Home » Technology » Converged Infrastructure » Hyperconvergentie – waarom het belangrijk is en hoe uw bedrijf ervan kan profiteren

Hyperconvergentie – waarom het belangrijk is en hoe uw bedrijf ervan kan profiteren

Tech Page One

Digitale transformatie

 

Digitale transformatie houdt nooit op. Nieuwe ontwrichters blijven bestaande markten betreden en ontregelen de dominantie van traditionele ambtsdragers. Bedrijfsleiders die effectief willen reageren, moeten een technologieplatform voor verandering creëren. Hyperconvergentie biedt die mogelijkheid.

De digitale transformatie begint met een modern datacenter, gebouwd op geconvergeerde infrastructuur die een eenvoudig en kosteneffectief proces biedt om IT zowel toe te passen als uit te voeren. Deze infrastructuur ondersteunt zowel kernbedrijfssystemen als next-generation applicaties.

Veel organisaties zijn al begonnen met het proces om hun technologische assets samen te brengen. Hyperconvergentie levert een extra integratielaag op. Het helpt CIO’s bij het creëren van een enkel, flexibel platform voor verandering dat alles ondersteunt wat uw bedrijf wil bereiken voor wat betreft geweldige klantenservice.

Wat is een gehyperconvergeerde infrastructuur?

IT infrastructuurHyperconvergentie maakt digitale transformatie gemakkelijk. In een hypergeconvergeerde infrastructuur zijn alle benodigde gevirtualiseerde computer-, opslag- en netwerk-assets geïntegreerde knooppunten. Deze gevirtualiseerde computerhulpbronnen in één doos worden samengebracht om veerkracht, hoge prestaties en flexibele samenvoeging te bieden.

Een dergelijke schaalbaarheid en flexibiliteit betekent dat IT-managers hun IT-hulpbronnen kunnen uitbouwen naarmate zich nieuwe zakelijke eisen voordoen. Hypergeconvergeerde assets zijn ook op een andere manier flexibel: de beste platforms zijn gemakkelijk te beheren, zodat beheerders de gevirtualiseerde infrastructuur op eenvoudige en kosteneffectieve wijze kunnen inzetten.

De voordelen van hyperconvergentie zijn zodanig dat 70% van de IT-managers van plan is om de komende 24 maanden in gehyperconvergeerde systemen te investeren, aldus ESG. Deze IT-leiders zijn op zoek naar betrouwbare partners die hen helpen bij het integreren van top-technologieën en -mogelijkheden naar een enkelvoudige, veelzijdige methode.

Waarom is hyperconvergentie belangrijk?

Convergentie is een manier voor IT-managers om de discrete hardwarecomponenten in hun bedrijf samen te brengen. Veel bedrijven zijn zich inmiddels al bewust van de kracht van convergentie. ESG-onderzoek wijst uit dat 85% van de IT-managers gelooft dat de grondslag van hun particuliere cloudomgeving zal worden gebaseerd op de bestaande investeringen in gevirtualiseerde infrastructuur.

Veel anders organisaties beheren hun opslag- en netwerkinfrastructuur echter nog steeds in afzonderlijke kolommen. Dit leidt vaak tot een hogere managementcomplexiteit, hogere kosten en aanhoudende vertragingen bij het leveren van hulpbronnen ter ondersteuning van nieuwe bedrijfsservices.

Slimme IT-leiders integreren hun hardware- en netwerkhulpbronnen en zoeken naar manieren waarop software-defined methoden kunnen helpen bij het bieden van de voordelen die met on-demand IT gepaard gaan. Hyperconvergentie biedt deze route naar automatisering en stelt bedrijven in staat de infrastructuurstack te verenigen, virtualiseren en operationeel te automatiseren.

Wat zijn de zakelijke voordelen van hyperconvergentie?

De beste providers vinden een manier om IT-managers te helpen profiteren van het geweldige werk dat ze al hebben gedaan in verband met virtualisatie. Zoek een platform dat uw team toestaat uw gecombineerde omgevingen automatisch te beheren aan de hand van een enkel stukje glas.

ESG-onderzoek wijst uit dat de beste hypergeconvergeerde platforms voor wat betreft prestaties een verdubbeling van de werkbelasting van uw applicaties kunnen opleveren. Deze prestatieverbeteringen kunnen serviceniveaus verhogen en efficiencyverbeteringen in de infrastructuur aanbrengen. Richt u op een methode die beheerders in staat stelt beleidsmaatregelen toe te wijzen die waarborgen dat bedrijfskritische applicatieprestaties consistent blijven.

Vergeet niet dat door het snelle tempo van verandering in het moderne bedrijfsleven, veelzijdigheid erg belangrijk is. De beste hypergeconvergeerde systemen leveren flexibele configuratie- en inzetmogelijkheden op. Steeds meer bedrijven richten zich bijvoorbeeld nog steeds op een verandering in de richting van opslag uitsluitend op flashdrives. Let dus op een hypergeconvergeerde strategie die uw bedrijf in staat stelt optimaal gebruik te maken van eeuwig veranderende configuraties.

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Converged Infrastructure, Technology