Home » Technology » Software » Creëer zo snel als u kunt denken: hoe technologie design verbetert

Creëer zo snel als u kunt denken: hoe technologie design verbetert

Tech Page One

7-747x325_b

 

Als het aankomt op de interactie tussen technologie en schitterend design, is rekenkracht absoluut het allerbelangrijkste. Dat is nergens meer waar dan op het niveau van het workstation, waar ontwerpers tekenen met een aantal gespecialiseerde programma’s om innovatieve ideeën te creëren.

Met superkrachtige workstations kunnen ingenieurs en ontwerpers bliksemsnel innoveren en even snel ontwerpen als ze denken. In plaats van gefrustreerd te raken door de tijd die verstrijkt om ideeën van papier naar de computer te brengen, helpen slimme bedrijven hun designers en ingenieurs om hun creativiteit meteen op het scherm los te laten.

Vat krijgen op de strenge eisen van modern design

Creëer zo snel als u kunt denken: hoe technologie design verbetert

De beste workstations bieden een hoge rekenkracht waardoor ingenieurs kunnen overschakelen van traditionele naar virtuele prototypering. Organisaties die zulke platforms gebruiken, hebben de capaciteit om in korte tijd uitgebreide simulaties te draaien, en zo technische en ontwerpbedrijven mogelijk geld en tijd te besparen.

Meer efficiëntie komt in de vorm van testen. In plaats van meerdere iteraties te produceren in het stadium van de fysieke prototypering, kunnen ontwerpers een beroep doen op gespecialiseerde applicaties om miljoenen kleine veranderingen aan te brengen in een virtuele omgeving. Dat verbetert de nauwkeurigheid en kwaliteit van het eindproduct.

Gespecialiseerde ontwerppakketten vergen echter heel wat rekenkracht. Twee belangrijke voorbeelden daarvan zijn SOLIDWORKS en Autodesk Design Suite. Gebruikers kunnen hiermee ontwerpen in 3D simuleren alvorens zij prototypes maken.

SOLIDWORKS vormt een bijzonder hoge belasting op een workstation. Met een multikernprocessor kunt u bij uw ontwerp meerdere taken tegelijkertijd en snel uitvoeren. Autodesk vergt dan weer meer van de grafische rekenkracht, opslag en het RAM-geheugen van uw computer.

Hoe Designworks gebruikmaakt van Dell technologie

In het digitale tijdperk worden bedrijfsleiders uitgedaagd om aan de hoge CPU-eisen van ontwerpers tegemoet te komen. Het kostenefficiënte antwoord bestaat uit krachtige workstations: gespecialiseerde computers die ontworpen zijn om aan de vereisten van technische software te voldoen.

Sommige bedrijven gaan al voluit voor deze uitdaging. Het Britse consultancybureau Designworks is daar een goed voorbeeld van. Het bedrijf maakt gebruik van Dell Precision workstations om toonaangevende innovatie te creëren.

Het Designworks-team test zijn bekroonde ontwerp met SOLIDWORKS-software op Dell Precision workstations die Windows draaien. Dankzij deze benadering kan het team zo snel werken als het denkt, en schitterende producten en prototypes maken op het scherm.

Werknemers van Designworks kunnen op dezelfde manier als een marketingagentschap werken en ontwerpen snel tot stand brengen dankzij een creatieve designbenadering. Het brede portfolio van het bedrijf (van plastic kluizen tot levensreddende medische apparaten) laat zien hoe geavanceerd de ontwerpcapaciteit van het bedrijf is

Razendsnel produceren in het digitale tijdperk

De techniek staat niet stil. Er komen alsmaar sneller aanzienlijke verbeteringen. In de toekomst zullen meer en meer bedrijven naast virtueel design op het scherm gebruikmaken van 3D-printtechnologie. Deze aanpak biedt een andere methode om iteraties op continue basis te testen en de time-to-market-cycli te verkorten.

Technologie blijft in beweging en uw bedrijf zal een betrouwbare hardwarepartner nodig hebben. Uw leverancier moet, om te beginnen, software-agnostisch zijn. Het heeft immers geen zin om uw ingenieurs superkrachtige processoren te geven als zij niet kunnen omgaan met het ontwerppakket van hun keuze.

Voor bedrijven in de productiebranche die bijzonder complexe taken moeten uitvoeren, is de Dell HPC Solution for Digital Manufacturing een systeem dat speciaal ontworpen is voor uw branche. De eenvoudige en efficiënte oplossing combineert rekenkracht, opslag en netwerken in één enkel chassis.

Uw workstation moet ook geheel aanpasbaar zijn, ondersteund worden door tal van onafhankelijke softwareleveranciers en het moet caching van bedrijfsklasse bieden, wat de prestaties aanzienlijk verbetert. Bij een probleem moet uw partner u ook 24/7 bijstaan met technisch advies.

Als het workstation centraal staat in uw ontwerpproces, zoals dat het geval is bij Designworks, dan zullen uw professionals zich beginnen af te vragen hoe zij het ooit konden redden met traditionele fysieke prototypes. Naarmate we het digitale tijdperk verder betreden, zal uw team dankzij virtuele ontwerpen sneller dan ooit tevoren innoveren en creëren.

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Software, Technology