Home » PC lifecycle management » De drie belangrijkste redenen om uw pc te vernieuwen

De drie belangrijkste redenen om uw pc te vernieuwen

Tech Page One

Beautiful young woman working with laptop in her office.

 

Goede werknemers worden gezien als het hart van een slimme organisatie, maar deze personen kunnen hun potentie alleen waarmaken als uw organisatie ze de tools en services biedt waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen.

De pc is een van de belangrijkste middelen die werknemers laten uitblinken en daarom moet een bedrijf investeringen in laptop- en desktoptechnologie ondersteunen. Veel bedrijven doen er echter te lang over om hun pc’s te vernieuwen.

Als IT-manager is het uw taak om de rest van de organisatie te laten zien dat een vernieuwing van de technologie een groot verschil kan maken met betrekking tot een voorsprong op de concurrentie. Hieronder volgen drie belangrijke redenen waarom een bedrijf een vernieuwing van pc’s moet stimuleren.

1. Werknemers zijn productiever

350-250 – BODY TEXT IMAGEVaak beschikken technisch onderlegde werknemers thuis over betere IT dan op kantoor. Slimme bedrijven maken gebruik van de nieuwe IT-expertise van hun werknemers en bieden werknemers de mogelijkheid om de nieuwste apparaten en software te gebruiken, bijvoorbeeld Windows 10 van Microsoft.

Er is bewijs dat lijkt aan te tonen dat het ondersteunen van dergelijke toegang een groot verschil kan maken in het werk en de resultaten. Technologie ontwikkelt zich immers in een razendsnel tempo. Moderne laptops en desktops kunnen de productiviteit van werknemers verbeteren met wel 50% ten opzichte van de apparatuur die vijf jaar geleden werd gebruikt.

Bovendien kan uw organisatie technische expertise omzetten in een bedrijfsvoordeel. Uw technisch onderlegde werknemers doen graag aan zelfsupport en dankzij de ingebouwde functies van moderne Windows 10-pc’s kunnen werknemers veel eenvoudiger problemen oplossen en weer aan het werk gaan.

Een gestandaardiseerd besturingssysteem maakt het ook makkelijker om nieuwe tools en apps toe te voegen. Windows 10 heeft een universele applicatiearchitectuur, wat betekent dat software kan draaien op meerdere soorten apparaten (zoals telefoons, tablets of pc’s) met minimale wijzigingen in de code.

2. Beveiliging die werkt waar uw werknemers ook werken

Iemand moet wel gek zijn om IT-beveiliging niet serieus te nemen; uit Dell-onderzoek blijkt dat driekwart van de organisaties de afgelopen 12 maanden te maken hebben gehad met een inbreuk op de beveiliging. Het risico op informatieverlies en een flinke deuk in de reputatie van het bedrijf leidt nog niet automatisch tot een investering in technologie die up-to-date is.

Veel bedrijven blijven gebruikmaken van technologie waarvan de ondersteuning door de leverancier is verlopen. Uit een onderzoek dat afgelopen jaar werd gehouden bleek dat 16-17% van de computergebruikers nog steeds gebruikmaken van Windows XP, terwijl Microsoft had aangekondigd dat dit vanaf april 2014 niet meer zou worden ondersteund.

Wanneer technologie niet wordt bijgewerkt, zijn organisaties kwetsbaar voor mogelijke cyberdreigingen. Oudere laptops en desktops werken immers vaak niet met veel nieuwe beveiligingsupdates. Het is echter nog niet te laat voor verandering.

Nieuwe laptops en desktops bieden ondersteuning voor uitgebreide versleuteling. Hiermee wordt achter de schermen gewerkt aan de beveiliging van data. En met geavanceerde authenticatiemethoden hebben alleen de juiste gebruikers toegang tot bedrijfsmaterialen, waar ze ook werken.

3. Het bedrijf bespaart meer geld

Een informatielek is niet het enige wat uw bedrijf mogelijk geld kan kosten. Laptops en desktops die ouder zijn dan drie jaar brengen veel meer onderhoudskosten met zich mee.

Wanneer het gaat om ROI, zijn oudere pc’s niet meer van deze tijd. Voeg daar het beveiligingsrisico aan toe en het niet effectief kunnen uitvoeren van de nieuwste apps, en uw werknemers worden juist minder productief met uw desktops en laptops, in plaats van meer.

Werknemers beschikken thuis vaak over goede technologie, maar apparaten van enterpriseklasse presteren nog altijd beter dan apparaten voor consumenten. Een gestandaardiseerde benadering van bedrijfs-pc’s zorgt bovendien voor consistentie in de hardware, wat weer zorgt voor minder onderhoudskosten gedurende de gemiddelde levenscyclus van drie jaar.

Windows 10 is er klaar voor: dit is het ideale moment om met de directie in gesprek te gaan over een vernieuwing van pc’s. Vernieuw nu en wees voorbereid op de snel veranderende eisen van het flexibele bedrijf van de toekomst.

 


 

Referenties:

Dell infographic: http://www.techpageone.co.uk/wp-content/uploads/2016/02/DellwhyRefresh_09_30_15.pdf

Onderzoek naar Windows XP: http://www.cio.com/article/2944673/security0/7-places-you-ll-be-surprised-to-learn-are-still-using-windows-xp.html

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, PC lifecycle management, Productivity