Home » Business » Productivity » Op de toekomst voorbereide revolutie: zeven opkomende werkplektrends

Op de toekomst voorbereide revolutie: zeven opkomende werkplektrends

Tech Page One

Future ready revolution - 7 emerging workplace trends

 

Er vindt een transformatie onder werknemers plaats. Onder organisaties en hun werknemers heerst een sterke aantrekkingskracht om te innoveren met technologie teneinde productiever te worden en om de meest recente technologietrends aan te nemen. Zakelijke beleidsmakers moeten zich bewust zijn van deze ontwikkelingen en hun medewerkers helpen optimaal te profiteren van deze vooruitgang in de technologie. Hieronder bespreken we zeven opkomende trends die invloed uitoefenen op de manier waarop uw medewerkers werken.

1. Mobiel werken is het nieuwe normaal

Europese medewerkers maken gebruik van uiteenlopende apparaten om hun taken uit te voeren, van traditionele laptops tot tablets en smartphones. Mobiel werken is, in vele opzichten, nu de geaccepteerde manier van werken. En zakelijke leidinggevenden investeren in die benadering. Onderzoeker Forrester zegt dat 48% van de werknemergerichte IT-investeringen zijn gericht op mobiel, terwijl analist Gartner zegt dat 70% van de firma’s mobiele ondersteuning aan werknemers geeft als hoge prioriteit.

2. Ondersteuning voor gevarieerde werkstijlen

Future ready revolution - 7 emerging workplace trendsExtern werken biedt enorme voordelen, maar niet iedereen wil buiten kantoor werken. Meer dan de helft van de Duitse werknemers (53%) doet zijn beste werk nog steeds aan een bureau op kantoor. De meeste Britse werknemers doen hun beste werk ook op kantoor. Technologie kan werknemers, zoals on-the-go professionals, helpen taken overal vandaan uit te voeren. Maar persoonlijke interacties zijn ook belangrijk voor productief werk, een feit dat door 88% van de Duitse werknemers werd opgemerkt.

3. Slimmere werkplekken voor iedereen

Als u op weg bent naar een kantoor, wilt u van de ervaring kunnen genieten. Toch maken slechts weinig bedrijven gebruik van technologie om slimme werkplekken te realiseren. Wel 47% van de Britse werknemers zegt dat zijn werkplek niet slim genoeg is en niet voldoende gebruik maakt van belangrijke technologie zoals de IoT. Franse werknemers geven ondertussen de voorkeur aan high-tech extra’s, zoals IoT en VR in plaats van low-tech extra’s zoals gratis eten. Uw bedrijf moet slimmer denken om haar werknemers tevreden te houden.

4. Werk en privéleven effectief van elkaar scheiden

Dankzij technologie kunnen werknemers buiten kantoor werken, maar er bestaat ook gevaar dat zakelijke belangen dan invreten op het privéleven. Verschillende medewerkers hebben verschillende strategieën. Wel 80% van de Britse werknemers houdt zijn persoonlijke en werkleven voornamelijk gescheiden. Het is echter niet voor iedereen gemakkelijk – Duitse werknemers zeggen dat het gescheiden houden van werk en privéleven (34%) de grootste zorg voor thuiswerkers is. Uw bedrijf moet ondersteuning bieden voor een evenwicht tussen privéleven en werk.

5. Ondersteuning voor de deeleconomie

Er ontstaan steeds meer nieuwe modellen van werken en leven. Meer dan tweederde (69%) van de Franse werknemers, inclusief 83% van de millennials, zegt van plan te zijn deel te nemen aan de deeleconomie, waarbij assets of services worden gedeeld tussen privé-individuen en doorgaans via het internet. Bijna tweederde (60%) van de Britse millennials is ook van plan goederen en diensten te kopen of verkopen door middel van de deeleconomie. Zakelijke leidinggevenden moeten deze nieuwe modellen begrijpen en bedenken wat de mogelijke impact ervan op de dagelijkse bedrijfsvoering is.

6. Inzicht in hoe millennials anders denken

Meer dan de helft (52%) van de Franse millennials zegt dat werk een belangrijk onderdeel van hun sociale leven uitmaakt, aldus onderzoek van Dell en Intel. Dit toont aan hoe jonge Europeanen graag op een kantoor werken, gretig geavanceerde technologie gebruiken en eerder een baan opzetten vanwege slechte IT. Zakelijke leidinggevenden moeten manieren vinden om de werkeisen van deze getalenteerde nieuwkomers op de Europese werkplek te ondersteunen.

7. Optimaal gebruikmaken van geavanceerde technologie

Gartner zegt dat globale IT-uitgaven in 2017 $ 3.5 biljoen zullen bereiken en de analist zegt dat firma’s gretig investeren in nieuwe software en services. Uw werknemers willen ook maar al te graag nieuwe tools ter hand nemen. Dell-onderzoek suggereert dat Europese werknemers graag optimaal gebruik maken van geavanceerde technologieën, zoals IoT, VR en AR. Meer dan tweederde (69%) van Franse werknemers zegt bijvoorbeeld dat AI hun werk gemakkelijker kan maken. Senior executives moeten manieren vinden om deze ontwikkelingen ten gunste van het bedrijf te ondersteunen.

Inzicht in belangrijke werkplektrends is cruciaal voor uw toekomstige bedrijfssucces. Verken de meest recente technologietrends en inzichten om goed bij te blijven. Klik hier om meer te weten te komen over het vandaag opbouwen van het personeel van morgen.

 


 

Referenties:

http://www.forbes.com/sites/ajagrawal/2016/01/11/8-tech-trends-changing-how-we-work-in-2016/#3a75c0167013

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, Productivity, Workforce Transformation