Home » Business » Corporate Responsibility » Infographic: 12 manieren waarop Dell werkt aan een Legacy of Good

Infographic: 12 manieren waarop Dell werkt aan een Legacy of Good

Tech Page One

Infographic: 12 manieren waarop Dell werkt aan een Legacy of Good

 

Technologie brengt altijd de belofte van vooruitgang met zich mee. Toen Dell in 2013 het 2020 Legacy of Good Plan introduceerde was het idee om meetbare resultaten te verkrijgen van de manier waarop technologie in dienst staat van onze klanten, gemeenschappen en de planeet. Nu we twee jaar verder zijn, beginnen de resultaten vorm te krijgen.

In het jaarlijkse voortgangsrapport over het Legacy of Good Plan geeft Dell vele voorbeelden van hoe de commitment op lange termijn ‘goed doet’. Bekijk het volledige document voor meer informatie, opgesplitst per specifiek doel.

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die maatschappelijke betrokkenheidsrapporten uitbrengen. Deze zijn vaak lang, ingewikkeld en moeilijk te ontcijferen. Het volgen van de Legacy of Good doelen is een eenvoudige manier om de informatie te ordenen, maar het kan nog steeds lastig zijn om er iets concreets uit te halen.

De onderstaande infographic geeft 12 voorbeelden van hoe Dell het Legacy of Good Plan naleeft. Sommige hiervan lichten we graag wat verder toe:

 

Infographic: 12 manieren waarop Dell werkt aan een Legacy of Good

 

Aan het ENERGY STAR-label kunnen mensen energiezuinige producten eenvoudig herkennen. Het rapport toont aan dat Dell meer dan 150 ENERGY STAR-gekwalificeerde producten aanbiedt, wat deels het resultaat is van de doelstelling om de energie-intensiteit van alle Dell producten te verlagen met 80 procent. Minder bekend is de EPEAT-tool. Deze tool is ontwikkeld om aankoopprofessionals snel te wijzen op duurzame elektronica. Dell biedt meer dan 200 EPEAT-geregistreerde producten in 16 landen.

Filantropisch doneren

Dit rapport laat zien hoe Dell zijn donaties strategisch richt op onderwijs en gezondheidszorg, aangezien deze twee gebieden samenkomen in de behoeften van kinderen en de mogelijkheden van Dell. Het programma heeft in de afgelopen twee jaar 1,4 miljoen kinderen kunnen helpen. Via de bijdragen en vrijwilligers van Dell gebruiken Afrikaanse kinderen zonne-energie in hun klaslokalen omdat gewone elektriciteit lastig te realiseren is. Daarnaast heeft Dell samen met de Girl Scouts in Amerika een programma opgezet waarin meisjes leren hun eigen videogame te programmeren.

Op het gebied van kinderkankerzorg heeft Dell zijn vierjarige partnerschap met Translational Genomics Research Institute (TGen) uitgebouwd met geld voor extra onderzoek en geavanceerde High Performance Computing (HPC) zodat onderzoekers de moleculaire data van patiënten sneller kunnen analyseren en effectiever kunnen samenwerken met collega’s. Zodoende kon de benodigde tijd voor een volledige genoomsequentie worden verkort van circa 8 weken naar 2 dagen.

Elektriciteit uit hernieuwbare bronnen

 

Infographic: 12 manieren waarop Dell werkt aan een Legacy of Good

 

In het voortgangsrapport laat Dell zien dat de totale inspanningen om de hoeveelheid broeikasgassen van de logistieke en bedrijfsprocessen te verminderen ietwat gestagneerd zijn. De aanschaf van energie uit hernieuwbare bronnen is echter gewoon doorgegaan. Meer dan 38 procent van de energie-inkoop door Dell is hernieuwbare energie. De fabriek in Lodz in Polen is de eerste fabriek van het bedrijf die voor 100% door stroom uit hernieuwbare bronnen wordt voorzien.

Afvalvrije verpakking

 

Infographic: 12 manieren waarop Dell werkt aan een Legacy of Good

 

Twee van iedere drie productverzendingen worden verstuurd in afvalvrije verpakkingen, dat wil zeggen gemaakt van duurzame bronnen en recyclebaar of composteerbaar. Dat betekent dat twee derde van alle Dell verzendingen bezorgd worden in 100 procent afvalvrije verpakkingen, waaronder alle tabletverzendingen en 92 procent van de laptopverzendingen. Dat wil niet zeggen dat de overige 33 procent geen duurzaamheidsclaims kan maken, ze zijn alleen nog niet 100% afvalvrij. Dat is het doel voor 2020.

Recycling

Het wereldwijde inzamelingsprogramma van Dell is het grootste in de branche geworden, met activiteiten in meer dan 78 landen en gebieden. Onze commerciële Asset Resale en Recovery services zijn in meer dan 40 landen beschikbaar. Het inzamelingsvolume is ook indrukwekkend: Dell heeft 87,2 miljoen kilo gebruikte elektrische apparaten gerecycled sinds 2007. Maar het draait om meer dan de cijfers: Dell is actief betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe recycling- en hergebruikinitiatieven wereldwijd en ondersteunt de ontwikkeling van wereldwijde normen en voorschriften waarmee recyclebedrijven effectieve inzamelingsnetwerken en verwerkingsinfrastructuren opbouwen.

 

 

Stephen M. Roberts

Stephen M. Roberts

Stephen Roberts is Sustainability Marketing Manager bij Dell. In zijn rol promoot hij 'alles wat groen is' voor de aanbieder van technologische oplossingen, met een focus op de connectie tussen technologie en iets duurzamere uitkomsten voor het bedrijfsleven en de samenleving. Sinds zijn hulp bij de totstandkoming van America Recycles Day in 1997, heeft Stephen zich in zijn professionele carrière voornamelijk gericht op sociale kwesties en het milieu. Voordat hij toetrad tot Dell was hij Vice President bij EnviroMedia Social Marketing waar hij medeverantwoordelijk was voor het leiden van het PR- en reclamebureau.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, Corporate Responsibility