Home » Business » Productivity » Workstations en bedrijfsvisualisatie: Bevindt uw IT zich in de twilight zone?

Workstations en bedrijfsvisualisatie: Bevindt uw IT zich in de twilight zone?

Tech Page One

electronic circuit board with processor

 

Stel u eens voor dat u geweldige ideeën hebt, maar niet de mogelijkheden om deze concepten om te zetten in realiteit. U zou als geweldige ontwerper gefrustreerd en gedemotiveerd raken. Toch zijn er veel bedrijven die zichzelf iedere dag tekort doen als het gaat om concurrentievoordeel.

Om creatieve professionals optimaal te laten werken in het digitale tijdperk, moet uw bedrijf ze de tools bieden waarmee ze hun innovatieve ideeën kunnen visualiseren. De sleutel naar succes is een superkrachtig workstation dat meer productiviteit en een betere betrouwbaarheid biedt dan een gewone pc.

De juiste technologie voor uw zakelijke softwaretools vinden

Abstract background in a concept of optical fiber. Clipping path included.Workstations zijn ontwikkeld voor organisaties die maximale prestaties van bedrijfskritieke applicaties eisen. Als een traditionele pc de zakelijke eisen niet kan bijhouden, kunnen workstations, met multi-core processors, geavanceerde grafische mogelijkheden en bedrijfsklasse onderdelen, de productiviteit aanzienlijk verhogen.

Een manier om te bepalen wat uw vereisten zijn, is door te kijken naar de software die uw werknemers gebruiken. Werknemers die werken met zware applicaties, zoals AutoCAD, SOLIDWORKS of Adobe Creative Cloud, hebben een systeem nodig met aanzienlijk meer capaciteit dan een pc.

Een workstation wordt perfect afgestemd op het uitvoeren van belangrijke applicaties en zorgt dat prestatieproblemen verleden tijd zijn. Door over te stappen van pc’s naar workstations, zijn uw werknemers verzekerd van de beste betrouwbaarheid, mobiliteit en productiviteit.

Om te zorgen dat uw werknemers de best mogelijke service krijgen, gaat u op zoek naar leveranciers die hardware aanbieden die door softwareleveranciers is gecertificeerd. Sta ook stil bij hoogwaardige onderdelen, zoals Intel XEON processors met hoge bandbreedte en professionele grafische kaarten van AMD en Nvidia, zodat uw ontwerpers hun professionele applicaties optimaal kunnen benutten.

De juiste workstationtechnologie voor uw werkveld vinden

Hoe weet u nu of uw werknemers kunnen profiteren van de voordelen van workstationtechnologie? De makkelijkste manier om de voordelen te zien is misschien wel door voorbeelden te geven van de manier waarop werknemers de kracht van virtualisatie gebruiken om de productiviteit te verhogen.

Neem bijvoorbeeld ingenieurs en fabrikanten. Zij gebruiken workstations om responsieve modellen te maken. Dankzij de krachtige technologie kunnen zij in kortere tijd meer ontwerpinteracties maken, wat leidt tot snellere simulatie en steeds nauwkeurigere productieprocessen.

Ondertussen gebruiken wetenschappers de verwerkingskracht van workstations om gigantische datasets te onderzoeken. Door deze analyse in te zetten voor zeer gedetailleerde visualisatiecapaciteit, kunnen wetenschappers nauwkeurigere modellen en simulatie creëren. Als we het hebben over vooruitstrevende gezondheidszorg, kunnen de resultaten het verschil tussen leven en dood betekenen.

Op een vergelijkbare manier kunnen economische en financiële professionals workstations gebruiken om complexe simulaties uit te voeren voor belangrijke werkvelden, zoals algoritmische handel. Tot slot kunnen werknemers in de media- en entertainmentbranche workstations gebruiken om op tijd- en kostenbesparende wijze video’s te maken, net als Tippett Studio, producent van de Twilight Saga-films.

Conclusie: Baad in het licht

Als uw bedrijf gebruikmaakt van professionele applicaties die vertrouwen op krachtige visualisaties, zult u moeten investeren in krachtige workstations. Door over te stappen van pc’s naar workstations, zal de productiviteit van uw personeel stijgen en tot nieuwe concurrentiemogelijkheden voor uw bedrijf kunnen leiden.

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Business, Productivity