Home » Technology » Cloud Computing » Cloud: pas op voor de valkuilen!

Cloud: pas op voor de valkuilen!

Tech Page One

Verleid door de onlinediensten overwegen sommige bedrijven om hun intern geïnstalleerde bedrijfstoepassingen naar de cloud te verhuizen. Maar wat zijn de valkuilen?

We weten nu welke workloads bij voorrang gemigreerd moeten worden naar de cloud. Maar de overgang is niet altijd vanzelfsprekend. En u moet een aantal factoren in aanmerking nemen om gevaren te voorkomen.

Zichtbaarheid

Cloud computing, geprezen om zijn gebruiksgemak en flexibiliteit, maakt het beheer van de fysieke infrastructuren soms moeilijk. Dit is het geval wanneer het bedrijf in kwestie voor een publieke cloudoplossing kiest waarvan de infrastructuren – die door de leverancier worden onderhouden – bedoeld zijn om te worden gedeeld door meerdere klanten. Het probleem ligt in dit geval bij het vermogen van het bedrijf om de robuustheid van de infrastructuur die de toepassingen ondersteunt, te beoordelen. Zonder toegang tot deze uitrusting moet het op zijn minst nieuwe tools aanschaffen om de prestaties van de in virtuele servers ingekapselde toepassingen te analyseren.

 

1

 

Veerkracht

De meest populaire onlinediensten (zoekmachines, videostreamingplatformen, …), waarvan bekend is dat ze grote hoeveelheden van de gehoste resources verbruiken, zijn van meet af aan ontworpen om het hoofd te bieden aan kleine storingen van de publieke cloud. Hun architecturen zijn redundant verspreid (verspreid over meerdere servers op afstand) en sommige integreren van meet af aan testsystemen en systemen om onderbrekingen bij het uitvallen van één server te voorkomen.

De belangrijkste bedrijfstoepassingen (ERP, oplossingen om de logistieke keten te verbeteren …), meestal van een ouder ontwerp, zijn ontwikkeld met een andere filosofie. Deze softwarepakketten worden sinds het begin ondersteund door een kleiner aantal maar buitengewoon robuuste infrastructuren. Het is dus moeilijk om ze te verhuizen naar de gespreide omgevingen van de cloud. En in tegenstelling tot de onlinediensten tolereren ze vrijwel geen storingen, die een onmiddellijk uitvallen van het gehele systeem kunnen veroorzaken.

 

2

 

Lokalisatie

De toegankelijkheid van de cloud is mede afhankelijk van de geografische ligging: de latentietijden zijn korter als het datacenter gelegen is in de onmiddellijke buurt van de gebruikers bevindt en langer als het zich in de Verenigde Staten bevindt (zonder replicatie op het Europese continent). Let ook op de regelgeving die het verzenden van data naar een ​​clouddienst buiten de nationale of Europese grenzen eenvoudigweg kan verbieden.

 

3

 

Omkeerbaarheid

Met de cloud volstaat het niet om de robuustheid van de servers, de toegankelijkheid en de beveiliging van de hostingruimtes of de verbintenissen van de leverancier op het gebied van kwaliteit van de dienstverlening te beoordelen. In het geval van een latere migratie moet u zich ook bewust zijn van de specifieke technologische kenmerken die eigen zijn aan de cloud waarop u van plan bent om een ​​kritische toepassingen te installeren. De belangrijkste verschillen liggen bij de netwerkarchitecturen, die virtuele machines in staat stellen om met elkaar te communiceren, en de kenmerken van de ter beschikking gestelde opslagruimtes (dit kunnen opslageenheden zijn die toegankelijk zijn via API’s, of  gehoste databanken). De infrastructuurkeuzes bepalen de toekomstige ontwikkeling van de toepassing. En de mogelijkheid om ze al dan niet ooit te kunnen verplaatsen naar de cloud van een andere leverancier.

 

3

 

Dell

Dell

Dell stelt landen, gemeenschappen, klanten en mensen overal ter wereld in staat om technologie te gebruiken om hun dromen te realiseren. Klanten vertrouwen op ons voor technologische oplossingen die hen helpen meer te doen en te bereiken, of ze nu thuis, op het werk, school of waar dan ook zijn. Leer meer over ons verhaal, ons doel en de mensen achter onze klantgerichte aanpak.

Laatste Artikels:

 

Tags: Cloud Computing, Technology