Home » Future Ready » 7 bedrijfsproblemen die met software-gedefinieerde netwerken kunnen worden opgelost

7 bedrijfsproblemen die met software-gedefinieerde netwerken kunnen worden opgelost

Tech Page One

SDN network

 

Hedendaagse succesvolle computeromgevingen worden gekarakteriseerd door het vermogen zich aan te passen, de gelaagde connectiviteit en het vermogen om een gescheiden en gecomponentiseerde op service gebaseerde architectuur uit te voeren die kan worden geherconfigureerd in bijna oneindig uiteenlopende vormen. De kernkracht om verandering te beheersen en afstemming te leveren vanuit een centraal managementpunt vormt de belangrijkste reden achter Software-Defined Networking (SDN).

Naarmate netwerken steeds meer ontkoppelen, zich meer op de cloud richten en in veel gevallen worden verbeterd door automatiseringsintelligentie, drijven we af van het concept van een op silo’s gebaseerde werkwijze tot computing die voornamelijk voorkwam in het tijdperk voor het jaar 2000. Naarmate Software-Defined Networking (SDN) opbloeit en zich begint te ontwikkelen, kunnen we belangrijke knelpunten definiëren waar IT- en zakelijke beleidsmakers nu van worden ontdaan.

  1. Kosten — SDN kan een onmiddellijke invloed uitoefenen op de einduitkomst en bepaalde open source-elementen worden zelfs gratis geleverd. Fundamenteel gezien vertegenwoordigt SDN een verschuiving van op Capital Expenditure (CapEx, kapitaaluitgaven) naar Operational Expenditure (OpEx, operationele uitgaven) gebaseerde activiteiten. De druk van op voorhanden gemaakte kapitaaluitgaven aan hardware in de vorm van servers, routers, schakelaars en andere netwerkcomponenten, wordt verlicht aangezien deze elementen nu ‘op aanvraag’, tot de mate waarin ze fysiek (of in dit geval virtueel) nodig zijn, worden gekocht binnen een structuur die op servicelevering is gebaseerd.
  2. SDN omgevingISOLATIE-UITDAGINGEN– Een SDN-leverancier kan een virtuele machine of een volledig virtuele server isoleren via een aantal verschillende op software gebaseerde isolatiemethoden. Deze scheiding van hulpbronnen kan het gemakkelijker maken om computerstromen te scheiden, ten behoeve van biomodale IT. het kan ook helpen bij het isoleren van missie-kritieke of gevoelige gegevens als dat relevant is.
  3. TEKORT AAN VAARDIGHEDEN — In een SDN-omgeving kunnen we een veel hoger niveau aan efficiënt beheer van vaardigheden bereiken. Zoals analytische deskundige IDC aangeeft, is voor de ondersteuning van traditionele netwerkomgevingen uiterst vaardig, gespecialiseerd personeel nodig. In de ICT-omgeving die wordt aangedreven door 3e-platformeisen, wordt de volledige infrastructuur bij voorkeur beheerd als één doorlopende ruimte op basis van applicatieprestaties en -eisen.
  4. DOWNTIME — Aangezien SDN werkt door virtualisatie van de meeste fysieke netwerkapparaten die in het netwerk nodig zijn, kunnen we upgrades, onderhoud en verbeteringen sneller uitvoeren dan binnen een traditionele fysieke omgeving vanaf een centraal datacenter of andere locaties. We kunnen ook op elk gewenst moment een snapshot van de configuratie maken. Dit maakt de voorziening van beveiliging en herstel bij rampen gemakkelijker.
  5. UITBREIDBAARHEID — SDN stelt ons in staat een nieuw uitbreidbaarheidsniveau te bereiken. IT-managers hadden in het verleden moeite met het uitbreiden van het toepassingsgebied van de operationele hardware- en softwarestapels vanwege gebrek aan standaarden, slechte informatie met betrekking tot netwerkverkeerstromingen en eigendomsbeperkingen die door voorgaande verouderde systemen waren opgezet. SDN opent nieuwe kanalen via webservices, vele met gebruik van Application Programming Interfaces (APIs) voor verbinding met de rest van de wereld.
  6. BEHEER — Door middel van SDN kan een nieuwe manier van virtueel netwerkbeheer worden bereikt, aangezien de modificatie van fysieke netwerkapparaten nu tot het verleden behoort. Gespecialiseerde beheertools in datacenternetwerken zorgen voor een nieuw niveau aan fijn-afgestemde bedieningselementen, waarvan enkele worden uitgevoerd onder vooraf-geprogrammeerde automatiseringsrichtlijnen op basis van gedefinieerde parameters voor netwerkactiviteiten.
  7. EEN NIEUWE OPENHEID — Ondernemingen kunnen het zich niet langer veroorloven om te werken op de in eigendom gesloten technologische stapels van gisteren. Zoals analytische deskundige IDC aangeeft, moet netwerken meer openheid accepteren. Niet zozeer om domweg open te zijn, maar om te beseffen wat de voordelen van innovatie en geavanceerde architecturen zijn, die de veranderende rol van netwerken mogelijk maken, van het bieden van connectiviteit in de hele onderneming tot en met het ondersteunen van zakelijke doelstellingen.

Software-Defined Networking (SDN) vertegenwoordigt een positieve ommekeer voor wat betreft de manier waarop IT-afdelingen in staat zijn te werken met, vertrouwen op en benutten van de computergraat voor efficiencyverbeteringen in de bedrijfstak die uiteindelijk kunnen leiden tot verbeteringen in financiële winstgevendheid.

 

Adrian Bridgwater

Adrian Bridgwater

Adrian is een technologiejournalist met meer dan twee decennia perservaring. Hij schrijft voornamelijk nieuwsanalyses rond de ontwikkeling van softwareapplicaties maar in de bredere mediawereld is hij ook een analist, technologie-evangelist en content consultant. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen tien jaar verdiept in open source, data-analyse en -intelligentie, cloud computing, mobiele apparaten en data management.

Laatste Artikels:

 

Tags: Future Ready