Home » Technology » Virtualization » In de toekomst wordt computing onzichtbaar

In de toekomst wordt computing onzichtbaar

Tech Page One

In de toekomst wordt computing onzichtbaar

 

In de toekomst worden onze computers onzichtbaar. Deze voorspelling houdt niet in dat onze toetsenborden en apparaten zullen verdwijnen naarmate we steeds meer gebruik gaan maken van spraakherkenningssystemen met holografische beeldschermen die gebaren en elektronisch getagde menselijke emoties kunnen herkennen. Deze ontwikkeling is ook wel gaande, maar daar willen we het nu niet direct over hebben. Okee, laten we opnieuw beginnen.

In de toekomst zullen onze computers onzichtbaar worden naarmate het onderscheid en de grenzen tussen intelligente componenten voor hardware, software en netwerken vager en inwisselbaar worden.

Abstracte virtualisaties en fysieke voorgangers

In de toekomst wordt computing onzichtbaarWat is de gedachte achter deze nieuwe vorm van computing? Hoewel het complex lijkt, is het antwoord eenvoudig.

Dankzij de komst en evolutie van softwaregedefinieerde IT kunnen we grote ‘blokken’ IT-vermogen gebruiken om nieuwe machines te ‘beschrijven en af te bakenen’ die eigenlijk abstracte virtualisaties van hun fysieke voorgangers zijn.

Zoals het technologieanalysebureau IDC al heeft aangegeven, zal het onderscheid tussen verschillende hardwarecomponenten (servers, opslag en netwerken) binnenkort snel afnemen.

“In een dergelijke omgeving heeft het geen zin om vast te houden aan bedrijfsgebonden architecturen omdat deze veel te duur zijn voor klanten in vergelijking met open oplossingen, of veel te duur zijn voor leveranciers om te ontwerpen en te implementeren,” aldus IDC.

Het gebruik van ‘merchant’ siliconen is een realiteit

In concurrerende situaties zullen spelers die vertrouwen op bedrijfsgebonden technologieën op zoek moeten naar een manier om zich te onderscheiden in een veel smallere niche op de markt. Het gebruik van merchant siliconen is een realiteit; IDC verwacht dat node-ontwerpen voor netwerken in de nabije toekomst open source en verhandelbaar zullen worden (er bestaan tegenwoordig al een aantal open source-ontwerpen).

Greg Ferro legt uit dat merchant siliconen een marketingterm is voor het gebruik van kant-en-klare componenten om een netwerkproduct (of andere computingproducten) te creëren. De term wordt vaak gebruikt door een bedrijf dat hun eigen siliconen chips ontwerpt om uit te leggen dat hun proces beter en efficiënter is.

Waar leidt deze ‘netwerkrevisie’ toe? 

Waar leiden deze nieuwe realiteiten op het gebied van netwerkcomputing toe? We weten dat concurrentie onder netwerkbesturingssystemen inmiddels een algemene realiteit is. Netwerkmethodologieën worden herzien door automatisering en openheid van softwarecentriciteit. Dit is de belangrijke realiteit die we moeten erkennen.

Door de nieuwe netwerktransformatie worden netwerken en alle ondersteunende en faciliterende technologieën een groter geïntegreerd deel van de opnieuw geharmoniseerde geïntegreerde IT-infrastructuur.

Het is nog niet duidelijk in hoeverre deze technologieën hebben kunnen profiteren van algemene implementatie, maar dat is ook precies de reden dat we nu deze discussie voeren. Terwijl we aankomen bij fase 2.0 van softwaregedefinieerd netwerken, bouwen we aan een opwaartse spiraal van implementatie die wordt ondersteund door best practices te delen en gedeelde en overeengekomen industriestandaarden verder te ontwikkelen.

Maar nu moeten we de komende netwerkveranderingen erkennen, plannen en ervan profiteren.

 

 

Adrian Bridgwater

Adrian Bridgwater

Adrian is een technologiejournalist met meer dan twee decennia perservaring. Hij schrijft voornamelijk nieuwsanalyses rond de ontwikkeling van softwareapplicaties maar in de bredere mediawereld is hij ook een analist, technologie-evangelist en content consultant. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen tien jaar verdiept in open source, data-analyse en -intelligentie, cloud computing, mobiele apparaten en data management.

Laatste Artikels:

 

Tags: Technology, Virtualization