Home » PC lifecycle management » Vijf risico’s van het negeren van het levenscyclusbeheer van pc’s

Vijf risico’s van het negeren van het levenscyclusbeheer van pc’s

Tech Page One

5 risks of ignoring PC life-cycle management-Main

 

Vijf risico’s van het negeren van het levenscyclusbeheer van pc’s

Het idee om de levensduur van een bedrijfsvloot met pc’s te verlengen, moet vanuit financieel oogpunt aantrekkelijk zijn. Nog wat extra levensduur uit bestaande apparaten halen kan voorafgaande investeringen in nieuwe machines ongetwijfeld reduceren, maar er zijn ook nadelen. Een vernieuwde pc-vloot kan medewerkers bijvoorbeeld productiever maken en een bedrijf beter beveiligd.

Sterker nog, het negeren van het levenscyclusbeheer van pc’s leidt tot risico’s voor bedrijven.

Hogere ondersteuningskosten

Het is een eenvoudig feit: naarmate pc’s ouder worden, gaan de bijbehorende ondersteuningskosten omhoog. Dit heeft een aantal redenen. Het is bijvoorbeeld waarschijnlijker dat oudere computers problemen ondervinden. Dit betekent dat IT-personeel meer tijd moet besteden aan het oplossen van die problemen. Dan zijn er ook nog de bijbehorende kosten voor het repareren van hardware, zoals de ventilator van de vaste schijf, die het vaak na verloop van tijd begeeft.

Beveiliging

5 risks of ignoring PC life-cycle management-BodyHet beveiligd houden van systemen, gegevens en gebruikers is tegenwoordig cruciaal voor alle ondernemingen. Oudere pc’s vertegenwoordigen een enorm risico. Oudere software wordt waarschijnlijk niet meer bijgewerkt en krijgt hierdoor geen patches meer. Cybercriminelen richten zich steeds vaker op software waarvan bekend is dat ze kwetsbaarheden bevatten die kunnen worden uitgebuit.

Nieuwere pc’s bieden, voor wat betreft de hardware en de software die erop wordt uitgevoerd, verbeterde beveiligingsfuncties die bedrijven nodig hebben in het aanzicht van de cyberbedreigingen van tegenwoordig.

Gereduceerde productiviteit

Oudere pc’s werken niet zo efficiënt als nieuwere, meer up-to-date modellen: ze zijn langzamer, hebben een hogere kans op storingen en kunnen nieuwere software en applicaties niet zo volledig uitvoeren. Dit alles bij elkaar betekent dat medewerkers niet zo productief zijn als ze vertrouwen op oudere machines die al lang geleden vervangen hadden moeten worden. Downtime schopt productiviteit in de war en er bestaat meer kans dat dit met oudere pc’s gebeurt.

Hoe langer de pc in gebruik is, hoe meer ‘troep’ er op staat. Daar wordt de pc langzamer van. Dit betekent dat de pc al vanaf het moment dat hij ‘s ochtends wordt aangezet, een inhaalslag moet maken tegenover nieuwere, slimmere computers.

Minder diversiteit onder apparaten

Medewerkers in ondernemingen vertrouwen vandaag de dag niet alleen op pc’s die het werk gedaan krijgen. Ze gebruiken laptops, tablets en smartphones en moeten te allen tijde overal vandaan kunnen werken. Met een robuust levenscyclusbeheer van pc’s wordt gegarandeerd dat het bedrijf altijd is voorbereid om te voldoen aan de apparaatbehoeften van haar personeel, of dat nu om desktops gaat of iets mobielers.

Moeilijkheid met het handhaven van relaties met meerdere verkopers

Bedrijven die het levenscyclusbeheer van pc’s negeren, lopen het risico dat hun pc-vloot zich op een ad hoc-basis ontwikkelt. Dit kan leiden tot een slecht gecombineerde groep apparaten, contracten, ondersteuningsovereenkomst enzovoorts.

Levenscyclusbeheer van pc’s verwijdert dit risico: een leverancier is de baas en vanuit het oogpunt van IT is er één contactpunt voor als er iets mis gaat. Dat is een veel efficiëntere manier om een pc-vloot te beheren.

Alle hierboven vermelde risico’s zijn problemen die ondernemingen tegenkomen met hun pc’s. Als er een solide platform voor het levenscyclusbeheer van pc’s bestaat, levert dit de optimale vernieuwingscyclus, lagere totale eigendomskosten, verbeterde beveiliging en een hogere productiviteit.

Optimaliseer het levenscyclusbeheer van uw pc’s – download nu het Forrester-rapport.

 

Steve Evans

Steve Evans

Steve Evans is een freelance technologieschrijver met een focus op de impact van IT op bedrijven over de hele wereld, vanaf de bestuurskamer tot en met de kelder. Steve, die eerder webeditor bij Computer Business Review (CBR) was, schreef ook voor Computer Weekly, Silicon.co.uk (voorheen TechWeekEurope), ZDNet, SC Magazine UK, Infosecurity Magazine en Capacity Magazine. Tijdens zijn carrière in het schrijven over technologie behandelde Steve een groot aantal verschillende onderwerpen, waaronder cloudcomputing, beveiliging, networking, storage en mobiliteit.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, PC lifecycle management, Productivity