Home » Business » Corporate Responsibility » Dell combineert technologie, zonne-energie en containers in onderwijsmodel

Dell combineert technologie, zonne-energie en containers in onderwijsmodel

Tech Page One

Dell combineert technologie, zonne-energie en containers in onderwijsmodel

 

Dankzij energie-efficiënte technologieën en zonne-energie kunnen studenten in delen van Nigeria, Zuid-Afrika (en binnenkort Colombia) op een geheel nieuwe manier leren in gerenoveerde containers met bureaus en computers met internettoegang.

Om gemeenschappen zonder betrouwbare elektriciteit te helpen profiteren van op technologie gebaseerd onderwijs, heeft Dell in 2013 geld en technologie gedoneerd voor de introductie van zijn eerste klaslokaal op zonne-energie, een Dell Learning Lab, bij State Senior High School in Lagos, Nigeria. Snel hierna volgde een tweede lab bij het Students Health and Welfare Centre in Kensington, Zuid-Afrika.

“ICT (informatie- en communicatietechnologie) is vaak niet beschikbaar voor kinderen in afgelegen gebieden in ontwikkelingslanden,” zegt Deb Bauer, director van Global Youth Learning Strategy bij Dell. “Zij willen echter net zo graag leren als ieder ander kind.”

Dell combineert technologie, zonne-energie en containers in onderwijsmodelHet Youth Learning program van Dell, een van de strategische programma’s voor goede doelen, omvat een samenwerking met non-profitorganisaties over de hele wereld om de onderwijskloof te verkleinen voor miljoenen jongeren die geen toegang hebben tot technologie.

De Learning Labs van Dell gebruiken de succesformule van Computer Aid International, waarbij een klaslokaal wordt gebouwd in een container met zonnepanelen die 100% van de stroom leveren aan de energie-efficiënte technologie van Dell. Dell neemt ook de kosten van internettoegang voor zijn rekening en werkt samen met lokale liefdadigheidspartners om een programma te creëren met informatie en communicatie speciaal voor de studenten die de labs gebruiken.

Bauer vertelt dat het eerste lab is ontstaan uit een innovatief idee van een Dell medewerker.  Door hard te werken, heeft het bedrijf twee extra Dell Learning Labs in Zuid-Afrika kunnen opzetten in 2014. Er zijn plannen om nog eens zeven labs te bouwen, waardoor het totaalaantal van Dell op 11 neerkomt.

De Learning Labs op zonne-energie zijn een ongebruikelijke leeromgeving waar studenten en docenten dol op zijn.  Dell heeft er nu een reproduceerbaar model van gemaakt, geschikt voor vele locaties.

In deze video is het eerste Learning Lab van Dell bij State Senior High School op het platteland van Nigeria te zien.

Dell heeft een aantal wijzigingen aangebracht aan de nieuwe lokalen ten opzichte van 2013. Het bedrijf heeft onder andere de ventilatie van de lokalen verbeterd en, waar mogelijk, ook de technologie zodat meer geavanceerde programma’s ondersteund kunnen worden. Zes van de nieuwe Dell Learning Labs zullen uitgerust zijn met een luchtgekoelde server met Dell Wyse™ thin clients en vWorkspace™ ter ondersteuning van grafisch en codeerwerk. Deze technologie verbruikt zo’n 5 watt aan energie, in tegenstelling tot de gemiddelde 150 watt die een normale pc verbruikt.

Dell heeft in 2014 SunPower zijn officiële zonne-energiepartner voor Dell Learning Labs in Zuid-Afrika gemaakt. Het bedrijf zal dan ook de beste zonnepanelen voor onze acht nieuwe labs leveren.

“Het is fantastisch om te zien dat uiterst efficiënte zonnepanelen, die schone stroom generen voor woningen, bedrijven en andere faciliteiten over de hele wereld, toegepast worden in deze labs om de levensstandaard van lokale jongeren te verbeteren. We zijn er trots op dat we deel mogen uitmaken van dit nobele initiatief,” zegt Jorg Heinemann, executive vice president van global power plants, customer operations en EPC van SunPower.

De groei van Dell Learning Labs is een voorbeeld van hoe Dell aan zijn Legacy of Good-doelen voor 2020 werkt: om onze expertise en technologie toe te passen in kwetsbare gemeenschappen om 3 miljoen jongeren rechtstreeks te helpen en 10 miljoen mensen indirect te helpen groeien en ontwikkelen voor 2020.

 

 

Heather Wilson

Heather Wilson

Heather Wilson is schrijfster en lid van het Dell Corporate Responsibility Marketing team.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, Corporate Responsibility