Home » Business » Productivity » Ondersteuning – Downtime verminderen en productiviteit verhogen met behulp van automatisering

Ondersteuning – Downtime verminderen en productiviteit verhogen met behulp van automatisering

Tech Page One

Support – Using automation to help reduce downtime and boost productivity-Main Article Image

 

CIO’s en hun collega-bestuurders erkennen wellicht de kracht van transformatie. In de praktijk staan dagelijkse werkzaamheden echte innovatie maar al te vaak in de weg. Uit onderzoek van IDC blijkt dat de IT-afdeling vaak te veel tijd besteedt aan routinematige operationele werkzaamheden en ondersteuning. Daardoor is er onvoldoende tijd is baanbrekende innovatie. Kan automatisering hierbij helpen?

Het onderzoeksbureau verklaart dat naar schatting 79 procent van de tijd wordt besteed aan operationele activiteiten. De aandacht ligt vooral op het voorkomen van operationele problemen, en IT-managers geven vaak te kennen dat er in diensten gewerkt moet worden zodat het technologieteam meer tijd heeft om zich te richten op projecten die veranderingen binnen het bedrijf ondersteunen.

Deze verschuiving naar innovatie is alleen mogelijk als het bedrijf beschikt over betrouwbare IT-ondersteuning. Zoals we hieronder zien, kan een doeltreffende inzet van automatisering die betrouwbare ondersteuning bewerkstelligen, zodat ook uw onderneming profiteert van minder downtime en een hogere productiviteit.

Hoe zien we de ondersteuningseisen veranderen in het digitale tijdperk?

Support – Using automation to help reduce downtime and boost productivity-Body Text ImageTechnologie kan een enorme verandering teweegbrengen binnen uw bedrijf. De voordelen van een digitale transformatie kunnen echter alleen verzilverd worden als u weet op welke manier systemen en services optimaal kunnen worden ingezet voor uw bedrijf. In een ideale wereld zou een IT-team precies weten op welke aandachtspunten actie moet worden ondernomen en hoe kan worden voorkomen dat deze aandachtspunten zich ontwikkelen tot problemen.

De noodzaak om een proactieve houding aan te nemen wordt nog duidelijker als u bedenkt hoe belangrijk IT is voor uw bedrijf. CIO’s worden geconfronteerd met het sterk gestegen gebruik van apparaten, van werknemers die hun eigen smarttechnologie meenemen naar hun werk tot de toename van connectiviteitseisen die het gevolg zijn van de opmars van het Internet of Things.

Het sterk gestegen gebruik van apparaten gaat hand in hand met een toename van de geproduceerde en opgeslagen hoeveelheid data. Een groot deel van deze informatie wordt gebruikt in cloud-services. Dit betekent dat IT-managers onder druk staan om beveiligingsrisico’s te beperken en te voldoen aan de verwachtingen op het gebied van beschikbaarheid (uptime). In de meeste gevallen kunnen CIO’s niet zonder betrouwbare ondersteuning.

Wat moet een goede ondersteuningsservice kunnen bieden?

Intelliclear Research suggereert dat IT-managers een aantal belangrijke wensen hebben op het gebied van ondersteuningsservices. Ze zijn vastbesloten meer ondersteuning voor hun geld te krijgen. Ook factoren als dekking van hardware en software-ondersteuning zijn van grote invloed op een eventuele aankoopbeslissing. Extra functies – zoals dekking van onopzettelijke schade en snelle reparatie – zijn ook belangrijke factoren.

Een partner die een end-to-end ondersteuningsservice biedt is een uitkomst voor IT-managers die minder downtime, een hogere productiviteit en meer innovatie willen realiseren. Deze gecombineerde aanpak biedt voorrang bij ondersteuning door experts, reparaties bij onopzettelijke schade en – het belangrijkst van alles – proactieve bewaking van de systeemprestaties waardoor het mogelijk is eventuele problemen automatisch te voorkomen en op te lossen.

Proactieve ondersteuningstechnieken zorgen dat uw technologie operationeel blijft. Zo blijft uw bedrijf productief en kan het IT-personeel zich richten op verandering, niet op bedrijfsactiviteiten. Een betrouwbare externe partner is hierbij van essentieel belang. Deze partner zorgt dat problemen middels automatisering terechtkomen bij een doeltreffend ondersteuningsteam.

Waarom is proactieve bewaking een onderscheidende factor?

Uitdagingen op het gebied van ondersteuning vormen de context voor proactiviteit. Een besturingssysteem kan crashen als gevolg van een systeemupdate, een werknemer kan een apparaat laten vallen en beschadigen. Stel dat er een probleem optreedt. Hoe snel kunt u dit probleem oplossen en weer aan het werk gaan?

Echt baanbrekende ondersteuningsservices bieden echte automatisering. Indien er een probleem optreedt, heeft het ondersteuningsteam de mogelijkheid gespecialiseerde technologie in te zetten – zoals Dell’s ProSupport Plus met SupportAssist-technologie – zodat men er nog voordat een werknemer contact opneemt met het ondersteuningsteam van op de hoogte is dat er een probleem opgelost moet worden.

De beste providers gebruiken deze vorm van automatisering, verhelpen het probleem in slechts enkele stappen en vervangen zo nodig de technologie. Toetsingsspecialist Principled Technologies analyseerde de reactiesnelheid van grote IT-providers en toetste zowel de proactiviteit als de effectiviteit van ondersteuningsservices.

Het onderzoeksbureau ontdekte dat telefonische gesprekken met ProSupport Plus over het oplossen van een probleem met de harde schijf 84 procent korter duurden dan soortgelijke gesprekken met concurrerende providers. ProSupport Plus, met SupportAssist-technologie, loste gangbare problemen met het systeem in 58 procent minder stappen op dan andere providers.

De conclusie is helder: Als u productief wilt blijven, hebt u een provider nodig die ondersteuning proactief aanpakt. Automatisering is het antwoord.

Wilt u meer informatie over de toonaangevende geautomatiseerde ondersteuningstools van Dell? Klik hier of neem contact op met een verkoopvertegenwoordiger van Dell.

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, Productivity