Home » Technology » CAD, Graphics & Design » Vijf manieren om prestaties te verbeteren met een workstationupgrade

Vijf manieren om prestaties te verbeteren met een workstationupgrade

Tech Page One

Vijf manieren om prestaties te verbeteren met een workstationupgrade

 

De volgende verandering in hardwareprestaties staat al voor de deur. Als u niet profiteert van verbeteringen in de rekenkracht, zullen uw rivalen dat doen. Dus hoe kunt u uw workstationtechnologie verbeteren en, als u dat doet, wat voor soort prestatievoordelen kunt u dan verwachten? Hier zijn vijf sleutelgebieden.

1. Ondersteun professionele creativiteit

Uw bedrijf loopt goed. U concurreert met rivaliserende firma’s en uw ontwerpers ontwikkelen prachtige concepten, producten en services. Dit is het perfecte moment om de workstations van uw bedrijf te evalueren. Skylake, de onlangs gelanceerde next-generation microarchitectuur van Intel, levert enorme efficiëntieverbeteringen op voor mobiele telefoons, tablets en krachtige laptop- en desktopprocessoren zoals gebruikt in workstations. Intel zegt dat de reeks Skylake-chips de prestaties meer dan verdubbelt, de gebruiksduur van de batterij verdrievoudigt en afbeeldingen levert die 30 keer beter zijn dan eerdere generaties processoren. Deze verbeteringen betekenen dat uw professionals deze prestatievoordelen kunnen uitbuiten en taken sneller en efficiënter kunnen voltooien.

2. Overstap naar Windows 10

Vijf manieren om prestaties te verbeteren met een workstationupgradeAls u uw eindgebruikers topprestaties wilt laten blijven leveren, moet u ook nadenken over de manier waarop u uw applicatieportfolio vernieuwt en upgradet. Microsoft heeft onlangs Windows 10 gelanceerd, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Het besturingssysteem heeft een universele applicatiearchitectuur, wat betekent dat software kan draaien op meerdere soorten apparaten (zoals telefoons, tablets of pc’s) met minimale wijzigingen in de code. De Enterprise-versie van het besturingssysteem van Microsoft heeft bedrijven veel andere voordelen te bieden, met name bedrijven die krachtige computers zoals workstations gebruiken. Omdat gebruikers van Windows 7 en 8.1 gratis updates kunnen krijgen, zijn veel organisaties op zoek naar een pad om over te stappen op Windows 10. Zorg dat u werkt met een leverancier die u kan helpen over te stappen op een moment dat uw bedrijf goed uitkomt en die weet hoe u optimaal kunt profiteren van de nieuwe kenmerken van het besturingssysteem.

3. Zorg voor betere visualisatiemogelijkheden

Net zoals de technologie van processoren en besturingssystemen zich voortdurend verder ontwikkelt, is dat ook het geval voor verwante hardwaregebieden. Een voorbeeld is de verbeterde capaciteit van GPU’s (Graphics Processing Units), waardoor technici en designprofessionals zeer effectief realtime visualisaties kunnen realiseren. Een anderszins krachtige computer kan met een onvoldoende GPU minder goed presteren. Zorg daarom dat uw hardwareleverancier werkt met specialisten die hun GPU’s goed afstemmen op de CPU, zoals de recente Skylake-microarchitectuur.

4. Bevorder de flexibiliteit van medewerkers

Als uw mobiele workstationtechnologie oud, log en zwaar is, gaan uw medewerkers flexibiliteit zien als een zware klus in plaats van als een zakelijk voordeel. De uitweg wordt geboden door nieuwe, dunnere en strakkere workstations die gemakkelijk op elke locatie kunnen worden gebruikt. Wat een goed design betreft, kunnen subtiele verschillen (zoals het gebruik van aluminium en koolstofvezel) een groot verschil uitmaken in termen van gewicht. Deze hoogwaardige materialen zien er bovendien fantastisch uit, wat uw medewerkers nog meer vertrouwen geeft wanneer ze op bezoek zijn bij belangrijke klanten.

5. Maak het beheer efficiënter

Uw medewerkers kunnen superkrachtige workstations gebruiken om zich met veel verschillende projecten tegelijk bezig te houden. Met een gespecialiseerde tool (zoals de Dell Precision Optimiser) kan uw bedrijf prestaties nauwkeurig afstemmen en workstationconfiguraties aanpassen aan CPU’s, GPU’s en besturingssystemen. Met de extra functie voor gecentraliseerd beheer kan het IT-team stuurprogramma’s, firmware en software centraal updaten. Uw team kan met de Optimiser-technologie de status van workstations bewaken. Via dit gecentraliseerde beheer kunnen IT-afdelingen het gebruik van bronnen analyseren om gedetailleerde rapporten op te stellen en de systeemprestaties proactief te bewaken.

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, CAD, Graphics & Design, Productivity