Home » Technology » Security » Inzichten in de vraag naar cyberbeveiligingsprofessionals

Inzichten in de vraag naar cyberbeveiligingsprofessionals

Tech Page One

Inzichten in de vraag naar cyberbeveiligingsprofessionals

 

In een recente post merkte ik op dat er uiteenlopende vaardigheden en achtergronden nodig zijn voor de cyberbeveiligingsrollen in een future-ready onderneming. En ik beloofde de karaktertrekken die zorgen voor succes in deze rollen eens onder de loep te nemen en om te verkennen naar wie we op zoek zijn bij Dell Security. Die posts komen er nog aan, maar allereerst is het belangrijk om te onderzoeken waar de toenemende vraag naar dit nieuwe type cyberbeveiligingsprofessional vandaan komt.

Ten eerste is er in meerdere branches sprake van steeds bredere beveiligingszorgen. