Home » Technology » Software » 5 ontnuchterende redenen voor een upgrade naar Windows Server 2016

5 ontnuchterende redenen voor een upgrade naar Windows Server 2016

Tech Page One

5 eye-opening reasons to upgrade to Windows server 2016_1-Main Article Image

 

Microsoft heeft Server 2016 uitgebracht en niet alleen tal van nieuwe technologieën omarmd, maar ze ook nog eens rechtstreeks geïntegreerd in de kern van wat Server 2016 is. Dit is een fundamentele verschuiving vanaf het concept van het toevoegen van rollen en functies naar een meer holistische benadering van het OS en de manier waarop dit kan voorzien in de behoeften van het huidige softwaregedefinieerd datacenter. Hoewel Server 2016 vele nieuwe functies introduceert, zijn er vijf die opvallen als doorbraak voor het moderne datacenter.

Beveiliging

Een van de belangrijkste dingen waar mensen zich tegenwoordig druk om maken, is beveiliging. Vanwege enkele opvallende gegevensinbreuken heeft Microsoft een upgrade uitgevoerd van verscheidene nieuwe belangrijke technologieën, zoals Credential Guard en Device Guard – ontworpen om niet alleen de traditionele aanmelding te beschermen, maar ook het softwareplatform zelf. Dit is echter slechts een deel van de beveiligingsverbeteringen. Het andere essentiële puzzelstuk is updates binnen de detectie- en auditmogelijkheden van Server 2016, zodat mocht er zich toch een incident voordoen, dit sneller kan worden gedetecteerd. Deze toepassingen zijn zelfs geïntegreerd in Microsoft Operations Manager voor verdere geavanceerde auditmogelijkheden.

Cloud / Hyper-V

5 eye-opening reasons to upgrade to Windows server 2016_1-Body Text ImageServer 2016 Hyper-V is sterk verbonden met Azure en zorgt dat onsite virtuele apparaten in Hyper-V naar de Azure cloud kunnen worden overgebracht. Voor werklasten in Microsoft en Linux maakt dit de draagbaarheid mogelijk die nodig is om een configuratie snel van Hyper-V naar Azure uit te breiden, zonder dat een omslachtige herconfiguratie nodig is.

Opslagruimte

Server 2016 bevat nu een ingebouwd virtueel opslagplatform dat is ontworpen om gebruik te maken van lokale opslag en SSD’s op hosts die een gedecentraliseerde opslagoplossing bieden die vele toepassingen mogelijk maakt. Deze geconvergeerde oplossing kan IT helpen bij het verlagen van de hoge kosten die gepaard gaan met gecentraliseerde opslag zonder in te boeten op kritieke toepassingen, zoals synchrone en asynchrone replicatie met I/O-werklastcontrole voor virtuele apparaten en andere werklasten.

Ontw/Ops

Server 2016 heeft nu een ingebouwde mogelijkheid voor containers en micro-services toegevoegd. Naast het eenvoudig leveren van een containerniveau kan Server 2016 ook gebruik maken van de Azure-cloud om een containerconfiguratie beter schaalbaar te maken naarmate u overgaat van opslag ter plekke op Azure. Hoewel Nano de voorkeurscontainer is voor Server 2016, worden zowel Linux- als Docker-containers ook ondersteund, samen met orkestratietools zoals Docker Swarm of Kubernetes, om volledig te kunnen profiteren van deze platforms.

Verbeterde netwerken

Hoewel Hyper-V altijd al beschikte over basisnetwerken voor virtuele apparaten, bleven bepaalde andere belangrijke gebieden achter. Nu pakt Server 2016 deze gebieden aan. Server 2016 introduceert netwerkbeleidbeheerfuncties, zoals isolering, werklastbalans, QoS, overschakeling op en routering naar Server 2016. Naast deze functieset werd ook een verbeterde netwerkbeveiliging geïntroduceerd met software-firewalls en beleidsrichtlijnen voor beveiliging.

Server 2016 heeft veel van de nieuwe belangrijke apparaten waar bedrijven op dit moment naar op zoek zijn, opgenomen in alle aspecten van Server 2016. Server 2016 is dan ook het goed-beveiligde, onmisbare applicatie-, hypervisor-, cloud- en containerplatform voor het softwaregedefinieerde datacenter van tegenwoordig.

Klik hier voor meer informatie over waarom u de infrastructuur van uw server regelmatig moet upgraden. IDC geeft advies voor het verbeteren van prestaties en het verlagen van serverbeheerkosten.

 

Brian Kirsch

Brian Kirsch

Brian Kirsch is een IT-architect en -instructeur aan het Milwaukee Area Technical College. Hij richt zich hoofdzakelijk op virtualisatie- en opslagomgevingen. Hij zit al meer dan 20 jaar in informatietechnologie en werkte meer dan 10 jaar met VMware-producten. Kirsch bezit meerdere certificeringen van VMware, CommVault, Microsoft en Dell EMC. Hij maakt tevens deel uit van de Raad van Bestuur bij VMUG, een rol die hij de afgelopen vijf jaar vervulde en waarin hij helpt de gebruikerscommunity te begeleiden en vormen. Kirsch biedt tevens een directe communicatielijn tussen klanten en de architecten van het VMware-product door middel van de VMware Customer Council en de VMware Inner Circle.

Laatste Artikels:

 

Tags: Software, Technology