievoordeel van de klant.”

Dell zelf is voorstander van het gebruik van de ‘Agile-methodologie’ om juist op deze manier sneller resultaten te behalen. Voor de bedrijven van vandaag betekent dit een concrete aanvaarding van het feit dat verandering een constante is. Het betekent ook dat de future-ready onderneming bereid moet zijn om op nieuwe manieren flexibel te zijn. Dus hoe kunnen we dit grondbeginsel uitwerken in vijf hoofdgedachten?

Slagen in de flexibele wereld

  1. Om te slagen in een wereld die steeds verder onder druk wordt gezet door technologische veranderingen, moet een bedrijf zichzelf blijven inrichten op dynamische variaties en aanpassingen. Overstappen naar een staat waar alles softwaregedefinieerd is en waar we software loskoppelen van de hardware waar deze op draait, is de sleutel tot het faciliteren van deze nieuwe flexibiliteit.
  2. Om te slagen in een wereld waar macro-economische omstandigheden en veranderende veiligheidsrisico’s het aanzien van het bedrijfsleven dagelijks veranderen, is er een duidelijke mogelijkheid om grotere CAPEX-vrijheid (in plaats van OPEX) te verkrijgen door over te gaan op cloudcomputing en een nieuw IT-model dat draait op hyper-converged infrastructuren.
  3. Om te slagen in een wereld waar flexibiliteit de mogelijkheid om te veranderen betekent, bieden opties voor cloudcomputing, open standaarden en gevirtualiseerde infrastructuur bedrijven de vrijheid om keuzes voor de lange termijn te maken, in plaats van voor altijd vast te zitten aan het product en de servicevoorwaarden van een bepaalde leverancier.
  4. Om te slagen in een wereld waar elke dag ingrijpende veranderingen plaatsvinden in regelgevende kaders, moeten de IT-structuren van een future-ready bedrijf gebaseerd zijn op een portfolio van hardware, software en services dat zowel anticipeert op (door middel van automatische intelligentie) als zich aanpast aan snel veranderende bedrijfsomstandigheden.
  5. Bovenal, om te slagen in een wereld waar het gedrag van de klant en kooptrends niet langer statisch zijn (of zelfs cyclisch of seizoensgebonden of op een of andere manier periodiek) zoals vroeger, moet een bedrijf dat zichzelf future-ready wil noemen, begrijpen dat verandering het nieuwe uitgangspunt is.

Een voor flexibiliteit geoptimaliseerd bedrijfsdoel

Ons ultieme doel hier is om het bedrijf in te richten rondom workloads die geoptimaliseerd zijn voor hun specifieke line-of-businessfunctie maar die ook veranderd kunnen worden.

Deze workloads kunnen door data aangedreven services of transactiestromen zijn, het kunnen kwantificeerbare productieprocessen zijn en het kunnen fysieke taken zijn die door mensen worden uitgevoerd. Het cruciale punt is dat deze allemaal zo opgezet zijn dat ze hun werk sneller en efficiënter kunnen doen, omdat het bedrijf van begin af aan al opgezet is rondom een flexibele cultuur.

Zo efficiënt als het werkelijk future-ready bedrijf is, morgen is het minder efficiënt vanwege een overvloed aan factoren die op het punt staan te veranderen. Dat is niet erg; het future-ready bedrijf is er klaar voor.

 

 

Adrian Bridgwater

Adrian Bridgwater

Adrian is een technologiejournalist met meer dan twee decennia perservaring. Hij schrijft voornamelijk nieuwsanalyses rond de ontwikkeling van softwareapplicaties maar in de bredere mediawereld is hij ook een analist, technologie-evangelist en content consultant. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen tien jaar verdiept in open source, data-analyse en -intelligentie, cloud computing, mobiele apparaten en data management.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, Entrepreneurship