Home » Technology » Mobility » Hoe kan het touchscreen van Windows 10 leiden tot meer efficiëntie?

Hoe kan het touchscreen van Windows 10 leiden tot meer efficiëntie?

Tech Page One

iStock_000049985896_Large

 

Is het te vroeg om de dood van het toetsenbord in te luiden? De toename van touchscreens is te danken aan tablets en smartphones, maar kunnen zij ook de efficiëntie verhogen in andere omgevingen?

Dit zijn vragen die de architecten van Microsoft Windows 10 zichzelf zullen hebben gesteld toen zij de gebruikersinterface van hun nieuwste besturingssysteem ontwierpen. Er heerst grote consensus over het feit dat Windows 10 een grote vooruitgang is ten opzichte van Windows 8. Dat komt vooral door de verhoogde efficiëntie, of u nu een gewone muis en aanwijzer gebruikt of een touchscreen.

De keuze van invoerapparaat in Windows 10 is cruciaal, omdat mobiele apparaten steeds meer de norm worden. Een desktop-pc-gebruiker gebruikt dan wel een muis, maar een laptopgebruiker is meestal gebonden aan een touchpad. Een muis kan natuurlijk ook bij een laptop gebruikt worden, maar dat is niet gebruikelijk tenzij de computer op een bureautafel staat. De gebruikersinterface van Windows 10-tablets is echter geschikt voor touchscreens en de gebruiksvriendelijkheid staat voorop.

Platformonafhankelijke efficiëntie

Hoe kan het touchscreen van Windows 10 leiden tot meer efficiëntie?De platformonafhankelijke aard van Windows 10 houdt in dat het mogelijk is om een ingebouwde Windows 10-applicatie voor touchscreens (ook wel ‘Modern’ genoemd) te openen op een laptop of desktop-pc en die vervolgens te gebruiken op een Windows 10-tablet (en binnenkort ook een Windows 10-telefoon) om verder te werken in dezelfde applicatie met het touchscreen. De applicaties die nu beschikbaar zijn voor de Windows 10 zijn onder meer Microsoft Office 365 en versies voor andere platforms, waaronder Android en iOS zijn momenteel in ontwikkeling. Andere applicaties voor Windows 10 blijven regelmatig verschijnen in de Windows Store.

Naarmate meer applicaties ontstaan en Windows 10 uitbreidt naar nog meer platforms, zullen touchscreens de norm worden. Modern-applicaties zullen dan naadloos op eender welk platform draaien. Bij deze touchscreenapplicaties zullen één of twee vingers gebruikt kunnen worden om het apparaat te bedienen in plaats van een extern hulpmiddel zoals een muis. Dat verhoogt de efficiëntie, vooral voor creatieve branches.

Er zijn echter meer gevolgen. Deze mogelijkheid om overal en op elk apparaat toegang te verkrijgen tot informatie, betekent dat de belofte van universele computing wordt ingelost. Werknemers zullen nu altijd en overal kunnen werken, en zullen daarvoor vooral apparaten met een touchscreen gebruiken. Dat verhoogt op zijn beurt de productiviteit van de onderneming, vooral naarmate het aandeel van millennials in de onderneming toeneemt. Deze digital natives zijn opgegroeid met universele toegang tot data en het bedienen van een computer via een touchscreen is voor hen de normaalste zaak ter wereld.

Merkherkenning en versteviging

Er zijn ook omstandigheden, zoals in industriële of externe omgevingen, waar een stevige, waterbestendige tablet cruciaal is. Werknemers zullen met de touchscreens van vandaag en een vertrouwde gebruikersinterface efficiënter machines kunnen bedienen of locatiegegevens registreren of invoeren, omdat zij al vertrouwd zijn met de interface.

Ten slotte mogen de voordelen van merkbewustzijn niet onderschat worden. Wanneer mobiele medewerkers op bezoek gaat bij klanten en partners, en zij gebruikmaken van de nieuwste technologie, dan vergroot dit geloofwaardigheid en straalt het een aura van succes uit rond het merk. Een universele gebruikersinterface waarnee gebruikers naadloos kunnen overschakelen van en naar touchscreenapparaten en apparaten met traditionele invoerapparaten, zal dus de efficiëntie verhogen van zowel gebruikers als ondernemingen.

 

 

Manek Dubash

Manek Dubash

Manek Dubash is een analist en tech journalist met meer dan 30 jaar ervaring. Gericht op zakelijke technologie, observeert en beoordeelt hij zakelijke infrastructuur kwesties voor een reeks industrie- invloedrijke websites. Zijn werk is verschenen in landelijke dagbladen, alsook gespecialiseerde technologie tijdschriften en websites. Hij heeft ook publicaties gehad in belangrijke nieuws tijdschriften, waaronder PC Magazine, waar hij editor-in -chief was en hij heeft gewerkt met analyse en onderzoek bedrijven zoals Datamonitor en STL Partners.

Laatste Artikels:

 

Tags: Mobility, Technology