Home » Technology » Converged Infrastructure » Hoe vormt technologie de volgende generatie van ingenieurs?

Hoe vormt technologie de volgende generatie van ingenieurs?

Tech Page One

iStock_000040514278_Large

 

Bedrijven boeken succes dankzij uitstekende mensen. Zonder getalenteerde medewerkers kunnen organisaties niet innoveren en groeien. Het belang van goede werkkrachten neemt in het digitale tijdperk alleen maar toe. Een nieuwe generatie van geschoolde technici is nodig om bedrijven een competitieve voorsprong te geven.

Bedrijven moeten manieren zoeken om de volgende generatie van technisch talent te genereren en inspireren. Een dergelijk initiatief was de recente Europese BEST Engineering Competition (EBEC) 2015 Team Design Challenge, gesponsord door Dell, begin augustus 2015.

Meer dan 100 studenten reisden daarvoor naar Porto af om deel te nemen. De studenten brachten innovatieve ideeën en werkende prototypes naar voren en overwonnen intrigerende uitdagingen met behulp van Dell Precision workstations.

Uitdaging één: boren naar olie

Hoe vormt technologie de volgende generatie van ingenieurs?In de eerste taak moesten Europese teams een boor ontwerpen en een werkend prototype maken. De boor moest een gat door vier verschillende lagen materiaal boren om een oliepoel te bereiken. Vervolgens moest de olie uit de poel gepompt worden.

In een race tegen de klok van tijd moesten studenten hun ideeën presenteren aan een jury van experts. De studenten gebruiken Dell Precision T7810 workstations, met Intel Xeon processoren, om hun CAD-ontwerpen te maken.

De studenten deden waardevolle praktische technische ervaring op. Het Spaanse team omschreef Dell Precision technologie als “snel en efficiënt”. De CAD-ontwerpen werden in de werkplaats omgezet in prototypemodellen via traditionele bouwtechnieken, zoals snijden, zagen en solderen.

De teams kregen vijf minuten om hun boren (ideeën en prototypes) voor te stellen aan de juryleden en het publiek. De studenten kwamen op de proppen met unieke en inventieve interpretaties van de instructies, waaronder gemotoriseerde boren en valmechanismen.

Uitdaging twee: een voertuig bouwen

In de tweede test moesten studenten een voertuig voor volwassenen bouwen uit tal van materialen, zoals piepschuim, PET-flessen en houten balken. Het voertuig moest een passagier op een parcours van 50 m kunnen vervoeren.

De teams gebruikten opnieuw hun Dell Precision workstations voor hun ontwerpen voordat ze hun CAD-ontwerpen tot leven wekten in de werkplaats. Ze kregen slechts 15 uren om hun unieke voertuigen op wielen te maken met SOLIDWORKS en de Dell workstations.

Nadat ze hun ontwerpen hadden uitgewerkt, begon de tweede ronde van presentaties. De teams bespraken hun prototypes aan de hand van geanimeerde 3D-ontwerpen en toonden hoe ze over het parcours probeerden te navigeren.

Het meest fascinerende was wellicht de technische conclusies die konden worden getrokken. Het Griekse team bijvoorbeeld ontwierp een snel voertuig met achterwielen dat met handpedalen werden aangedreven. Het Finse team gebruikte dan weer een fusie van ski- en skateboardprincipes, geïnspireerd door hun nationale voorliefde voor sneeuwsporten.

Conclusie: de toekomst vol vertrouwen tegemoet zien

Het team uit de Benelux van de RWTH Aachen University in Duitsland, behaalde de overwinning voor hun indrukwekkende boor- en voertuigontwerpen. De winnaars kregen een Dell Precision M3800 workstation om hun toekomstige ontwerpen nog sneller tot stand te brengen.

De ontwerpwedstrijd toonde aan hoe studenten hun energie, enthousiasme en vaardigheden kunnen toepassen om technologie en creativiteit te combineren. We zien een mooie toekomst voor de komende generatie van studenten en de bedrijven waarvoor zij zullen werken. De conclusie van BEST-voorzitter João Clemente luidde: “Met al deze vaardigheden die jullie hebben vergaard, zal de wereld jullie speeltuin zijn.”

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, Converged Infrastructure, Corporate Responsibility