Home » Technology » CAD, Graphics & Design » Deskundige mening: de technische set-up voor 3D-vormgevers

Deskundige mening: de technische set-up voor 3D-vormgevers

Tech Page One

3D printer

 

De computeromgeving van professionals in 3D-design moet aan veel eisen voldoen. Naast de behoefte aan processorvermogen, gegevensopslag en algehele functionaliteit van het apparaat vereisen ontwerpers een inherent integratieniveau dat zich over het volledige computersysteem verspreidt om onderlinge connectiviteit, compatibiliteit en naadloze werking te waarborgen.

De huidige professionals in 3D-design hebben werkstations nodig die tot extreem digitale en polygonale modellering en grafische rendering in staat zijn. Om te zorgen dat deze functies snel kunnen worden uitgevoerd (vaak in nabijheid en opeenvolging van elkaar), moeten desktops met zorgvuldig gebouwde (vaak op maakt gemaakte) componenten de optimale set-up leveren voor wat een uiterst veeleisende rol is.

Inklokken op kloksnelheden

Als het centrale kloppende hart van de computer is de kracht van de CPU (Central Processing Unit) een cruciale overweging voor professionals in 3D-design. Dit soort werkomgevingen vereist hardware die vaak specifiek is afgestemd en geoptimaliseerd voor bepaalde computertaken die inherent zijn aan de 3D-pijplijn.

3D designDoor de kracht van de CPU te verbeteren met een Graphical Processing Unit (GPU) en een grafische versnellerkaart wordt de RAM-kwaliteit ondersteund. Dit helpt bij het creëren van een machine die volledig in staat is dit soort taken te ondersteunen.

Computersystemen in 3D-design worden het productiefst gebruikt wanneer de architectuur van de machine zelf specifiek is afgestemd op de taak voorhanden. Met 3D-modellering en grafische rendering in gedachten, stel u voor dat een op grafische afbeeldingen of animatie gebaseerde taak wordt samengesteld uit wat een ‘enorm onderverdeeld goed’ is, zodat de machine snel in verschillende systemen naar gegevens moet zoeken.

Intelligente software op basis van hoogwaardig presterende hardware is het enige onfeilbare middel om te zorgen dat deze functies worden uitgevoerd binnen een redelijke en aanvaardbare tijdsperiode.

Hoewel veel gebruikers vinden dat 1920×1080 HD-displays het beste zijn, eisen 3D-designers zo langzamerhand 4K UHD-displays met een resolutie van 3840×2160 pixels. Dit soort technologie op het gebied van presentatie helpt de designer uiteindelijk om op een zeer nauwkeurig gedetailleerd niveau te werken. En deze precisie wordt dientengevolge in het uiteindelijke design opgenomen, waarbij een fysiek product wordt gefabriceerd of geproduceerd.

Aspecten van Windows 10 uit de spraakherkenningsopdrachten van Cortana en verder naar de ondersteuning van meerdere aanrakingen hebben tevens een positieve invloed op de manier waarop werkstromen worden uitgevoerd. Volgens designer Paul Champion “voegt Windows 10 een nieuwe productiviteitslaag [aan mijn rol] toe door het bieden van gedegen ondersteuning voor Thunderbolt 3. Op overdrachtsnelheden van 40 GB/s erkent eenieder die grote hoeveelheden gegevens of film overdraagt, zoals animators en zetters, het belang van hoge snelheden.”

Fotorealistische modellen en de toekomst

Zoals we eerder op Tech Page One zeiden, kunnen high-end werkstations worden gebruikt voor het leveren van diepgaande 3D-modelleringservaringen voor klanten. Designers kunnen ook webservers koppelen aan rack-gebaseerde werkstations en fotorealistische modellen online weergeven, zodat klanten en producten met elkaar in wisselwerking staan.

Naarmate 3D-beeldverwerking en design verder buiten de engineering-afdelingen van firma’s treden, meer naar marketing- en andere functies toe, worden de mogelijkheden van deze systemen steeds belangrijker.

Als u meer wilt weten over de creatieve oplossingen van Dell, klikt u hier.

 

Adrian Bridgwater

Adrian Bridgwater

Adrian is een technologiejournalist met meer dan twee decennia perservaring. Hij schrijft voornamelijk nieuwsanalyses rond de ontwikkeling van softwareapplicaties maar in de bredere mediawereld is hij ook een analist, technologie-evangelist en content consultant. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen tien jaar verdiept in open source, data-analyse en -intelligentie, cloud computing, mobiele apparaten en data management.

Laatste Artikels:

 

Tags: CAD, Graphics & Design, Technology