Home » Technology » Cloud Computing » 5 workloads om als eerste naar de cloud te migreren

5 workloads om als eerste naar de cloud te migreren

Tech Page One

Man Sitting on Couch with XPS 13 Notebook

 

Bedrijven verplaatsen geleidelijk aan hun toepassingen naar de cloud. Hier zijn 5 prioriteiten waar u rekening mee moet houden bij het bepalen van de volgende stap in de richting van cloud computing.

Naarmate bedrijven meer vertrouwd raken met cloud computing, worden zij zich bewust van de troeven van deze infrastructuren en de voordelen die zij eruit kunnen halen. Het is echter niet de bedoeling om alle resources naar de cloud te migreren: er moeten dus keuzen worden gemaakt met betrekking tot de als eerste te migreren workloads. Hoe moet u beslissen welke toepassing als eerste naar de cloud moet gaan? Hier zijn 5 belangrijke aandachtspunten die bedrijven kunnen helpen bij het maken van hun keuze.

1 – De onregelmatige workload – Anticipeer op belastingpieken

Wanneer een webshop bezoekerspieken heeft, in solden- of feestperiodes bijvoorbeeld, kan het nuttig zijn de publieke cloud te gebruiken om deze toename van de vereiste computercapaciteit te ondersteunen. Deze zogenaamde overloop- of “bursting”-strategie biedt een grote flexibiliteit aan bedrijven bij het beheer van hun workloads. Ze maakt het mogelijk om, bij een tijdelijke toename van de activiteit op een toepassing, zeer snel in de nodige CPU- of opslagmiddelen te voorzien zonder zware investeringen te doen en daarna terug te keren naar de basisinfrastructuur.

2 – De kritieke workload – Bereid u voor op een ramp

Wanneer er een storing optreedt, na een stroomonderbreking bijvoorbeeld, moeten bedrijven ervoor zorgen dat hun toepassingen blijven werken. Omschakeling of “failover” bestaat uit het automatisch omschakelen naar een andere versie van de toepassing. Deze laatste kan worden gehost op een tweede locatie van het bedrijf of op een publiek cloudplatform.

3 – De tijdrovende workload – Automatiseer het beheer

Een cloudmanagementplatform kan veel taken automatiseren die eerder tijdrovend waren voor IT-teams. Het vrijmaken van resources, back-ups of herstel na een ramp, … al deze taken kunnen worden geautomatiseerd met behulp van een cloudmanagementconsole.  Beheerders kunnen eenvoudig interne of externe middelen toewijzen aan of verwijderen van de workloads van hun keuze, of regels invoeren om de processen te automatiseren.

4 – De klantworkload – Geef voorrang aan de klant

Bij het kiezen welke toepassing naar de cloud zal gaan, moeten bedrijven en organisaties altijd voorrang geven aan de toepassingen die bestemd zijn voor de klanten en eindgebruikers, in plaats van aan backofficetools. Een hybride strategie, met migratie van de toepassing en behoud ter plaatse van de bijbehorende databank met de persoonlijke gegevens van de klanten bijvoorbeeld, kan hierbij interessant zijn.

5 – De overgeërfde workload – Moderniseer uw zakelijke toepassingen

Alle bedrijven hebben hun aandeel aan zakelijke toepassingen die vele jaren geleden werden ontwikkeld en sindsdien zonder grondige herziening worden gebruikt. Het migreren van deze toepassingen naar de cloud is een goede manier om te moderniseren door de kwaliteit van de dienstverlening, de beschikbaarheid, de prestaties en het energieverbruik te verbeteren.

 

 

Dell

Dell

Dell stelt landen, gemeenschappen, klanten en mensen overal ter wereld in staat om technologie te gebruiken om hun dromen te realiseren. Klanten vertrouwen op ons voor technologische oplossingen die hen helpen meer te doen en te bereiken, of ze nu thuis, op het werk, school of waar dan ook zijn. Leer meer over ons verhaal, ons doel en de mensen achter onze klantgerichte aanpak.

Laatste Artikels:

 

Tags: Cloud Computing, Technology