Home » Business » Productivity » Hoe u eenvoudig de technologie van uw bedrijf kunt beheren

Hoe u eenvoudig de technologie van uw bedrijf kunt beheren

Tech Page One

4-747x325

 

Moderne IT is complex en het beheren van die complexiteit is cruciaal voor het succes van een future-ready bedrijf.

De explosie aan mobiele services, cloudplatforms en API’s bieden bedrijven een keur aan mogelijkheden. Voor organisaties ligt de uitdaging in het beheren van de capaciteit van moderne systemen en het tegemoetkomen aan de eisen van de moderne verbonden generatie van werknemers en klanten.

Twee organisaties, het King Fahd Armed Forces Hospital (KFAFH) en Renesas Electronics America (REA) in Silicon Valley, laten zien hoe een organisatie gebruik kan maken van de kracht van de huidige technologie.

De behoeften bepalen

Hoe u eenvoudig de technologie van uw bedrijf kunt beherenDe basis voor de juiste IT-oplossingen voor een organisatie is het begrijpen wat er nodig is. De artsen en het personeel van het KFAFH-ziekenhuis, dat uit zes locaties bestaat in Jeddah in Saoedi-Arabië, vroegen om toegang tot de netwerkmiddelen van de organisatie vanaf hun persoonlijke smartphones en laptops.

“We kwamen erachter dat we kwetsbaar waren. Ons netwerk was traag en het was niet mogelijk om buiten het ziekenhuis met adequate beveiliging te werken,” zegt Abdullah Y. Alfi, communicatie- en IT-directeur van het ziekenhuis. “We moeten zowel ons datacentrum beschermen als op een veilige manier verbinding kunnen maken met onze andere vestigingen.”

REA, in Santa Clara, is een dochteronderneming van de Japanse Renesas Electronics Corporation, ‘s werelds grootste fabrikant van microcontrollers. REA had een verouderd integratiesysteem waarbij aangepaste codering handmatig moest worden uitgevoerd, wat zowel kostbaar als onnodig gecompliceerd was.

De oplossing vinden

Beide future-ready organisaties zetten duidelijk uiteen welke problemen zich voordeden bij het bestaande systeem en dat hielp bij het bepalen welke tools nodig waren om hun IT-systemen te beheren. Binnen een onderneming helpt een duidelijke business case om een voorstel voor een investeringsuitgave aangenomen te krijgen en om de steun van het personeel te krijgen voor nieuwe tools voor de werkplek.

Bij de oplossing voor het King Fahd Armed Forces Hospital hoorde het uitrollen van een nieuwe firewall en cloudinfrastructuur op locatie, in combinatie met het opzetten van iOS-apps voor het personeel in het kader van een organisatiebrede BYOD-strategie.

“Nu kunnen onze consultants en ons personeel tijd besparen door overal te werken. Met BYOD hoeft het oproepbaar personeel niet langer helemaal naar het ziekenhuis te komen en hebben ze eenvoudig en overal toegang tot de benodigde services. Dit heeft ervoor gezorgd dat artsen enkele uren per dag kunnen besparen,” zegt Alfi.

Bij REA hadden de problemen meer te maken met software en data omdat het bedrijf verschillende services wilde integreren zoals Salesforce.com, Zendesk en SAP, en daarnaast dat er toenemende behoefte was voor ondersteuning van hun datawarehouse en koppelingen met de systemen van het moederbedrijf in Japan wilde ondersteunen.

Door een up-to-date-oplossing te implementeren heeft REA de kosten met 89% teruggebracht ten opzichte van wat het eerst uitgaf aan onderhoud, rapportage, hardware en onsite support.

“Er zijn minder kosten, en het is makkelijker op te vangen, makkelijker te ondersteunen.” Joseph Coleman, senior IT-manager bij REA, zegt: “REA had verouderde, lokale technologie en we moesten die bagage van ons afschudden en een modernere, cloudgebaseerde aanpak opzetten.”

Zowel REA als het King Fahd Armed Forces Hospital laten zien hoe het beheren van IT eenvoudiger gemaakt kan worden door de knelpunten in de organisatie te bepalen en de juiste investeringen te doen waardoor werknemers zich ten volle kunnen inzetten. In een wereld die snel verandert, is dat een absoluut voordeel voor het future-ready bedrijf.

 

 

Paul Wallbank

Paul Wallbank

Paul draagt regelmatig bij aan Business Spectator en IT News en schrijft daarnaast opdrachten voor privépublicaties. Zijn gepubliceerde boeken zijn onder andere e-Business: Zeven stappen naar online succes (gepubliceerd door John Wiley & Sons) en de Small Business Guide to IT (gepubliceerd door Allen & Unwin). Paul’s voornamelijke interesse is hoe het bedrijfsleven en de samenleving evolueren in de aangesloten economie. Zijn andere vakgebieden omvatten IT-beveiligingsissues, big data, cloud, businesstechnologie, “the internet of things” en de toekomst van zakelijke oplossingen.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, Productivity