Home » Future Ready Enterprise » Day ONE: interview met EMEA Vice President Aongus Hegarty over de Dell EMC ‎fusie

Day ONE: interview met EMEA Vice President Aongus Hegarty over de Dell EMC ‎fusie

Tech Page One

Chip

 

EMC-aandeelhouders kwamen in juli samen om de acquisitie door Dell van het bedrijf goed te keuren, en de deal werd op 7 september 2016 afgesloten met als resultaat ‘s werelds grootste particulier bestuurde technologiebedrijf.

Aongus Hegarty, EMEA-voorzitter bij Dell, geeft zijn ongepeperde inzicht in de pas gecombineerde onderneming. Van visie tot integratie en van afsplitsing tot innovatie: Hegarty legt uit hoe de pas gefuseerde onderneming met de uitdagingen zal omgaat en klanten nu en in de toekomst grote voordelen zal bieden.

[V] De deal is enorm belangrijk voor wat betreft de IT-markt. Waarom heeft Dell EMC verworven?

Servers[A] De hedendaagse CIO’s worden geconfronteerd met voortdurende verandering en hun inspanningen zijn doorgaans gericht op twee macro-gebieden: ten eerste de bestaande IT-infrastructuur zo efficiënt en effectief mogelijk te maken door middel van elementen als virtualisatie en convergentie en ten tweede investeren in het nieuwe tijdperk van digitale transformatie, hyper-schaal en de cloud. Als je kijkt naar wat er allemaal komt kijken bij het leveren van voordelen in deze twee macrogebieden, vertegenwoordigt de combinatie van EMC en Dell een bijzonder sterk voorstel.

De gecombineerde omzet van de bestaande ondernemingen is ongeveer $74 miljard, en de twee organisaties zijn goed op elkaar afgestemd. Onze pas gefuseerde ondernemingen beschikken over aanvullende portefeuilles die een oplossing bieden voor de snelst groeiende gebieden in de sector, zoals hybride cloud, software-gedefinieerd datacenter, geconvergeerde infrastructuur, gegevensanalyse en beveiliging. Vanuit het oogpunt van het betreden van de markt is er slechts weinig overlapping. EMC heeft van oudsher sterke relaties onder grote ondernemingen en Dell heeft altijd al sterke relaties in de commerciële en MKB-regio’s gehad.

[V] Wat is de visie voor de gecombineerde onderneming, zowel voor wat betreft strategie als producten?

[A] We bevinden ons in een uitstekende positie voor groei. Het is onze ambitie uit te groeien tot de beste Trusted Advisor in de technologiesector en onze klanten en partners te helpen bij het aandrijven van de digitale transformatie in hun bedrijven.

We begrijpen dat klanten verouderde platforms hebben en we willen ze helpen optimaal gebruik te maken van de verschillende lagen in hun stapel. De combinatie van Dell-servers, EMC-opslag en software, en hoogwaardige netwerkdiensten levert een sterke infrastructuur voor onze klanten op. We blijven keus bieden, maar veel klanten verlangen een one-stop-shop en een enkelvoudig accountteam. De combinatie van Dell en EMC biedt de optimale positie om aan deze nieuwe vereisten te voldoen.

[V] Het samenbrengen van twee grote firma’s is natuurlijk geen gemakkelijke taak. Hoe verloopt het integratieproces en wat is het gevolg ervan voor de klant?

[A] Het sluitingsproces verliep en eindigde in overeenstemming met de voorwaarden en tijdslijnen die we uiteen hadden gezet. Een integratieteam met mensen uit beide bedrijven werkten met elkaar samen aan de voorbereiding op ‘dag één’ en naar de nieuwe onderneming toe. Ze creëerden een enkelvoudig voorstel, een combinatie van onderzoek en ontwikkeling, en toonden aan hoe we de klant meer waarde kunnen geven.

De rest van dit financiële jaar zullen we overgaan van twee uiterst met elkaar verbonden salesteams naar een enkele unit specifiek gericht op individuele segmenten, zoals ondernemingen, mid-markt en kleine bedrijven en de consument. Deze segmentering levert een platform op dat serviceniveaus zal vergroten. Onze klanten verlangen stabiliteit en hogere betrokkenheidsniveaus. We zijn gericht op stabiliteit en brengen tegelijkertijd meer potentievermogen.

