Home » Technology » Converged Infrastructure » 5 voordelen van een hyper-geconvergeerde strategie

5 voordelen van een hyper-geconvergeerde strategie

Tech Page One

Hyper convergentie in IT management

 

Het convergeren van uw infrastructuur voor het reduceren van servers, opslagsystemen, netwerken en krachtoplossingen is in wezen zakelijk logisch. En toch vormt convergentie slechts het beginpunt. Een nieuwe methode, hyper-convergentie genoemd, brengt het effectieve management van IT-hulpbronnen op een geheel nieuw niveau.

Hoewel geconvergeerde systemen uit afzonderlijke componenten bestaan, die zijn ontwikkeld om goed met elkaar samen te werken, bestaan hyper-geconvergeerde systemen uit gekoppelde systemen die schaalbaar zijn door de optionele toevoeging van extra modules. Dergelijke hyper-geconvergeerde apparaten bieden geïntegreerde berekenings-, opslag- en netwerkmogelijkheden.

De mogelijkheden van deze methode zijn zodanig dat onderzoeker IDC meldt dat uitgaven aan hyper-convergentie in het eerste kwartaal van 2016 met 148% jaarlijks steeg en daarmee $ 371,88 miljoen aan verkoop genereerde. Waarom zijn IT-managers dan zo enthousiast over hyper-convergentie? Er zijn vijf belangrijke voordelen.

1. Vereenvoudigd bronbeheer

Bronbeheer bij hyper convergentieDe definitie van IDC suggereert dat hyper-geconvergeerde apparaten kernopslag en berekeningsfunctionaliteit samenvouwen in een enkelvoudige, uiterst gevirtualiseerde oplossing. Het belangrijkste kenmerk, aldus de onderzoeker, is het vermogen om alle berekenings- en opslagfuncties te leveren via dezelfde servergebaseerde hulpbronnen.

Dat is een veel eenvoudiger methode dan de traditionele IT-infrastructuur van in silo’s opgeslagen bewerkingen met afzonderlijke groepen en systemen voor opslag, servers en netwerken. Het is ook eenvoudiger dan geconvergeerde systemen, waarbij de opslagbeheerlaag granulair beheer oplevert.

2. Configureerbare systemen die het bedrijf helpen optimaal gebruik van de hulpbronnen te maken

Hyper-geconvergeerde systemen bieden tevens een vereenvoudigde administratie. De traditionele IT-infrastructuur vertrouwt op verschillende applicatieteams voor opslag-, virtualisatie- en netwerkbeheer. Hyper-convergentie brengt deze hulpbronnen bij elkaar. In plaats van te worstelen met een serie applicaties, kunnen IT-professionals de hyper-geconvergeerde stapel beheren aan de hand van een enkele glasruit.

Deze configureerbaarheid kan zich ook uitstrekken tot uw bestaande hulpbronnen. Met bepaalde hyper-convergentiesoftwaretools kunnen IT-managers software-gedefinieerde technologie naast discrete server- opslag- en netwerkhulpbronnen uitvoeren. Door hulpbronnen op deze manier te groeperen, kan het bedrijf effectiever gebruik maken van al aangekochte uitrusting en helpen bij het verbeteren van bronbeheer op de lange termijn.

3. Minder leveranciers om te beheersen en effectievere partnerschappen met verkopers

Moderne IT-managers worden geconfronteerd met een overvloed aan potentiële software- en hardware-oplossingen. Teneinde meer tijd te besteden aan innovatie namens het bedrijf, en minder tijd aan het onderhouden van IT-activiteiten, moeten technologische beleidsmakers een sterke relatie met vertrouwde verkooppartners hebben.

Een enkele partner levert de volledige hyper-geconvergeerde stapel aan het bedrijf. In plaats van een ecosysteem aan partners verdeeld over computers, opslag en netwerken, kunnen IT-managers profiteren van een geïntegreerde infrastructuur met een enkelvoudige leverancier. Het resultaat is duidelijker gedefinieerde verkoopbeheerrelaties.

4. Schaalbare hulpbronnen om te voldoen aan nieuwe bedrijfseisen

Het belangrijkste van alles is dat uw opties niet worden beperkt omdat uw hardwarehulpbronnen in een enkelvoudige stapel zijn geconvergeerd. De slogan als het gaat om hyper-convergentie is flexibiliteit. Hyper-geconvergeerde systemen zijn modulair en ontworpen om groter te worden naarmate de bedrijfseisen veranderen.

De sleutel tot schaalbaarheid is convergentie en beheer via de softwarelaag. IT-managers kunnen meer apparaten toevoegen om de capaciteit van het bedrijf en prestaties te bevorderen. In plaats van steeds nieuwe hardware-componenten te blijven toevoegen naarmate de vraag groter wordt, profiteert uw bedrijf van het slechts te hoeven betrekken van apparaatmodules bij een enkele leverancier.

5. Toekomstbestendige technologie die klaar is voor bijna doorlopende transformatie

Ga op zoek naar een hardwarepartner die kennis van zake heeft in het leveren van hoogwaardige computer-, opslag- en serverhulpbronnen. Uw leverancier moet ook een assortiment mogelijkheden in de softwarelaag bieden. De ideale partner biedt gedifferentieerde speciaal voor een bepaald doel gebouwde apparaten voor wat betreft geïntegreerde systemen, in de fabriek geïnstalleerde oplossingen en flexibele referentie-architecturen.

De juiste partner betekent dat uw firma zal profiteren van een IT-setup die duidelijk is gedefinieerd en gemakkelijk wordt beheerd. De hyper-geconvergeerde methode ten aanzien van hulpbronnen is eenvoudiger, configureerbaar en klaar voor de snelle verandering die kenmerkend is voor moderne bedrijven. Het is nu de juiste tijd om hyper-convergentie te accepteren.

Lees meer over hoe geconvergeerde infrastructuuroplossingen voordeel voor uw bedrijf kunnen opleveren.

 


 

Referenties:

IDC-onderzoek: https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS41547316

Wat u moet weten over hyper-convergentie: http://www.techrepublic.com/article/hyper-converged-systems-what-you-need-to-know-about-this-hot-virtualization-topic/

Over hyper-geconvergeerde denkbeelden: http://www.theregister.co.uk/2016/04/05/dell_rides_vsan_scaleio_and_nutanix_hyperconverged_horses/

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Converged Infrastructure, Technology