Home » Technology » CAD, Graphics & Design » Is een upgrade naar een workstation de moeite waard?

Is een upgrade naar een workstation de moeite waard?

Tech Page One

Is een upgrade naar een workstation de moeite waard-747 x 325

 

Toonaangevende hardware verhoogt de productiviteit en biedt een goede return on investment.

Uw bedrijf beschikt over uitstekende technici en ontwerpers met nog betere ideeën. Door de kracht van moderne technologie te gebruiken, kunt u helpen hun concepten tot leven te brengen.

Creatieve professionals zijn echter slechts zo bekwaam als de hardware en software die elke dag tot hun beschikking staat. Daarnaast beperken te veel bedrijven het potentieel van hun ontwerpers door overmatig te vertrouwen op gedateerde en slecht presterende technologie.

Als uw bedrijf professionele applicaties op een gewone pc uitvoert, biedt u uw ontwerpers niet de beste tools voor hun werk. Er is een andere manier: door over te stappen op een workstationplatform, kunnen uw werknemers gebruikmaken van technologie waarmee ze hun talent optimaal kunnen benutten.

Geld besteden levert geld op

U hebt een hoop geld besteed aan het opleiden van uw technici en ontwerpers. U neemt geen genoegen met minder wat betreft personeel en besparen op kapitaaluitgaven is ook geen optie.

Geweldige designprofessionals hebben het best mogelijke gereedschap nodig. Professionele softwarelicenties moeten op krachtige hardware worden uitgevoerd. Uit onderzoek van Dunn en Bradstreet blijkt dat het een bedrijf $10.000 per jaar kan kosten als één ontwerper er 1,6 uur per week uit ligt.

CHet succes van de hardware die u hebt aangeschaft hangt uiteindelijk, net zoals elk kapitaalgoed, samen met de totale return on investment (ROI). Workstations hebben twee grote voordelen. Ten eerste presteert de machine beter dan een traditionele pc, waardoor werknemers op belangrijke momenten productiever zijn.

Ten tweede beschikt het workstation over hoogwaardige technologie die ontwerpen van hoge kwaliteit langer kan ondersteunen dan een pc. De total cost of ownership van workstation hardware is veel lager dankzij de combinatie van een krachtige processor en grafische kaart, en hoge betrouwbaarheid.

Als klap op de vuurpijl zitten krachtige workstations nu in dezelfde prijsklasse als een gewone pc die veel minder presteert. Als u daar de extra productiviteitsfuncties bij optelt voor graphics, verwerking en optimalisatie, is het overduidelijk waarom workstations een veel betere ROI bieden dan traditionele desktop-pc’s.

De productiviteitsvoordelen van een workstation

Voor professionele graphics is een krachtige computer nodig, veel krachtiger dan een destop-pc voor consumenten. De grootste fabrikanten bieden uitstekende grafische kaarten aan. De kunst is echter een kaart te zoeken die meer dan 30 frames per seconde kan weergeven voor belangrijke applicaties.

Ook verwerkingskracht is erg belangrijk. Precision workstations ondersteunen bijvoorbeeld veel verschillende processoren, waaronder de 6e generatie Intel Core processors en Intel Xeon processors met Intel Turbo Boost Technology. Als u de processoren combineert met de exclusieve Reliable Memory Technology Pro van Dell, zal uw bedrijf snel op geheugenfouten kunnen reageren.

Het heeft geen zin om tijd en geld te besteden aan het upgraden van technologie als deze investering niet gepaard gaat met de nodige zorgvuldigheid en aandacht bij het selecteren van een leverancier. Independent Software Vendors (ISV’s) geven u advies over goede partners. ISV-certificering garandeert dat hardware en software voldoen aan prestatie- en betrouwbaarheidscriteria.

Tot slot is het doel van de beste leveranciers nog altijd een fantastische werking. Met een gespecialiseerde tool (zoals de Dell Precision Optimiser) kan uw bedrijf zijn prestaties nauwkeurig afstemmen op belangrijke vlakken zoals CPU’s, GPU’s en besturingssystemen. De tool past systeemconfiguraties automatisch aan voor cruciale applicaties, waardoor de prestaties van applicaties verbeteren met wel 121%.

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: CAD, Graphics & Design, Productivity, Technology