Home » Technology » Software » Hardware en software tegelijkertijd upgraden zorgt voor meer creativiteit en productiviteit

Hardware en software tegelijkertijd upgraden zorgt voor meer creativiteit en productiviteit

Tech Page One

Hardware en software tegelijkertijd upgraden zorgt voor meer creativiteit en productiviteit

 

De kosten van de vervanging van verouderde software en hardware, en de tijd die gaat zitten in de uitrol, het aanpassing en in de training van personeel, zijn een paar van de meest genoemde redenen waarom het management potentieel cruciale upgrades uitstelt. Als de oude hardware en software nog steeds redelijke resultaten opleveren, zo redeneren managers, waarom zou je dan geld investeren om ze te vervangen?

Maar zijn de kosten van upgraden echt hoger dan de prijs die u betaalt door te blijven werken op verouderde machines en met antieke applicaties? Vooral als uw bedrijf afhankelijk is van veeleisende software zoals AutoCAD, SOLIDWORKS of Adobe Premiere Pro?

Als u besluit te upgraden, is het dan het meest zinvol de software en hardware tegelijkertijd te upgraden, of is het genoeg alleen nieuwe software te installeren en hetzelfde drie of vier jaar oude hardwaresysteem te handhaven?

Redenen voor een vernieuwingscyclus van twee jaar voor pc’s

Hardware en software tegelijkertijd upgraden zorgt voor meer creativiteit en productiviteit“Bedrijven moeten een vernieuwingsprogramma voor pc’s opstellen dat niet is gebaseerd op ‘oud denkende’ industriepraktijken die vele jaren geleden zijn ontstaan”, zegt Jack Gold, een industrieanalist en president van J. Gold Associates. “We raden bedrijven nadrukkelijk aan onmiddellijk te beginnen met een vernieuwingscyclus van twee jaar voor hun bedrijfs-pc’s.”

Het gebruik van verouderde computersystemen brengt niet alleen de veiligheid in gevaar, maar leidt ook tot allerlei IT-problemen. Als u bijvoorbeeld een oude computer gebruikt die alleen 32-bits besturingssystemen ondersteunt, kunt u geen software draaien voor 64-bits systemen. Dat kan een probleem zijn voor bedrijven die veel met zware grafische applicaties werken.

Veeleisende gebruikers zijn bij veel organisaties ook de best betaalde medewerkers die ervoor verantwoordelijk zijn producten op de markt te krijgen en de meest essentiële intellectuele eigendommen te ontwikkelen. Voor hen is een vernieuwingscyclus van twee jaar zinvol, omdat ze daarmee beschikken over meer rekenkracht en dus meer tijd hebben om projecten te voltooien, sneller itereren dan de concurrenten en creatiever zijn binnen de geldende tijdsbeperkingen.

Het installeren van nieuwe hardware en software is een garantie voor meer productiviteit, minder downtime en onderhoud, een betere beveiliging, handiger delen van data en een beter gebruik van de laatste hulpbronnen. Dat alles heeft enorme gevolgen voor een bedrijf.

Laten we drie casestudies onder de loep nemen waarin nieuwe software- en hardwareconfiguraties worden vergeleken met hun oudere tegenhangers:

Adobe Premiere Pro op een Dell Precision T7600 vs. een Tower 7910

Jeff Greenberg, een postproductieconsultant en Adobe-expert gebruikte een video van vijf minuten met een 4K-reolutie voor diverse tests. Voor de tests werden twee verschillende workstations en twee verschillende versies van de videobewerkingssoftware gebruikt. In de studie werd een Dell Precision T7600 uit 2012 waarop Adobe Premiere Pro CS6 werd uitgevoerd, vergeleken met een Dell Precision Tower 7910 met Dual Intel® Xeon® E5-2697 v3, 2,6 GHz, 14 core (28 virtuele) processoren uit 2014 waarop de nieuwe Adobe Premiere Pro Creative Cloud werd uitgevoerd.

