Home » Business » Productivity » Vandaag IT-pro, morgen technologiestrateeg

Vandaag IT-pro, morgen technologiestrateeg

Tech Page One

Human resource concept

 

Gaat IT verloren?

Cloudcomputing is zonder twijfel een verstorend bedrijfsmodel. Het verstoort bijna elk element van de computerbranche, inclusief de technologen zelf. Dit geldt met name voor degenen die deel uitmaken van IT-teams.

Bij de introductie van de cloud werden er vele voorspellingen gedaan over een enorme daling in IT-banen, waardoor leden van IT-teams de implementatie van de cloud wilden uitstellen uit angst om hun baan te verliezen. Nu is de rust weergekeerd en hebben deze ontslagen niet plaatsgevonden.

In plaats daarvan zijn een aantal nieuwe trends ontstaan. Degenen die liever met technologie wilden werken, maar wiens functie in het bedrijf verdween, gingen bij de leveranciers van cloudservices en andere bedrijven in de supply chain van cloudservices werken.

Productietoepassingen en de cloud

cVerder blijft de vraag naar technologen bestaan, omdat grote ondernemingen steeds vaker overgaan tot de migratie van productieapplicaties naar de cloud. Dit geldt zelfs voor kleinere bedrijven, omdat de cloud services mogelijk maakt die voorheen alleen grote bedrijven zich konden veroorloven, zoals supply chainbeheer, analyses en Customer Relationship Management. Dit houdt in dat er in deze organisaties ook vraag is naar technologen die meerdere clouds beheren, infrastructuren integreren en databases bijhouden.

Overal zijn bedrijfsvaardigheden vereist, waar leden van IT-teams ook terechtkomen. De noodzaak om technische complexiteit te beheren en op te lossen blijft bestaan, dus een bewustzijn van bedrijfsbehoeften  en de noodzaak om bij te dragen aan de omzet zijn waarschijnlijk een pré. Dit betekent bedrijven helpen bij het maken van technologiekeuzes vanuit bedrijfsoogpunt en niet vanuit een technologisch oogpunt: streven naar de beste en meest succesvolle technologie-integratie is het belangrijkst. Daarom geven organisaties leden van IT-teams de functie van bijvoorbeeld bedrijfsanalist, bedrijfsarchitect, applicatie-ontwikkelaar, technisch analist of gebruikersupport.

De tijd van de technologiestrateeg

Met andere woorden: deze personen worden technologiestrateeg. Databeheer wordt hun veld, waardoor bedrijven hun eigen bedrijfsomgeving beter begrijpen, dankzij technologieën zoals analyses van big data en het Internet of Things. Ze moeten er tegelijkertijd voor zorgen dat de verzamelde en georganiseerde bedrijfsdata verwerkt wordt en er een back-up van gemaakt wordt in een structuur die past bij het bedrijf.

Geen van deze verschuivingen en technologieën impliceren dat de behoefte aan het beter begrijpen van technologie zal verdwijnen: integendeel, aangezien technologie zich met een enorme snelheid blijft ontwikkelen. Dit wordt alleen al duidelijk door de ontwikkelingen in de afgelopen vijf jaar in softwaregedefinieerde opslag, netwerken en datacentra, nieuwe databasetechnologieën, objectgeoriënteerde opslag en nieuwe virtualisatietechnologieën, zoals containerisatie.

In plaats daarvan heeft elk teamlid een bedrijfsmodel nodig: bij het maken van een beslissing is het belangrijk om eerst na te denken over hoe het bedrijf hiervan kan profiteren. Zo kan iedereen aan het werk blijven.

 

 

Manek Dubash

Manek Dubash

Manek Dubash is een analist en tech journalist met meer dan 30 jaar ervaring. Gericht op zakelijke technologie, observeert en beoordeelt hij zakelijke infrastructuur kwesties voor een reeks industrie- invloedrijke websites. Zijn werk is verschenen in landelijke dagbladen, alsook gespecialiseerde technologie tijdschriften en websites. Hij heeft ook publicaties gehad in belangrijke nieuws tijdschriften, waaronder PC Magazine, waar hij editor-in -chief was en hij heeft gewerkt met analyse en onderzoek bedrijven zoals Datamonitor en STL Partners.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, Productivity