Home » Technology » CAD, Graphics & Design » SOLIDWORKS: de juiste technologie kiezen voor uw creaties

SOLIDWORKS: de juiste technologie kiezen voor uw creaties

Tech Page One

2-747x325

 

Onaangename afleidingen kunnen creativiteit schaden. Als getalenteerde ontwerper wilt u zich kunnen richten op uw werk en u niet hoeven bezighouden met de technologie die u gebruikt om maximaal te presteren. In het digitale tijdperk moeten bedrijfsmanagers hun ontwerpers de meest responsieve en betrouwbare tools verstrekken.

Hulp komt in de vorm van de 3D modelleringstool SOLIDWORKS. Deze gespecialiseerde computer-aided design (CAD) en computer-aided engineering (CAE) software stelt professionals in staat om snel en efficiënt te werken, zonder gehinderd te worden door technologie. Het bewijs wordt geleverd door meer dan twee miljoen engineers en ontwerpers die de technologie gebruiken in 165.000 bedrijven over de hele wereld. En nu SOLIDWORKS 2016 is gelanceerd, kan uw bedrijf nog meer profiteren.

De juiste technologie als stimulans voor creativiteit

SOLIDWORKS: de juiste technologie kiezen voor uw creatiesOm SOLIDWORKS optimaal te benutten, hebben uw creatieve professionals krachtige computers nodig om processorintensieve taken uit te voeren, zoals rendering in realtime en 3D-imaging. Het is erg belangrijk dat het workstation bijzonder krachtig is zodat ontwerpers en ingenieurs in staat zijn om met een reeks gespecialiseerde programma’s te werken.

De Dell Precision workstation-serie is geschikt voor zulke designtaken. SOLIDWORKS en Dell hebben vele jaren nauw samengewerkt om de hardware en rekenkernen af te stemmen op de designbehoeften van creatieve professionals om hun in staat te stellen om een brede waaier aan taken snel en simultaan af te handelen.

SOLIDWORKS biedt een reeks tools aan waarmee praktische taken, zoals 3D-modellering en simulatie, en managementtaken, zoals nieuwe bestandsbestemmingen en technische communicatie, afgehandeld kunnen worden door werknemers over de hele wereld die hun dagelijkse designproblemen willen overwinnen en hun productiviteit willen verbeteren.

Een bedrijf dat workstations gebruikt als basis voor zijn technisch en designwerk, heeft betrouwbare hardware nodig. Bedrijfsmanagers moeten uitkijken naar hardware- en softwarespecialisten die sterk geïntegreerd zijn, waarschijnlijk met behulp van certificering, waardoor beide partijen samen producten kunnen ontwikkelen en testen.

Computerondersteund design wordt een realtime-realiteit

Wanneer uw workstation is geïnstalleerd en ondersteund, moet u de krachtige grafische mogelijkheden van SOLIDWORKS optimaal kunnen benutten. Hoewel de software technische en designprofessionals helpt om het overzicht te bewaren op de hele workflow, zullen de renderingmogelijkheden in realtime van SOLIDWORKS waarschijnlijk het grootste verschil maken voor de verhoogde prestaties van werknemers.

SOLIDWORKS PhotoView 360 biedt bijvoorbeeld een hoogwaardige ray trace renderer, waarmee professionals kunnen simuleren hoe licht van objecten weerkaatst en breekt. Deze visualisatie stelt engineers en designers in staat om in iedere fase op de hoogte te blijven van de ontwikkeling. Maar de tools vergen uiteraard heel wat rekenkracht.

Een gespecialiseerde tool (zoals Dell Precision Optimiser) kan uw bedrijf helpen om de prestaties van workstation te optimaliseren. De technologie past de systeemconfiguratie, zoals CPU, grafische kaart en besturingssysteem, automatisch aan de applicatieworkload aan.

Voor bedrijven in de productiebranche die bijzonder complexe taken moeten uitvoeren, is de Dell HPC Solution for Digital Manufacturing een systeem dat speciaal ontworpen is voor uw branche. Deze eenvoudige en efficiënte oplossing combineert rekenkracht, opslag en netwerken in één enkel chassis, waardoor bedrijven hun veeleisende applicaties optimaal kunnen benutten.

Nu SOLIDWORKS 2016 is verschenen en tal van wijzigingen heeft geïntroduceerd op het vlak van modellering, assemblage en simulatie, is de hardware die u kiest voor uw 3D-applicaties nooit zo belangrijk geweest. Maak nu de juiste keuze om uw design- en technische professionals een groot voordeel te geven.

 


 

Referenties:

SOLIDWORKS 2016

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: CAD, Graphics & Design, Software, Technology