Home » Technology » Mobility » 5 onmisbare elementen voor een veilige mobiliteitsstrategie

5 onmisbare elementen voor een veilige mobiliteitsstrategie

Tech Page One

5 must-haves for a secure enterprise mobility strategy- Main Article Image

 

Mobiele technologie helpt uw medewerkers letterlijk op weg en biedt zowel de werknemers als het bedrijf als geheel grote voordelen. Elke mobiliteitsstrategie is echter zo sterk als de zwakste schakel – en de prioriteiten voor de informatiestrategie worden door het bestuur gesteld.

Als u de focus legt op beveiliging, kunnen uw medewerkers op bedrijfsnetwerken inloggen om met elkaar te communiceren en samen te werken. Het betekent ook dat uw senior managers gerust kunnen zijn dat een shift in de richting van mobiliteit niet het risico op datalekken hoeft te vergroten. Hoe ziet een veilige bedrijfsbrede mobiliteitsstrategie eruit? Wij geven hier vijf belangrijke aandachtspunten aan.

1. Erken het belang van gebruikservaring

5 must-haves for a secure enterprise mobility strategy-Body Text ImageHet heeft geen zin om een mobiliteitsstrategie voor uw bedrijf te ontwikkelen als de gebruikers hun apparaten niet volledig kunnen benutten. Sommige bedrijven werken met smartphones en tablets van goedgekeurde leveranciers. Bij andere bedrijven kunnen de medewerkers van hun eigen apparaten gebruikmaken. Het is ook mogelijk een middenweg te bewandelen, waarbij het bedrijf de technologie levert, maar de medewerkers hun eigen apps kunnen gebruiken.

Consistentie is hierbij het sleutelwoord. Medewerkers moeten weten wat wel en wat niet binnen de activiteiten van het bedrijf past. Zoek uit welke tools, bv. apps en camera’s, de werknemers voor hun dagelijkse werk nodig hebben en volg een consistente benadering bij het inschakelen van functies voor persoonlijk gebruik.

2. Stel ervaring niet boven beveiliging

Het zoeken naar een balans tussen gebruikerservaring en beveiliging is altijd lastig. Volgens Forrester is het echter ook zo dat in het consumententijdperk de macht in de handen van de gebruiker is komen te liggen. Als beleidsmaker moet u zorgen dat regulering de gebruikerservaring verbetert, niet beperkt – aldus Forrester.

Hij stelt dat bedrijven beter systemen kunnen opbouwen vanaf een basis met maximale controle, dan vanuit de maximale instellingen omlaag te werken. Volgens de onderzoeker moeten beleidsmakers die een mobiliteitsstrategie opzetten, alleen controles inbouwen die nodig zijn voor de minimaal noodzakelijke beveiliging. Beveiliging mag niet afdoen aan de samenwerkingsmogelijkheden.

3. Gebruik de juiste tools op de juiste plekken

Het scheppen van voorwaarden gaat over de tools waarmee uw medewerkers veilig toegang hebben tot informatie. Naast goede beleidsregels over gebruikersgedrag is het belangrijk te beschikken over specifieke tools – voor de gemoedsrust van zowel thuiswerkers en buitendienstpersoneel als managers op het hoofdkantoor.

Een tool voor bescherming tegen datalekken helpt bijvoorbeeld om bedoelde of onbedoelde gegevensoverdracht vanaf een mobiel apparaat te voorkomen. Met netwerkbeveiliging zet u een virtueel hek om uw apparaten heen, om ze tegen virussen en spyware te beveiligen.

4. Zorg dat gegevens achter de deur blijven

Met de juiste mobiliteitsstrategie kunnen meer medewerkers buiten kantoor vanaf elke locatie werken. Met de cloud kan uw mobiel werkende personeel beter gebruikmaken van de beschikbare gegevens dan ooit tevoren. Maar wat gebeurt er als iemand van buiten – onbedoeld of door diefstal – het apparaat in handen krijgt?

Versleuteling speelt hierbij een essentiële rol. Uw bedrijf kan zo zelfs de gegevens beschermen die op een gestolen apparaat staan en als de medewerker geen wachtwoord heeft ingesteld. Het gebruik van versleuteling is onderdeel van uw mobiliteitsstrategie. Zo blijven gegevens beschermd en kan uw inhouse-team het beveiligingsproces in de hand houden.

5. Maak van uw strategie werk-in-uitvoering

Hackers vinden steeds nieuwe wegen om uw zwakke punten aan te vallen en daarom kunt u als manager ook nooit achterover leunen en denken dat alles nu onder controle is. Een sterke mobiliteitsbenadering van beveiliging die gebruikerservaring, controle, technologie en versleuteling omvat, kan altijd worden aangepast en verbeterd.

Zorg ervoor dat uw eigen beveiligingsprofessionals op de hoogte blijven van de nieuwste cyber-aanvallen. Vraag hulp aan externe deskundigen om deze kennis op peil te houden. Uw vertrouwde technologiepartner kan u ondersteunen bij het ontwikkelen van een beveiligingsstrategie die is voorbereid op het moderne digitale tijdperk.

Voor meer informatie over de toekomst van mobiele beveiliging, klikt u hier.

 


 

Referenties:

Onderzoek van Forrester: http://i.dell.com/sites/doccontent/business/solutions/whitepapers/en/Documents/the-future-of-mobile-secu-q2.pdf

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Mobility, PC lifecycle management, Technology