Home » Business » Corporate Responsibility » Hoop gloort in onderzoeken naar kanker bij kinderen

Hoop gloort in onderzoeken naar kanker bij kinderen

Tech Page One

Hoop gloort in onderzoeken naar kanker bij kinderen

 

“Binnen nu en vijf jaar wil elke patiënt die gediagnosticeerd wordt met kanker zijn of haar tumor laten analyseren en laten sequencen. Mensen krijgen weer hoop. Ze krijgen meer mogelijkheden.”

Dit is een van de manieren waarop dr. Giselle Sholler, kinderoncoloog, de nabije toekomst beschrijft in de onderstaande video. Sholler werd samen met andere experts geïnterviewd over de rol die Dell technologie speelt in de strijd tegen kanker en andere ziektes.

Dankzij een donatie van Dell kunnen nu krachtige rekenclusters en analysesoftware worden gebruikt om miljarden stukjes genomische data te verwerken, om zo voor kankerpatiënten een behandelplan op maat te maken. Dit proces duurde vroeger acht weken; nu duurt het slechts twee dagen, waardoor patiënten eerder met hun behandelplan kunnen beginnen.

Experts in de video zijn het erover eens dat genomica heeft geleid tot grote vooruitgang in het behandelen en voorspellen van ziektes op een manier die men nooit voor mogelijk had gehouden. Dell is een van de koplopers in deze nieuwe toekomst voor de gezondheidszorg.

Het in kaart brengen van het oorspronkelijke menselijke genoom duurde meer dan tien jaar en kostte ongeveer 2,7 miljard dollar. Nu kunnen artsen gebruikmaken van hogere rekensnelheden om het genoom van een persoon te sequencen voor ongeveer 1000 dollar.

Sholler zegt dat technologie van Dell de motor is achter de samenwerking en efficiëntie van haar team, en achter de hoop van haar patiënten. Ze omschrijft de plek waar ze werkt (het Amerikaanse Helen deVos kinderziekenhuis in Grand Rapids, Michigan) als een enorm drukke plek die gonst van de medische activiteiten en de emoties van familieleden. Dit is het hoofdkwartier van het Neuroblastoma and Medulloblastoma Translational Research Consortium (NMTRC), dat persoonlijke medicijnonderzoeken voor kanker bij kinderen beheert in samenwerking met het Translational Genomics Research Institute (TGen).

Hoop gloort in onderzoeken naar kanker bij kinderenDeze onderzoeken, waarbij gebruik wordt gemaakt van Dell technologie, bieden uitkomst voor patiënten van 22 Amerikaanse ziekenhuizen: kinderen met zeldzame vormen van kanker bij wie een traditionele behandeling niet aanslaat. Sholler leidt deze onderzoeken en is de voorzitter van het NMTRC.

“Onze behandelingen zijn slechts zo goed als onze voorspellingen, en onze voorspellingen worden gedaan op basis van data,” zegt dr. Sholler. “Met persoonlijke medicijnen zijn er zoveel data: de genoomdata en unieke behandelgeschiedenis van elke patiënt, de mogelijkheden van meer dan 200 verschillende medicijnen. Met de op cloud gebaseerde portal kunnen mijn teamleden en ik in verschillende ziekenhuizen dezelfde data zien en bespreken, en ontdekken wat er werkt en wat niet. En nu staan we op het punt waar het systeem onze behandelplannen automatisch invult. Zo worden deze nauwkeuriger en worden fouten voorkomen. Deze vooruitgang bespaart ons zoveel tijd, en tijd is voor onze patiënten zeer kostbaar.”

Bryan Borzykowski schrijft in Forbes dat het uiteindelijke doel van snellere genoomsequencing een langer leven is. Dr. Sholler is het daarmee eens.

Ze zegt: “Dit zijn de patiënten voor wie een verpleeghuis voor terminale patiënten nog de enige mogelijkheid was. En nu hebben we een kind van drie jaar met een tumor die 75% kleiner is geworden, een student aan de universiteit bij wie de behandeling is aangeslagen en die niet had verwacht dat hij zijn middelbareschooldiploma zou halen en anderen bij wie de levenskwaliteit omhoog is gegaan. We hebben nog veel te leren en nog een lange weg te gaan, maar het feit dat we nu hoop kunnen bieden aan patiënten, families en onze teams is de grootste beloning in mijn carrière.”

Het Children’s Cancer Care programma is een van Dells kenmerkende programma’s voor goede doelen en een essentieel onderdeel van het 2020 Legacy of Good Plan, de langetermijnstrategie van Dell om onze mensen en onze technologie in te zetten waar ze het meeste kunnen betekenen voor onze klanten, onze gemeenschappen, onze mensen en onze planeet.

In deze video legt Deb Bauer van Dell uit hoe het programma werd geïnspireerd door het werk van NMTRC en TGen. Bauer vertelt hoe Dell zo’n wonderbaarlijk grote impact kan hebben op de gezondheidszorg, en onderzoekers en artsen in staat kan stellen om sneller een persoonlijk behandelplan op te stellen

 

 

Heather Wilson

Heather Wilson

Heather Wilson is schrijfster en lid van het Dell Corporate Responsibility Marketing team.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, Corporate Responsibility