Home » Business » Productivity » Implementatie – Waarom de juiste processen de doeltreffendheid verbeteren

Implementatie – Waarom de juiste processen de doeltreffendheid verbeteren

Tech Page One

Deployment – Why the right processes help reduce errors, cut costs and improve effectiveness-Main Article Image

 

Een bedrijf dat investeert in technologie heeft niet de tijd om te wachten tot het nieuwe systeem een goede ROI gaat opleveren. Binnen de zakelijke IT moet het om waarde draaien. Technologieteams zijn verantwoordelijk voor het realiseren van en optimaal investeringsrendement voor de rest van het bedrijf.

Implementatie is een belangrijke fase in rollouts van technologie. Bedrijven die vooraf meer tijd en geld investeren kunnen tot lang na de systeeminstallatie verzekerd zijn van een hogere ROI. Maar de goede installatie van een nieuw systeem is bepaald geen sinecure.

IT-managers die het meeste willen halen uit nieuwe technologie doen er verstandig aan een externe partner aan te trekken die het bedrijf door een serie penibele fasen kan loodsen: van eenvoudige hardware-installaties tot plannen, configureren en complexe integraties. Laten we hier meer over zeggen.

Waarom is een goede implementatie een echte evenwichtsoefening?

Deployment – Why the right processes help reduce errors, cut costs and improve effectiveness-Body Text ImageIT-managers van nu willen hun collega’s goede systemen leveren. Een slimme aanpak, zoals convergentie en virtualisatie, helpen het technologieteam met het leggen van een fundering voor het moderniseren van toepassingen en een toenemend gebruik van de cloud.

Maar het is een ware goocheltruc om een optimale digitale transformatie binnen de rest van het bedrijf te realiseren. IT-managers die niet zorgvuldig te werk gaan bij de implementatie zullen tot de conclusie komen dat hun aanpak leidt tot meer complexiteit, terwijl het tegendeel wordt beoogd. Systemen die het bedrijf een meerwaarde zouden moeten opleveren, verspillen uw tijd en geld.

En daar hebt u de evenwichtsoefening. IT-teams zijn erop gebrand de voordelen van nieuwe technologie beschikbaar te maken, maar schrikken terug voor rivaliserende prioriteiten, strakke tijdlijnen, risico’s inherent aan de transitie en mogelijke problemen na de implementatie. IT-managers zien zich genoodzaakt een manier te vinden om implementatie te veranderen in een probleemloos proces dat fouten vermindert, kosten verlaagt en de doeltreffendheid verbetert.

Externe expertise inzetten om problemen met de implementatie aan te pakken

Uit onderzoek van Intelliclear is gebleken dat IT-managers geconfronteerd worden met een aantal implementatieproblemen. De fasen voor de eigenlijke implementatie, zoals plannen en configureren, vormen vaak een probleem. Ook zijn er problemen die voortvloeien uit inspanningen om het meeste uit systemen te halen, zoals installatie en integratie. Daarnaast worstelen bedrijven met een gebrek aan personeel dat gespecialiseerd is in implementatietrajecten.

Een expert kan u in dit geval helpen. Uit onderzoek van Principled Technologies is gebleken dat de beste implementatieteams zorgen dat uw bedrijf minder afhankelijk wordt van beheerders met de juiste expertise, die overigens niet gemakkelijk te vinden zijn. U kunt natuurlijk ook externe expertise inzetten zodat uw beheerders zich kunnen richten op andere taken die meer opleveren.

Uw beheerders kunnen zich richten op één strategische taak in plaats van hun tijd te verdelen tussen meerdere taken, hetgeen fouten of vertraging in de hand werkt. Door het leeuwendeel van de implementatie over te laten aan een externe expert, kunt u er gerust op zijn dat nieuwe technologie wordt geconfigureerd en geïmplementeerd. Deze taken hoeven in dit geval niet te worden uitgevoerd door overbelaste interne resources.

De doeltreffendheid nu en tot ver in de toekomst verbeteren

De beste ondersteunings- en implementatieteams versnellen het uitrollen en zorgen dat de kosten binnen de perken blijven. Laten we ProDeploy van Dell als voorbeeld nemen. Principled Technologies ontdekte dat de externe specialist een combinatie van servers, netwerken en opslagsystemen 39 procent sneller implementeerde dan interne beheerders.

Een snellere implementatie betekent dat u sneller kan gaan profiteren van een verbetering van de functionaliteit van het datacenter of van een toename van de capaciteit. In plaats van te proberen om alles in eigen beheer te doen, concludeert Principled Technologies dat een betrouwbare ondersteuningspartner als Dell een doeltreffend alternatief is voor uw bedrijf.

Het onderzoek wijst uit dat implementatieservices de inmenging van een interne beheerder met 91 procent kan verminderen. Principled Technologies concludeert dat de juiste implementatiepartner ervoor zorgt dat de implementatie binnen uw bedrijf sneller en doeltreffender wordt uitgevoerd. Daarbij wordt uw eigen personeel minimaal belast. De juiste partner met de juiste processen staat voor u klaar.

Wilt u meer weten over de manier waarop Dell Deployment Services uw systeeminstallatie kan stroomlijnen? Klik hier of neem contact op met een verkoopmedewerker van Dell.

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, Productivity