Home » Technology » Big Data » 7 mythes over big data ontkracht

7 mythes over big data ontkracht

Tech Page One

7 mythes over big data ontkracht

 

1. Big Data draait niet alleen maar om het formaat.

Over het algemeen wordt aangenomen dat Big Data net zoiets is als de ruimte, zoals beschreven door Douglas Adams: ‘vastly, hugely, mind bogglingly big’. Het is echter niet alleen een kwestie van formaat. Het gaat om de manier waarop bedrijven omgaan met een groot aantal verschillende datasets. Sommige hiervan zijn gestructureerde SQL-databases, zoals video of sociale media. Het gaat om het samenbrengen van informatie uit verschillende bronnen.

2. Het gaat niet alleen om uw infrastructuur

Zoals het spreekwoord zegt: wat erin gaat, komt er ook weer uit. Het is niet alleen een kwestie van de meest krachtige hardware; als de data die u analyseert niet nauwkeurig is of zelfs onjuist, zult u niet op magische wijze de juiste resultaten behalen.

3. Big Data is te belangrijk om overgelaten te worden aan de techneuten

7 mythes over big data ontkrachtZoals gezegd wordt de analyse van data alleen gezien als een kwestie van het kiezen van het meest geschikte platform of de juiste tools voor de analyse. Alle onderdelen van het bedrijf moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat de juiste beslissingen worden genomen over de zaken die worden gemeten. Het is een zaak voor IT, marketing en de financiële afdeling (samen met andere geïnteresseerde partijen) om te besluiten welke informatie daadwerkelijk nodig was.

4. Datawarehouses zijn niet langer nodig.

Sommige mensen zijn van mening dat datawarehouses een ouderwetse technologie zijn en niet langer noodzakelijk in het tijdperk van Big Data. Het zijn echter twee verschillende dingen: bedrijven die gedetailleerde informatie uit het verleden nodig hebben, vertrouwen nog steeds op het traditionele datawarehouse. Bovendien is realtime data niet altijd nodig: een snapshot levert soms niet alle noodzakelijke informatie. Soms is er behoefte aan een langetermijnoverzicht.

5. Dit is het tijdperk van de datawetenschapper

Tenminste, dat denkt de datawetenschapper: deze zijn zo in trek, dat ze een ongelooflijk hoog salaris kunnen vragen en, met de huidige vraag naar Big Data-systemen, ziet het er niet naar uit dat deze trend binnenkort afneemt.  Het probleem is dat datawetenschappers moeten beschikken over een aantal speciale vaardigheden: ze moeten databases begrijpen, beschikken over enige kennis van wiskundige analyses, goed zijn in coderen (in het bijzonder Java), en verstand hebben van bedrijfskunde. Deze mensen zijn zeer zeldzaam en dienen dan ook een royale vergoeding te ontvangen voor hun werk.

6. Big Data draait om Hadoop

Hadoop mag dan wel de best bekende Big Data-technologie zijn, maar is zo ingewikkeld en biedt zoveel tools dat het vinden van een volleerde Hadoop-specialist nog best lastig kan zijn. Toch kan Hadoop, wanneer er eenmaal een doorgewinterde Hadoop-technicus is aangetrokken, ontzettend veel taken uitvoeren die een zeer diep inzicht kunnen geven in de voortgang van het bedrijf.

De populariteit ervan heeft echter geleid tot de overtuiging dat Big Data en Hadoop synoniem zijn. Iedereen die meer wil doen met data-analyse heeft echter meer dan genoeg andere opties. Apache Spark is steeds meer in opkomst, terwijl meer traditionele alternatieven, zoals MapReduce (en de vele afgeleiden ervan) ook een andere weg bieden.

7. Big Data draait om het zelflerende systeem

Worden mensen dan helemaal overbodig? Nee. Voorlopig is er altijd nog plek voor menselijke intuïtie en interpretatie. Wellicht moeten we ons in de toekomst allemaal onderwerpen aan onze nieuwe robot-heersers, maar op dit moment is er voor de analyse van Big Data meer nodig dan een geautomatiseerde analyse.

Klik hier voor meer informatie over de rol van Dell op het gebied van analyses en business intelligence, data-integratie, databeheer en data-infrastructuur.

 

 

Maxwell Cooter

Maxwell Cooter

Max is een freelance journalist en schrijft over een breed scala aan IT- onderwerpen. Hij was de oprichtende redacteur van Cloud Pro, een van de eerste cloud publicaties. Hij heeft ook IDG's Techworld opgericht en daarvoor was hij redacteur van het Netwerk Week. Als freelancer, heeft hij bijgedragen aan de IDG Direct, SC Magazine, Computer Weekly, Computer Reseller News, Internet tijdschrift, PC Business World en vele anderen. Hij heeft ook gesproken op vele conferenties en als commentator gewerkt voor BBC, ITN en computer TV-zender CNBC.

Laatste Artikels:

 

Tags: Big Data, Technology