Home » Business » Corporate Responsibility » VIDEO Vragen en antwoorden: Hoe de Legacy of Good van Dell goed is voor mens en planeet

VIDEO Vragen en antwoorden: Hoe de Legacy of Good van Dell goed is voor mens en planeet

Tech Page One

VIDEO Vragen en antwoorden: Hoe de Legacy of Good van Dell goed is voor mens en planeet

 

Onlangs zat ik met David Lear (Executive Director voor verantwoord ondernemen bij Dell) rond de tafel om te praten over de voortgang van Dell bij het behalen van de doelen van het 2020 Legacy of Good plan.

De duidelijke conclusie is: de strategieën achter het plan beginnen hun vruchten af te werpen. Lear zelf merkte op dat zowel intern als extern het plan het effect heeft gehad dat klanten, leveranciers en teamleden beter begrijpen wat de langetermijnrichting is van het bedrijf.

Het bedrijf heeft bijvoorbeeld sinds 2009 $ 53,3 miljoen bespaard op verpakkingskosten. Dit resultaat kan teruggeleid worden naar de geïmplementeerde duurzaamheidsmaatregelen. Deze besparing is het gevolg van slimme ontwerpen en het gebruik van innovatief verpakkingsmateriaal, zoals tarwestro, paddenstoelen en bamboe.

Hij benadrukte daarbij dat deze doelstellingen niet simpelweg voordelen voor Dell opleveren. Het zijn doelstellingen waarbij duurzaamheid voor een gedeelde waarde zorgt waar klanten, de maatschappij en de planeet allemaal baat bij hebben.

VIDEO Vragen en antwoorden: Hoe de Legacy of Good van Dell goed is voor mens en planeetDe verpakkingsafdeling van Dell is goed op weg om van Dell een bedrijf te maken zonder verpakkingsafval. Dit betekent dat alle verpakkingen duurzaam vervaardigd worden en 100% te recyclen of afbreekbaar zijn. Volgens de onlangs verschenen jaarlijkse Legacy of Good update, heeft het bedrijf deze doelstelling behaald voor twee derde van alle productverzendingen. Lear vertelde ook dat alle tabletverzendingen en 92% van de laptopverzendingen bestaan uit verpakkingen die 100% te recyclen zijn, en het merendeel van de overige verzendingen bevat tenminste één materiaalsoort dat te recyclen is.

Naast verpakkingen, haalt Lear de energie-efficiëntiedoelstelling van het bedrijf aan als voorbeeld van hoe een doelstelling van Dell echt voordelen biedt voor zowel klanten als het milieu. Klanten hebben niet alleen lagere energiekosten, ze hebben ook een lagere koolstofuitstoot (het opwekken van elektriciteit gaat vaak gepaard met de uitstoot van broeikasgassen).

Van een lagere total cost of ownership tot innovatie, van hogere productiviteit tot een betere balans tussen werk en privé, de beste doelstellingen op het gebied van sociaal verantwoord ondernemen (CSR-doelstellingen) zijn die doelstellingen die voordelen opleveren voor zowel de maatschappij, het milieu als de portemonnee.

Lear zegt dat de instelling van Dell dat klanten voorop staan, de drijfveer is achter deze aanpak. Hij zegt zelfs dat het belangrijkste wat hij heeft geleerd tijdens twee jaar werk aan het Legacy of Good plan het volgende is: je moet altijd beginnen en eindigen met de klant in gedachten. Dit doe je door alles terug te koppelen aan de vraag “Hoe brengt dit meerwaarde?” Hij heeft het gevoel dat het programma op de goede weg is.

 

 

Stephen M. Roberts

Stephen M. Roberts

Stephen Roberts is Sustainability Marketing Manager bij Dell. In zijn rol promoot hij 'alles wat groen is' voor de aanbieder van technologische oplossingen, met een focus op de connectie tussen technologie en iets duurzamere uitkomsten voor het bedrijfsleven en de samenleving. Sinds zijn hulp bij de totstandkoming van America Recycles Day in 1997, heeft Stephen zich in zijn professionele carrière voornamelijk gericht op sociale kwesties en het milieu. Voordat hij toetrad tot Dell was hij Vice President bij EnviroMedia Social Marketing waar hij medeverantwoordelijk was voor het leiden van het PR- en reclamebureau.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, Corporate Responsibility