Home » Technology » CAD, Graphics & Design » Gecentraliseerde workstations: IP beveiligd en het personeel gelukkig houden

Gecentraliseerde workstations: IP beveiligd en het personeel gelukkig houden

Tech Page One

main article image (1)

 

Individuele, krachtige workstations kunnen de prestaties en productiviteit van medewerkers vergroten, maar technologie hoeft niet gebonden te zijn aan één fysieke locatie. Door workstations te centraliseren kan uw bedrijf de mobiliteit vergroten en tegelijkertijd de informatiebeveiliging versterken.

Dat lijkt misschien een onwaarschijnlijke combinatie van voordelen in een digitaal tijdperk waarin veel bedrijven bang zijn dat flexibele medewerkers informatie verliezen. Het goede nieuws is dat gecentraliseerde workstations op beide vlakken krachtige voordelen bieden door veldmedewerkers een nieuwe vrijheid te geven en tegelijkertijd voor een maximale beveiliging te zorgen.

Personeelstevredenheid vergroten via mobiliteit

thumbnailF0N2EHY4Een veelgehoorde maar onjuiste opvatting is dat de computerintensieve behoeften van designapplicaties betekenen dat veeleisende workstationgebruikers niet kunnen profiteren van de sterk toegenomen mobiliteit. Door de kracht van centralisatie kan een medewerker weggaan van zijn desktop, de geboden flexibiliteit benutten en designapps onderweg gebruiken.

Kort gezegd, gecentraliseerde workstations geven uw gebruikers via het netwerk toegang tot applicaties. Er zijn twee hoofdmodellen. Externe workstations zijn de traditionele workstations die in het datacenter staan in plaats van op een bureau. Virtuele workstations zijn ook extern, maar geven IT-managers de gelegenheid de bronnen van één machine over meerdere gebruikers te verdelen.

Een één-op-één-verbinding is het best geschikt voor ontwerpers en technici die werken met complexe datasets en grafisch-intensieve applicaties. Met een GPU-pass-through kunnen medewerkers CPU-bronnen delen en heeft elke gebruiker speciale toegang tot een grafische kaart.  Een virtuele GPU is geschikt voor grotere aantallen medewerkers die werken met minder intensieve applicaties, zoals 2D-modellering in AutoCAD.

Sommige organisaties en medewerkers hebben al geprofiteerd van de voordelen van centralisatie. Bijvoorbeeld professionals die werken bij architectenbureaus kunnen klanten ontwerpen laten zien op klantvergaderingen, de ontwerpen ter plekke aanpassen en realtime samenwerking tot een realiteit maken.

Anderzijds kunnen thuiswerkers profiteren van extern werken. Ontwerpbedrijven kunnen voor het model de gecentraliseerde kracht van het datacenter benutten. Thuiswerkers kunnen zich vervolgens richten op de belangrijkste onderdelen van taken door hun thuis-pc’s aan te sluiten op het gecentraliseerde workstation.

Uw intellectueel eigendom veilig en in goede staat houden

Een organisatie die profiteert van een gevirtualiseerde aanpak is de Roger Williams University op Rhode Island, een instelling met meer dan 5000 studenten. IT-managers gebruiken Dell technologie voor workstationvirtualisatie om architectuur- en technische studenten de gelegenheid te geven te werken vanaf elke plek en op elk apparaat.

Het systeem kan honderden gebruikers tegelijk ondersteunen op virtuele workstations, zelfs wanneer mensen werken met grafisch-intensieve applicaties. De aanpak leidt tot grote kostenbesparingen op hardware en software. Centralisatie geeft medewerkers ook het gevoel bevrijd te zijn van mogelijk dataverlies.

Kritieke data worden centraal opgeslagen in een beveiligd datacenter. Vanaf dit centrale punt kunnen IT-managers waarborgen dat toegang beleidsgestuurd geschiedt, waarbij gebruikerstoegang tot informatie afhankelijk is van het locatie- of netwerktype. Het is ook gemakkelijk om actie te ondernemen wanneer de gebruikerstoegang moet worden ingetrokken, zoals wanneer een medewerker het bedrijf verlaat.

Centralisatie heeft verdere voordelen op het gebied van beveiligingsbeheer. Een centraal punt voor desktopbeheer spaart tijd en geld uit voor het bedrijf. Als er zich problemen voordoen, zorgt een gecentraliseerde back-up ervoor dat uw intellectueel eigendom veilig en beveiligd blijft, zelfs wanneer medewerkers in het veld bezig zijn.

Conclusie:

Gecentraliseerde workstations zorgen voor een efficiënt gebruik van bronnen, zodat gebruikers op elke locatie tevreden en productief kunnen werken. Als u de prestaties en flexibiliteit van uw veeleisende gebruikers verder wilt maximaliseren, is het tijd om na te gaan denken over centralisatie.

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: CAD, Graphics & Design, Mobility, Technology