Home » Business » Hoe consultancy de fundamenten legt voor succes en risico’s vermindert

Hoe consultancy de fundamenten legt voor succes en risico’s vermindert

Tech Page One

Great relationships matter - How consultancy lays the foundations for success and reduces risk-Main Article Image

 

Soms lijkt het beter om ons te richten op de taak die voor ons ligt. Te veel input leidt tot problemen voor IT-managers die erop gebrand zijn zo snel mogelijk nieuwe producten uit te rollen. Maar goede relaties met externe partijen kunnen uw bedrijf helpen snel vooruitgang te boeken – en goede consultancy kan de fundamenten voor succes leggen en risico’s verminderen.

Consultancy mag niet gezien worden als een extra – en potentieel dure – advieslaag. Kosteneffectieve consultancy is noodzakelijk om de planning en voorbereiding van een IT-project in goede banen te leiden. Een goede consultancypartner vermindert de risico’s, brengt projectvereisten helder in kaart en wijst vooraf op mogelijke struikelblokken.

Risico verminderen

Great relationships matter - How consultancy lays the foundations for success and reduces risk-Body Text ImageBij modern IT-management draait alles om goede bedrijfsresultaten. In het verleden kochten IT-managers technologie waarna ze erop moesten hopen dat de onderneming de technologie optimaal zou benutten. IT-managers van nu hebben de taak systemen en services op veel terreinen binnen de onderneming optimaal te benutten. Ze zijn genoodzaakt een manier te vinden om IT te beheren en de kans op het mislukken van projecten te verminderen.

Dat is precies waar consultancy een rol speelt. Externe experts beschikken over de diepgaande kennis die uw bedrijf nodig heeft voor het realiseren van verandering die mogelijk wordt gemaakt door IT. Onderzoeksbureau IDC deelt deze mening en suggereert dat consultancyservices IT-afdelingen kunnen helpen bij het realiseren van de digitale transformatie die hun bedrijven zo hard nodig hebben.

CIO’s hebben echter ook behoefte aan meer flexibiliteit dan traditionele consultancyservices te bieden hebben. Technology Business Research verklaart dat IT-managers consultancy op maat zoeken. Een ‘one-size-fits-all’-service zou niet werken. Deze managers zoeken services op maat met extra’s voor belangrijke aandachtspunten zoals integratie, implementatie en doorlopend management.

Projectvereisten helder in kaart brengen

De vraag naar flexibiliteit betekent dat bedrijven overstappen van traditionele IT-servicecontracten naar ‘as-a-service’-cloudmodellen. Volgens Technology Business Research daalde hierdoor de uitbesteding van IT in 2014 en 2015 met 4,7 procent per jaar. Wat uw bedrijf nodig heeft, is een volledig en flexibel pakket consultancy- en projectservices: van concept tot voltooiing.

Toegang tot kennis, methoden en tools zorgt dat uw bedrijf met vertrouwen kan investeren in nieuwe technologie. Laten we nader ingaan op een belangrijk gebied als softwaregedefinieerde netwerken. Deskundigen uit de industrie zijn ervan overtuigd dat SDN bedrijven gaat helpen bij een efficiënter en doeltreffender gebruik van hun hardware-resources. IDC erkent de kracht van SDN, maar is van mening dat grote ondernemingen hulp nodig hebben bij het optimaal inzetten van SDN.

Het onderzoeksbureau stelt dat een door consultants bepaalde aanpak van cruciaal belang is. IDC verklaart dat bedrijven moeten samenwerken met een servicepartner die hen helpt om SDN tot het kloppend hart van de IT-strategie te maken. De juiste serviceprovider is goed bekend met het bedrijf en beschikt over de certificaten die nodig zijn om CIO’s te helpen SDN in hun voordeel te gebruiken.

Vooraf op mogelijke struikelblokken wijzen

Het ligt niet in de lijn der verwachting dat alle IT-projecten op slag een succes zijn. Planning en voorbereiding zijn van cruciaal belang. CIO’s die in een on-demand tijdperk het meeste willen halen uit consultancy hebben een partner nodig die een lijst kan overleggen met bewezen klantreferenties waarin de uitstekende aanpak en bedrijfsresultaten staan beschreven.

Uw bedrijf wordt mogelijk geconfronteerd met een zeer specifiek scenario. Uw consultancypartner kan u in dat geval helpen om u te richten op projecten die de hoogste prioriteit hebben. Uw consultancypartner heeft de ervaring die nodig is om voor u de vereisten helder in kaart te brengen, de mogelijkheden te beoordelen en de reikwijdte vast te stellen.

Het goede nieuws is dat een betrouwbare consultancypartner u kan helpen om binnen alle sectoren van zakelijke IT de fundering voor succes te leggen. Goede relaties zijn van groot belang voor bedrijven van nu – en uw consultant zou met uw team moeten samenwerken aan het realiseren van uitstekende bedrijfsresultaten.

Wilt u meer weten over de aanpak van Dell op het vlak van Consultancy om zo het fundament voor succes te leggen en risico’s te verminderen? Klik hier of neem contact op met een verkoopmedewerker van Dell.

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business