Home » Technology » CAD, Graphics & Design » Is het tijd voor een upgrade naar 4K?

Is het tijd voor een upgrade naar 4K?

Tech Page One

 Is het tijd voor een upgrade naar 4K?

 

Van krachtige applicaties tot computinghardware: technologieleiders hebben een scala aan upgrademogelijkheden. Om ervoor te zorgen dat ze de juiste beslissing nemen, moeten IT-managers nauw samenwerken met senior leidinggevenden en designprofessionals om te besluiten welk technologiegebied voorrang heeft bij investeringen.

Eén gebied waarop uw organisatie niet zal kunnen besparen, is resolutie. De beste leveranciers bieden nu krachtige computers met toonaangevende film- en beeldschermtechnieken, zoals computers met Ultra HD 4K-schermresoluties.

Wat is 4K en waarom is een hogere HD-waarde belangrijk voor mijn bedrijf?

4K verwijst naar een beeldschermapparaat of digitale inhoud met een horizontale resolutie van ongeveer 4.000 pixels. De resolutie die verbonden is met 4K-technologieën heeft een enorme voorsprong op traditionele beeldschermtechnieken en biedt veel meer helderheid en details bij de productie.

De eerste 4K-camera’s voor cinematografische doeleinden verschenen meer dan 10 jaar geleden. Belangrijke online kanalen, zoals YouTube, ondersteunen 4K-uploads al sinds het begin van het decennium. In de afgelopen twee jaar is 4K-resolutie echter gemeengoed geworden.

Veel belangrijke designapplicaties ondersteunen nu 4K-technologieën. Met een dergelijk hoogwaardig beeldscherm kunnen professionals profiteren van de schermprestaties, connectiviteit en productiviteit die noodzakelijk zijn voor topdesign. Maar zulke details vereisen ook een evenredige investering in computing.

Hoe worden applicaties bijgewerkt om hogere resoluties te kunnen ondersteunen?

Is het tijd voor een upgrade naar 4K?Nu is het beste moment om na te denken over de ondersteuning van 4K-schermresoluties. Belangrijke designapplicaties beginnen hoogwaardige beeldscherminstellingen te ondersteunen. Dat betekent dat bedrijven die investeren in krachtige computers hun professionele designers geweldige visualisatiemogelijkheden kunnen bieden.

Neem nu bijvoorbeeld SOLIDWORKS 2016, de laatste versie van de 3D-modelleertool, waarmee professionals computer-aided design snel en effectief kunnen uitvoeren. De update van de software bevat ondersteuning voor monitors met 4K-resolutie. SOLIDWORKS 2016 heeft een update gekregen in reactie op het toenemend gebruik van hoge-resolutietechnologieën door toonaangevende bedrijven.

Voor andere belangrijke designapplicaties hebben vergelijkbare updates plaatsgevonden. De laatste versie van Adobe Creative Cloud bevat ingebouwde ondersteuning voor een groot aantal verschillende indelingen, waaronder 4K. De update biedt meer bewerkingskracht voor designprofessionals die met HD-video werken.

Welke typen monitors en computers ondersteunen de overstap naar 4K?

Het echte voordeel van 4K is dat uw werknemers hun creaties kunnen realiseren in de scherpste details en helderste kleuren. Zoek naar een leverancier die gespecialiseerd is in Ultra HD 4K-resolutie. Eén voorbeeld is de UP3216Q, een superscherpe 31,5 inch monitor van Dell waarbij professionals kunnen inzoomen op de allerkleinste details van hun werk.

Onthoud dat de ondersteuning van 4K-technologieën niet beperkt is tot beeldschermniveau. Zoals we al eerder zeiden, is voor een investering in Ultra HD ook een investering in computing vereist.

Het goede nieuws voor IT-managers is dat sommige van de krachtigste laptops nu ook 4K-schermen hebben. De krachtige versie van de nieuwe Precision 15 5000 zakelijke laptop van Dell heeft bijvoorbeeld een Ultra HD 4K-beeldscherm met 100% ondersteuning van het Adobe-kleurenbereik.

Conclusie: investeer nu en zorg voor een heldere blik op de toekomst

Een IT-manager die design- en engineeringprofessionals wil ondersteunen, staat voor de moeilijke beslissing waarin moet worden geïnvesteerd. Door zich te richten op 4K kan het bedrijf investeren in beeldschermen met hoogwaardige resolutie die voordelen bieden voor de lange termijn.

 


 

Referenties:

SOLIDWORKS en 4K: http://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2015/09/introducing-the-new-solidworks-2016-ecosystem.html

Adobe en 4K: https://helpx.adobe.com/premiere-pro/how-to/video-formats.html

Over UP3216Q: http://www1.la.dell.com/bm/en/corp/peripherals/dell-up3216q-monitor/pd.aspx?refid=dell-up3216q-monitor&s=corp

Over de Precision 15 5000: http://www.pcworld.com/article/2988237/laptop-computers/dells-new-skylake-precision-laptops-get-smaller-thinner-and-faster.html

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, CAD, Graphics & Design, Productivity