Home » Technology » CAD, Graphics & Design » 5 redenen waarom mobiele virtual reality grensverleggend is

5 redenen waarom mobiele virtual reality grensverleggend is

Tech Page One

5 reasons why mobile virtual reality will be groundbreaking-Main Article Image

 

Virtual reality is voor velen nog steeds iets wat je op televisie of in films ziet. Zelfs wanneer het in het echt wordt gezien of gebruikt, beschouwt men het als een nieuwigheidje of foefje zonder praktisch gebruik voor de meeste normale mensen, laat staan een of ander bedrijf. VR werd in eerste instantie inderdaad beperkt tot enkele basisitems en games, maar dit was slechts het begin van het nut en de mogelijke impact ervan. We werken al jaren in een 2D-wereld, terwijl we in een 3D-wereld leven. Met de introductie van meer CAD-software en nu dus mobiele virtual reality, wordt iets wat je ooit alleen in sciencefiction zag, nu een betaalbare realiteit voor veel bedrijven.

Hoewel engineers en architecten hier erg ingenomen mee waren, aangezien ze nu binnen hun designs konden wandelen en dingen konden manipuleren op een niveau dat voorheen eenvoudigweg niet bestond, werd het gebruik van virtual reality beperkt tot hen en de entertainmentindustrie. Deze technische voordelen werden echter al spoedig geëxploiteerd naarmate betere beeldvastlegging en 3D-technologie naar voren kwamen en daarmee nieuwe mogelijkheden voor vele sectoren opleverden, met name de gezondheidszorg.

5 reasons why mobile virtual reality will be groundbreaking-Body Text ImageNaarmate meer geavanceerde medische scansystemen steeds vaker de norm werden, konden artsen mobiele virtual reality gebruiken om een lichaam van binnen te bekijken. De hoeveelheid informatie en flexibiliteit die dit aan de arts kan bieden, kan levens redden, aangezien de arts nu alle aspecten van een wond of operatie kan zien en het beeld met de details kan draaien en manipuleren, nog voordat zelfs maar met de operatie wordt begonnen.

Hoewel dit soort toepassingen cruciaal is, ligt het wel aan het hoge einde van de schaal. Virtual reality vindt inmiddels echter een plekje in alle aspecten van bedrijven: een makelaar kan virtual reality gebruiken om door een huis of gebouw te lopen, zodat de koper nog voordat hij of zij het gebouw heeft betreden, al een idee ervan kan krijgen. Hierdoor kan elke makelaar meer onroerend goed aan zijn klanten laten zien, terwijl de reiskosten en werkelijke tijd die ter plekke wordt besteed, afnemen.

De hotel- en reisindustrie vormt nog een andere groep die van plan is te profiteren van de mobiele virtual reality-technologie. Reisbureaus kunnen dan virtuele rondleidingen geven zodat gasten weten wat ze kunnen verwachten voordat ze een vakantie boeken.

De virtual reality-technologie helpt ook bij het transformeren van een traditionele webconferentie in iets wat nu werkelijk interactief is en externe teams kan helpen de traditionele afstandsbarrières te overwinnen. Het biedt een veel betere aanwezigheid in een meeting dan de traditionele websessie die wordt beperkt tot een platte ervaring.

Hoewel de oorsprong van virtual reality in entertainment ligt, en in die rol altijd sterk aanwezig zal blijven, vertakt het zich nu snel naar vele andere bedrijven in allerlei verschillende rollen.  Commerciële en zakelijke klanten zullen het blijven gebruiken als een manier om partners en bezoekers op een geheel nieuw niveau te engageren, waarvan we nog maar het begin hebben gezien.

Klik hier om meer gesprekken te bekijken over CAD, graphics & design.

 

Brian Kirsch

Brian Kirsch

Brian Kirsch is een IT-architect en -instructeur aan het Milwaukee Area Technical College. Hij richt zich hoofdzakelijk op virtualisatie- en opslagomgevingen. Hij zit al meer dan 20 jaar in informatietechnologie en werkte meer dan 10 jaar met VMware-producten. Kirsch bezit meerdere certificeringen van VMware, CommVault, Microsoft en Dell EMC. Hij maakt tevens deel uit van de Raad van Bestuur bij VMUG, een rol die hij de afgelopen vijf jaar vervulde en waarin hij helpt de gebruikerscommunity te begeleiden en vormen. Kirsch biedt tevens een directe communicatielijn tussen klanten en de architecten van het VMware-product door middel van de VMware Customer Council en de VMware Inner Circle.

Laatste Artikels:

 

Tags: CAD, Graphics & Design, Technology