Home » Technology » Cloud Computing » Hoe u uw bedrijf concurrend maakt met cloudcomputing

Hoe u uw bedrijf concurrend maakt met cloudcomputing

Tech Page One

Hoe u uw bedrijf concurrend maakt met cloudcomputing

 

Kracht. Het draait allemaal om de kracht van computing. Hierop kunnen grote ondernemingen bouwen en dit geeft ze vaak een innovatief voordeel wat ze helpt hun positie in de markt te behouden.

Maar hoe zit dat met kleinere bedrijven? Hoe kunnen zij de concurrentie aangaan? Het probleem is dat engineeringbedrijven, researchinstellingen en animatiebureaus vaak moeite hebben met alles wat van hen gevraagd wordt.

En er is de toename van Big Data-toepassingen nu steeds meer bedrijven up-to-date informatie over hun klanten willen of analyses willen uitvoeren waarin meerdere databronnen samenkomen.  Dit maakt een steeds groter deel uit van het zakelijke landschap.

Dit zijn de bedrijven die een geweldige hoeveelheid kracht nodig hebben, het soort dat geleverd wordt door hoogwaardige machines, het soort waarvoor een enorm bedrag neergeteld moet worden, megabedragen die veel verder reiken dan het budget van het gemiddelde MKB-bedrijf.

Afnemende industrieën vervangen

Het belang neemt toe nu traditionele industrieën afnemen en de kenniseconomie steeds belangrijker wordt.  Volgens de voormalige minister van bedrijven, innovatie en vaardigheden van het Verenigd Koninkrijk, Vince Cable, kan een derde van de productiviteitsgroei in het Verenigd Koninkrijk tussen 2000 en 2008 worden toegeschreven aan technologische veranderingen als gevolg van innovatie en wetenschappelijke ontwikkelingen.  Andere Europese landen zien ook een verschuiving van traditionele industrieën naar meer op kennis gebaseerde sectoren.

Hoe u uw bedrijf concurrend maakt met cloudcomputingEr is dus een behoefte om deze kleinere bedrijven te laten profiteren van betere computingbronnen. Dit is waar organisaties zoals het High Performace Computing Centre van de University of Cambridge om de hoek komen kijken. Haar installatie van Dell-apparatuur biedt een van de krachtigste computingmogelijkheden in het Verenigd Koninkrijk. De organisatie stelt klanten 10.000 Intel-processorcores en een snelle 183 teraflops aan CPU ter beschikking, het soort vermogen waar grote researchinstellingen over het algemeen over beschikken.

Een van haar klanten is Zenotech, een bedrijf dat hoogwaardige oplossingen aanbiedt aan een groot aantal eindgebruikers. Het bedrijf gebruikt het op cloud gebaseerde HPC om geavanceerde applicaties te leveren.

 

Schaalbare R&D stimuleren

Dit is het soort bedrijf dat de economische groei in Europa voortstuwt en de mogelijkheden die het HPC Centre van Cambridge biedt worden zeer gewaardeerd. Mede-oprichter Jamil Appa licht toe: “Door samen te werken met de University of Cambridge kunnen we op grotere schaal R&D uitvoeren, waardoor we producten kunnen ontwikkelen die uniek zijn voor onze klanten.”

Overal in de westerse economie zie je hetzelfde recept voor groei: cloudcomputing en Big Data vormen de drijvende kracht die het verschil zal maken voor de marktpositie van bedrijven. De mogelijkheid om gebruik te maken van deze geweldige hoeveelheid computingvermogen zonder een stevige investering te hoeven doen is een cruciale factor in deze economische groei.

 

 

Maxwell Cooter

Maxwell Cooter

Max is een freelance journalist en schrijft over een breed scala aan IT- onderwerpen. Hij was de oprichtende redacteur van Cloud Pro, een van de eerste cloud publicaties. Hij heeft ook IDG's Techworld opgericht en daarvoor was hij redacteur van het Netwerk Week. Als freelancer, heeft hij bijgedragen aan de IDG Direct, SC Magazine, Computer Weekly, Computer Reseller News, Internet tijdschrift, PC Business World en vele anderen. Hij heeft ook gesproken op vele conferenties en als commentator gewerkt voor BBC, ITN en computer TV-zender CNBC.

Laatste Artikels:

 

Tags: Cloud Computing, Technology