Home » Technology » Cloud Computing » De publieke cloud: het verdict

De publieke cloud: het verdict

Tech Page One

Van Dropbox tot Google Drive, van Amazon tot Azure laten kleine en middelgrote ondernemingen zich verleiden door het aanbod van de publieke cloud. Deze oplossingen bieden verschillende voordelen, maar hebben ook hun nadelen.

 

 

Het verdict

De publieke cloud heeft onmiskenbare voordelen, te beginnen met de zeer lage kosten en het gebruiksgemak. De publieke cloudplatformen werden al gauw ingevoerd door een grote gemeenschap van gebruikers, omdat ze op eenvoudige wijze voorzagen in een behoefte die tot dan toe moeilijk te beheren was voor bedrijven: toegang tot informatie vanaf elke locatie en op elke terminal.

Maar de publieke cloud heeft ook een aantal zwakke punten: veiligheid, afhankelijkheid van de leverancier, omkeerbaarheid, conformiteit … Om deze te ondervangen, kiezen sommige bedrijven voor een privécloud om de voordelen van de cloud te genieten met behoud van de controle over hun gegevens. Een keuze die toch aanzienlijke investeringen impliceert, zowel menselijke als financiële, om de infrastructuur te implementeren en te onderhouden.

Dus wat is het verdict? Publiek of privé? Besparingen of beveiliging? Het antwoord moet eerder worden gezocht in een hybride oplossing. Het gecombineerde gebruik van een privécloud en publieke clouddiensten maakt het immers mogelijk om verschillende strategieën te implementeren die afgestemd zijn op het gebruik en de gevoeligheid van de gegevens, en zo van het beste van beide werelden te profiteren. Een kleine privé-infrastructuur kan opgezet worden om er alleen de meest kritische documenten en toepassingen op te stockeren, naast een publiek aanbod dat zal worden gebruikt om minder gevoelige gegevens te delen of resources via IaaS (infrastructuur- as-a-service) te gebruiken om belastingspieken op te vangen.

 

Dell

Dell

Dell stelt landen, gemeenschappen, klanten en mensen overal ter wereld in staat om technologie te gebruiken om hun dromen te realiseren. Klanten vertrouwen op ons voor technologische oplossingen die hen helpen meer te doen en te bereiken, of ze nu thuis, op het werk, school of waar dan ook zijn. Leer meer over ons verhaal, ons doel en de mensen achter onze klantgerichte aanpak.

Laatste Artikels:

 

Tags: Cloud Computing, Technology