Home » Technology » Mobility » Is het de moeite waard om uw bedrijfsbesturingssysteem te upgraden naar Windows 10?

Is het de moeite waard om uw bedrijfsbesturingssysteem te upgraden naar Windows 10?

Tech Page One

businessman walking on gears

 

Een populaire wijsheid luidt dat upgraden naar een nieuwe versie van een besturingssysteem het beste overgelaten wordt aan de pioniers. Het is beter om even geduld te hebben tot alle bugs zijn opgelost. Bij Microsoft Windows 10 liggen de zaken mogelijk anders.

Functies en kenmerken van Windows 10

Is het de moeite waard om uw bedrijfsbesturingssysteem te upgraden naar Windows 10?Windows 10 biedt verschillende functies die u efficiënter zullen maken in uw werk dankzij de uniforme interface op de apparaten waarop het draait. Dit argument verliest wat aan kracht door het lage aandeel van Windows-tablets van 8,4%, en slechts 2,7% op de telefoonmarkt, volgens researcher IDC. Toch hoopt Microsoft dat zijn nieuwe besturingssysteem heel wat gebruikers zal overtuigen.

Windows 10 bevat Microsoft Edge, de vervanger van Internet Explorer. Voor bedrijfsdesktops die nog altijd oude, onveilige versies van IE draaien, is dat mogelijk al reden genoeg om te upgraden.

Windows 8.x was niet populair omdat Microsoft de mix van oud en nieuw verkeerd heeft ingeschat en aannam dat de nieuwe Metro-interface goed zou werken op een volwaardige pc, die nog altijd het meest gebruikt wordt. Het vervangen van de slechte combinatie van interfaces van Windows 8.x door de interface van Windows 10 zal door de meeste gebruikers goed onthaald worden.

Zelfs gebruikers van Windows 7 zullen de upgrade warm onthalen. Het biedt tal van verbeteringen aan de interface, waaronder meerdere bureaubladen die gemakkelijk geopend kunnen worden met sneltoetsen, verbeterd gebruiksgemak en informatie over updates, plus Cortana, waarmee gebruikers vragen kunnen stellen met Cortana’s spraakherkenning evenals een aanpasbare nieuwsservice met slechts één klik op de taakbalk.

Windows 10 as a service

Het grootste verschil tussen deze versie en de voorgangers van het besturingssysteem is de manier van aflevering, en dat kan wel eens de meest aantrekkelijke eigenschap zijn van Windows 10. Microsoft zegt dat Windows 10 het laatste besturingssysteem is dat ze ooit zullen produceren, en dat upgrades en servicepacks tot het verleden behoren. In plaats daarvan zullen nieuwe functionaliteit en uiteraard beveiligingsupdates op as-and-when-basis uitgegeven worden, hoewel bedrijfslicentiehouders ervoor kunnen kiezen om die te installeren wanneer ze dat willen. Microsoft levert zijn besturingssysteem voor desktops als een service.

Er zullen uiteraard meer tools komen om nieuwe functies te beheren en vergrendelen, en bugs zullen nog worden hersteld. Voor sommigen zullen de hardwarevereisten van Windows 10 te hoog liggen voor de bestaande infrastructuur. Bovendien kunnen er dure compatibiliteitsproblemen ontstaan op het vlak van applicaties en hardware.

Anderzijds heeft Windows 10 boeiende bedrijfsfuncties aan boord, zoals verbeteringen in beveiliging en beheer. Microsoft maakt het gemakkelijker om biometrische systemen en meervoudige authenticatie te implementeren door een gebruiksvriendelijke manier te bieden om wachtwoorden achterwege te laten en veiligere authenticatiemethodes te hanteren. Technologieën als Secure Boot en Device Guard helpen data te beschermen van opstart tot uitschakeling.

U kunt er ook zowel in-house als cloudgebaseerde directoryfuncties mee benutten, zoals De Active Directory service van Microsoft Azure. Daardoor krijgt u automatisch beheer van mobiele apparaten van zowel bedrijfs- als privé-apparaten, aangedreven door Azure AD, samen met compliance met het beveiligingsbeleid van bedrijfsdata, VPN-configuratie en wismogelijkheden van apparaten.

Over het algemeen zijn analisten en andere commentatoren positief over Windows 10 voor bedrijven, veel meer dan over Windows 8.x. Dankzij de verbeteringen in beveiliging, apparaatbeheer, Microsoft Edge en Azure en bedrijfsdatabescherming die mogelijkheden scheppen voor meer flexibiliteit en efficiëntie, zal Windows 10 wellicht goed onthaald worden. Begin maar binnenkort uw upgrade al te plannen.

 


 

Referenties:

  1. betanews.com
  2. IDC

 

 

Manek Dubash

Manek Dubash

Manek Dubash is een analist en tech journalist met meer dan 30 jaar ervaring. Gericht op zakelijke technologie, observeert en beoordeelt hij zakelijke infrastructuur kwesties voor een reeks industrie- invloedrijke websites. Zijn werk is verschenen in landelijke dagbladen, alsook gespecialiseerde technologie tijdschriften en websites. Hij heeft ook publicaties gehad in belangrijke nieuws tijdschriften, waaronder PC Magazine, waar hij editor-in -chief was en hij heeft gewerkt met analyse en onderzoek bedrijven zoals Datamonitor en STL Partners.

Laatste Artikels:

 

Tags: Mobility, Technology