Home » Future Ready » De Europese werknemer: 10 werkplektrends in 2017

De Europese werknemer: 10 werkplektrends in 2017

Tech Page One

The European employee 10 workplace trends in 2017-Main Article Image

 

Er wordt nu sneller dan ooit tevoren nieuwe technologie op de werkplek ingevoerd. Deze systemen en diensten veranderen de manier waarop mensen werken, de percepties van hun werkgever en de toekomst van functies. Hier onderzoeken we de 10 belangrijkste werkplektrends in Europa voor het jaar 2017 met behulp van de Future Workplace Study geproduceerd door Dell en Intel.

1. Toegang tot geweldige tech is de sleutel

Bijna twee van de vijf Franse werknemers nemen waarschijnlijk ontslag vanwege slechte technologie, terwijl een vijfde van de Britse en Duitse personeelsleden weg gaat vanwege beperkte IT. Thuiswerkers en millennials in het VK nemen eerder ontslag als er sprake is van ondermaatse technologie, en zeven van de tien werknemers zijn het ermee dat technologie invloed uitoefent op hun werkkeuze.

2. Ook echte relaties doen ertoe

Een overgrote meerderheid (72%) van de Duitsers geeft de voorkeur aan persoonlijke communicatie met collega’s ten opzichte van gesprekken op afstand. Bijna driekwart (74%) zegt dat goede relaties de sleutel vormen tot samenwerking.

3. Thuistech staat meestal hoog in het vaandel

The European employee 10 workplace trends in 2017-Body Text ImageDe helft van de Duitse werknemers en wel 38% van de Franse en 36% van de Britse werknemers vindt dat thuistechnologie belangrijker is dan werksystemen. Bijna de helft van de Franse werknemers gebruikt geen werkapparaten voor persoonlijke doeleinden. En slechts weinig Britse werknemers beschouwt zijn bedrijf als vroege aanvaarders van innovatieve technologie, ongeacht de grootte van het bedrijf.

4. Door IT mogelijk gemaakt thuiswerken blijft

Jonge Franse medewerkers associëren thuiswerken in hoge mate met een verbeterde kwaliteit van leven. In Duitsland is 94% van de thuiswerkers tevreden met zijn baan. Meer dan de helft van de Britse thuiswerkers (63%) vindt dat hij/zij de juiste technologie-ondersteuning krijgt.

5. Thuiswerkers hebben verschillende techbehoeften

Verhoogde werkplekflexibiliteit beïnvloedt de percepties van medewerkers. Maar liefst negen van de tien thuiswerkers in Frankrijk zeggen dat technologie invloed uitoefent op hun loopbaankeuze, vergeleken met 81% van kantoorwerkers.

6. Kantoren blijven cruciaal

De helft van de Duitse werknemers (53%) waardeert werkplekflexibiliteit, maar voert zijn beste werk toch nog steeds uit aan een bureau op kantoor. De meeste Britse werknemers voeren hun beste werk ook op kantoor uit, maar de Britse millennials zijn steeds vaker op zoek naar thuiswerk. 38% zegt dat hij/zij zijn beste werk buiten kantoor uitvoert.

7. Onbetrouwbare tech heeft een slechte invloed op de efficiëntie op de werkplek

Bijna de helft (48%) van de Franse werknemers zegt dat langzame apparaten, applicaties met bugs en defecte technologie de grootste oorzaak vormt voor tijdsverspilling op het werk. Minder dan 1 van de 5 vermeldt technologie als het aspect van het werk waarmee hij/zij het meest tevreden is.

8. Slim zijn is werk in uitvoering

Mobiliteit en slimme kantoren vormen mogelijk de sleutel tot toekomstig succes, maar er is nog een lange weg te gaan. Duitsers vertrouwen nog steeds op traditionele kantoorproducten zoals vaste telefoonlijnen (door 77% gebruikt) en desktop-pc’s (71%). De meeste Duitsers (55%) verwachten de komende vijf jaar niet in een moderner kantoor te zullen werken.

9. Werknemers zijn klaar om virtueel te gaan

Twee derde (66%) van de Franse werknemers, met name thuiswerkers (82%) en millennials (78%), is bereid om AR en VR op het werk te gebruiken. In het VK vormt het idee om AR en VR te gebruiken voor het oplossen van problemen (27%) en als training (23%) een spannend vooruitzicht voor millennials.

10. Automatisering kan werk beter maken

Meer dan twee derde (69%) van de Franse werknemers, inclusief 84% van de thuiswerkers en 77% van de millennials, zegt dat AI zijn werk zou vereenvoudigen. Ruim de helft van de thuiswerkers (50%) en millennials (54%) in het VK is het er ook mee eens dat hun werk kan worden vereenvoudigd met behulp van AI, vooral door het elimineren van terugkerende taken.

De werkwereld blijft veranderen en slimme bedrijven zullen zich er vandaag nog op gaan voorbereiden. Verken de meest recente technologietrends en inzichten om goed bij te blijven. Klik hier om meer te weten te komen over het vandaag opbouwen van het personeel van morgen.

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Future Ready, Workforce Transformation