Uit de resultaten bleek dat het alleen upgraden van de Adobe Premiere Pro-software leidde tot een stijging van 15% van de renderingproductiviteit en van 207% van de outputproductiviteit. Door echter zowel nieuwe software als hardware te gebruiken nam de renderingproductiviteit toe met 36% en de outputproductiviteit met 321%.

“Alles zag er veel levendiger uit”, zei Greenberg. “Het redactiewerk was scherper en preciezer. Misschien ging het om niet meer dan 100 milliseconden, maar het leek alsof alles sneller liep op het nieuwe systeem.

Vergelijking tussen AutoCAD 2010 en 2015

David Cohn, Technical Publishing Manager bij 4D Technologies, heeft in een studie AutoCAD 2010 en AutoCAD 2015 vergeleken op een Dell Precision T1600 en op een nieuw T1700-workstation met een 3,1 GHz Intel® Xeon® E3-1220 quad-core CPU. Hij heeft geconstateerd dat dezelfde tekentaak 10 uur en 11 minuten duurde wanneer AutoCAD 2010 werd gebruikt op het oudere Dell T1600 workstation, tegen 6 uur en 33 minuten wanneer AutoCAD 2015 werd gebruikt op een Dell T1600 en maar 5 uur en 19 minuten wanneer AutoCAD 2015 werd gebruikt op de nieuwe Dell T1700.

Het gebruik van AutoCAD 2015 op de Dell T1700 leverde de grootste productiviteitswinst op: het bewerken en weergeven van CAD-bestanden ging 48% sneller en de algehele productiviteit nam toe met 92%. Met andere woorden, dezelfde taak kan met de nieuwe software en hardware samen in ongeveer de helft van de tijd worden gedaan.

Vergelijking tussen SOLIDWORKS 2012 en 2015

Rob Rodriguez, oprichter van Axis CAD Solutions en een SOLIDWORKS-expert, heeft een studie gedaan naar het gebruik van SOLIDWORKS 2012 en SOLIDWORKS 2015 op oude en nieuwe hardware: een Dell Precision T3600 met een Nvidia Quadro 2000-videokaart en een Dell Precision Tower 5810 met een Nvidia Quadro K2200-videokaart.

Uit de studie bleek dat wanneer alleen de software werd geüpgraded, het bewerken en weergeven van CAD-bestanden 13% sneller ging en de productiviteit met 16% toenam. Wanneer de software en hardware beide werden geüpgraded, bedroegen deze percentages respectievelijk 29% en 41%.

“Een productiviteitswinst van 41% betekent dat een gebruiker 8 uur werk kan voltooien in 5 uur en 41 minuten,” zei Rodriguez. “Hoe complexer de modelleringstaak, hoe groter de potentiële productiviteitswinst [door de hardware en software beide te upgraden].

Het systeem upgraden

Bij het upgraden naar nieuwe hardware of software zijn twee dingen belangrijk: de kosten laag houden en uw kostbare data en applicaties overzetten naar de nieuwe machine.

Hoewel de meeste kinderen het niet leuk vinden wanneer ze kleding van hun oudere broers of zussen moeten dragen, kan hetzelfde basisprincipe wel op technologie worden toegepast. U kunt uw gebruikers onderverdelen in verschillende categorieën en nieuwe, krachtige hardware en software kopen voor alleen die gebruikers (zoals CAD-ontwerpers en -technici) die krachtige workstations nodig hebben, en hun eerdere machines doorgeven aan gebruikers uit andere categorieën (zoals administratief personeel). Op die manier krijgt iedereen een nieuw of ten minste een krachtiger workstation.

Uit de resultaten van deze concrete studies blijkt dat de grootste productiviteitswinst alleen wordt gehaald door de software en hardware beide te upgraden. Wanneer u deze cijfers omrekent naar de feitelijke besparingen voor uw bedrijf op de langere termijn, snijdt het uitstellen van de beslissing om uw hardware te upgraden steeds minder hout.

 

 

Tom Huston

Tom Huston

Een journalist die de culturele gevolgen van technologie, wetenschap en filosofie bestudeert.

Laatste Artikels:

 

Tags: Software, Technology