Home » Technology » Cloud Computing » Een wereld aan mogelijkheden om je school te laten excelleren

Een wereld aan mogelijkheden om je school te laten excelleren

Tech Page One

Een wereld aan mogelijkheden om je school te laten excelleren

 

Als vader van schoolgaande kinderen en werknemer van Dell kom ik vaak op scholen en kijk met name naar hoe scholen ICT inzetten. Dagelijks verbaas ik me over hoeveel verschillende applicaties er gebruikt worden en wat me vooral opvalt is de adoptie van applicaties uit de cloud. Scholen lopen hierin voorop t.o.v. andere sectoren. Van leerlingvolgsystemen tot digibordsoftware en van HR-applicaties tot educatieve apps, allen zijn tegenwoordig voornamelijk via het internet te gebruiken.

Onderwijsdata zijn versnipperd

Een wereld aan mogelijkheden om je school te laten excellerenAls bestuurders, leerlingen en docenten veel van deze applicaties gebruiken betekent dit dat er veel informatie zit opgeslagen. Meestal gaan scholen ervan uit dat informatie opgesloten zit, in bijvoorbeeld leerlingvolgsystemen of in de cloudapplicaties. Het besef groeit dat het openstellen en delen van deze informatie toegevoegde waarde kan bieden. Scholen zien in dat data uit bijvoorbeeld Snappet, Jet, HR en toetsprogramma’s interessant zijn om te koppelen aan data uit bijvoorbeeld het leerlingvolgsysteem. Alle combinaties zijn mogelijk.

In de lokale overheid en in de zorg is het sinds jaar en dag gebruikelijk om  informatie uit verschillende systemen te koppelen en te combineren. Want wat blijkt: het delen vermenigvuldigt de waarde van de informatie. Sinds 2015 kunnen scholen versnellingsvragen indienen bij de PO-raad. Veel vragen gaan in op dit onderwerp.

Koppelen van data is geen bottleneck meer

Vaak wordt er ten onrechte gedacht dat applicaties van verschillende leveranciers niet met elkaar communiceren waardoor koppelen niet lukt. Dat is verleden tijd. Door innovatieve integratieoplossingen is het mogelijk data uit traditionele databases en moderne cloudapps te koppelen. Dit gaat docenten en scholen nieuwe mogelijkheden bieden. De kracht van dataintegratie gaat nieuwe inzichten bieden die resultaten van en dienstverlening naar leerlingen zullen verbeteren. Het kan tevens de docenten een hoop zoektijd besparen.

Wie meer vragen heeft over data uitwisselen tussen cloudapplicaties kan de auteur contacteren door hier te klikken.

 

 

Jan van‘t Klooster

Jan van‘t Klooster

Jan is al 18 jaar werkzaam bij Dell in verschillende rollen: sales, sales-management, marketing, overheid, educatie en dot.com. Zijn focus ligt nu op business development van nieuwe innovatieve oplossingen rondom Dell Boomi (iPaaS) data integratie, IoT en Big data.

Laatste Artikels:

 

Tags: Cloud Computing, Technology