[V] Stabiliteit is ook nauw verwant aan een strak gedefinieerd productenaanbod. U zei dat de overlapping tussen Dell en EMC zo klein is, hoe gebruikt u dan afsplitsing om de gecombineerde onderneming nog verder aan te slijpen?

[A] We splitsen elementen af die niet cruciaal zijn voor ons hoofdbedrijf, maar we doen dat op een zodanige manier dat dit voordelen voor onze klanten oplevert. De verkoop van de uitbestedingselementen binnen ons bedrijfsproces aan NTT Data stelt ons in staat een partnerschap aan te gaan met de organisatie die pas onafhankelijk is geworden. Zo zijn we ook in staat een partnerschap aan te gaan met andere systeemintegratie- en adviesbedrijven voor uitbesteding van bedrijfsprocessen.

Als het gaat om het afsplitsen van software-assets behouden we een meerderheidsbelang in SecureWorks, dat echter als onafhankelijk bedrijf is gepositioneerd, gelijksoortig als VMware, zodat ze geweldige beveiligingsmogelijkheden aan andere leveranciers kunnen leveren. SonicWALL en Quest Software worden ook afgesplitst en we hebben al een wederverloopovereenkomst opgezet om hun applicaties als onderdeel van onze portefeuille te gebruiken. Afsplitsing stelt ons in staat partnerschappen aan te gaan met geweldige bedrijven en ons tegelijkertijd voornamelijk te richten op het uitgroeien tot de beste end-to-end leverancier van IT-infrastructuren.

[V] Onderzoek en ontwikkeling vormt een hoofdelement bij deze route. Welke technologie kunnen klanten verwachten naarmate EMC en Dell gecombineerd gaan innoveren?

[A] Beide firma’s zijn grote investeerders in onderzoek en ontwikkeling. Samen investeerden we rond $12 miljard in de afgelopen vijf jaar. Het combinatieproces betekent dat we veel meer geld in onderzoek kunnen investeren. Beide bedrijven gecombineerd hebben ongeveer 20.000 octrooien. Door samen te komen, hebben we een geweldige mogelijkheid om te innoveren en klanten te helpen op weg naar convergentie en het creëren van platforms die gemakkelijker kunnen worden geïnstalleerd, sneller worden opgezet en eenvoudiger worden beheerd. We gaan onze O&O richten op gebieden met hoge groei, waaronder hybride cloud, door software gedefinieerde datacenters en geconvergeerde infrastructuur.

Als je een stap achteruit doet, zie je dat het allemaal draait om digitale transformatie. Onze klanten moeten zichzelf positioneren voor de nieuwe wereld. Anders raken ze achter op de concurrentie. CIO’s moeten zich minder concentreren op het verlagen van kosten en meer op afstemming op zowel de bedreigingen als de mogelijkheden die ontwrichting biedt. Succes in digitale transformatie draait om het gebruik van optimaal verbonden en krachtige computermogelijkheden om gegevens uit meerdere bronnen te kunnen combineren. Slimme CIO’s kunnen bronnen aan elkaar koppelen die nog nooit eerder werden samengebracht om inzicht en nieuwe ideeën te creëren. De onderliggende enabler van digitale transformatie is een rotsvaste IT-infrastructuur. En dat is nou precies waar ons pas gefuseerde Dell- en EMC-bedrijf zich op richt.

conclusion

Het partnerschap, concludeert Hegarty, geeft klanten een verenigde, end-to-end leverancier van infrastructuur met de schaal om zowel grote voordelen voor zakelijke klanten als geweldige waarde voor middelgrote firma’s en kleinere cliënten toe te voegen. Wat uit het fusieproces tevoorschijn komt, zegt hij, is een enkele leverancier met een robuust platform, geweldige service en grote investeringen in O&O.

Het risico op door technologie geleide ontwrichting blijft een duidelijk en aanwezig gevaar voor executives in alle bedrijven. CIO’s en hun C-suite collega’s moeten zich voorbereiden op deze snelgroeiende wereld van digitale transformatie. Het geweldige nieuws voor bedrijven van verschillende groottes is dat de gecombineerde Dell- en EMC-onderneming zich zal richten op het creëren van de IT-infrastructuur ter ondersteuning van de ontwikkeling van nieuwe inzichten en ideeën.

Als u meer wilt weten over Dell-technologieën klikt u hier.

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Future Ready Enterprise