Home » Technology » Virtualization » Bevrijd uw bedrijf: hoe bevrijdt u zich gemakkelijk van de boeien van verouderde systemen

Bevrijd uw bedrijf: hoe bevrijdt u zich gemakkelijk van de boeien van verouderde systemen

Tech Page One

5-747x325

 

IT: wees flexibel in wat u achterlaat

De geavanceerde technologie van vandaag is onvermijdelijk de verouderde IT van morgen.

Dit is de harde realiteit van zakelijke technologie. Verouderde IT is moeilijk te upgraden, uit te breiden of aan te passen. Het is mogelijk gekoppeld aan de hardware of software van een specifieke fabrikant, die mogelijk niet meer beschikbaar is. Het is erg moeilijk om nieuwe en opkomende technologieën te integreren in deze bedrijfseigen tools.

Als de technologie zelf verouderd is, dan kunnen er problemen ontstaan bij het zoeken naar de juiste vaardigheden voor onderhoud en upgrades. Zelfs als ze al beschikbaar zijn, hebben deze vaardigheden een prijskaartje.

Investeer in de toekomst, maak plannen voor het pensioen.

Bevrijd uw bedrijf: hoe bevrijdt u zich gemakkelijk van de boeien van verouderde systemenWeinig organisaties hebben een duurzame IT-infrastructuur. De CIO moet nieuwe technologie koppelen aan bestaande, oudere of ‘verouderde’ systemen.

Volgens h2Index, een IT-onderzoeks- en testbedrijf, ontstaan problemen met verouderde IT maar al te vaak door de voorkeur te geven aan kortetermijnbehoeften in plaats van langetermijnflexibiliteit. “Achteraf bekeken konden oudere toepassingen geschreven zijn met een grotere geïntegreerde flexibiliteit, maar dat zou aanvankelijk meer gekost hebben of langer geduurd hebben”, merken zij op.

De meest moderne systemen van vandaag zullen dat niet eeuwig blijven. Er vindt een natuurlijke veroudering plaats wanneer er nieuwe technologieën verschijnen. En er is de stijgende kostprijs om een IT-systeem te gebruiken, ook wel ‘technische schuld’ geheten, vanwege upgrades, add-ons en bugfixes.

Sommige IT-systemen (met name registratiesystemen of transactionele applicaties, zoals core banking of productiecontrolesystemen) hebben een verwachte levensduur van 10 jaar of meer.

Daardoor is het des te belangrijker om hun vervanging te plannen en te verzekeren dat bij de installatie van één enkel bedrijfskritiek systeem dit toch flexibel genoeg is om samen te werken met nieuwe opkomende technologieën.

“We moeten verouderde IT opsplitsen in verschillende types”, aldus Clive Longbottom, hoofdanalist bij onderzoeksbedrijf Quocirca. “Overgeërfde IT is technologie op basis van oude apparatuur, die echter nog steeds noodzakelijk is om het bedrijf te runnen. Dit moet in de nieuwe omgeving geïntegreerd worden door middel van database- en workflowintegratie.

“Verouderde systemen moeten gepland en vervangen worden. Als iets verouderd is, dan voegt het geen waarde meer toe aan het bedrijf. Er valt meer profijt te halen uit een vervangend systeem.”

Flexibel en klaar voor de toekomst

Veel bedrijven hebben vandaag oudere IT-systemen die geïnstalleerd werden toen monolithische technologieën van één leverancier nog de norm waren.

In de kleinhandel zet bijvoorbeeld de populariteit van shoppen via meerdere kanalen winkels ertoe aan om hun verouderde depot- en stockbeheerinfrastructuur te integreren in nieuwe online en mobiele frontends.

Soms is het echter beter om te aanvaarden dat een verouderd systeem aan het einde van zijn leven is gekomen en dat het vervangen moet worden.

Migratie beheren

CIO’s maken zich terecht zorgen over het feit dat er risico’s en hogere kosten ontstaan wanneer een verouderd platform wordt verlaten. De risico’s kunnen echter beperkt worden en de kosten wegen doorgaans niet op tegen de voordelen van een moderne IT-architectuur.

Een nieuwe opslag- of netwerkinfrastructuur integreren is een betrouwbare manier om een return on investment te verzekeren. Nieuwe software-architecturen bieden immers flexibiliteit en een betere kostenratio die eenvoudigweg onmogelijk is met oudere platforms. De cloud kan ook een effectieve manier zijn om IT te updaten zonder aanzienlijke kapitaalinvesteringen.

CIO’s moeten ervoor zorgen dat een nieuw platform dat in staat is om hun toekomstige workloads te draaien, geschaald kan worden en aan de vereisten van big data voldoet. Datamigratie is volgens analysebureau Bloor Research tevens een belangrijke factor

Bij de overstap naar flexibelere infrastructuren voor servers, het netwerk en software, gaat u echter niet over één nacht ijs. Maar de voordelen – bedrijfsgroei ondersteunen tegen een lagere kostprijs – zijn het meer dan waard.

 

 

Stephen Pritchard

Stephen Pritchard

Stephen heeft al meer dan 21 jaar als technologiejournalist gewerkt. Zijn belangrijkste focusgebieden zijn onder andere technologie, telecommunicatie, wetenschap en milieu. Hij presenteert en produceert de FT tweewekelijkse „Connected Business“ podcast, die gaat over informatietechnologie. Hij schrijft, presenteert en produceert video- rapporten voor een breed scala aan media als redacteur en columnist voor IT- Pro en Infosecurity Magazine. Daarnaast spreekt Stephen over trends in zowel de technologie en telecommunicatie, de journalistiek als de media. Hij is ook voorzitter geweest voor evenementen van de Financial Times, GigaOM en Infosecurity Magazine.

Laatste Artikels:

 

Tags: Technology, Virtualization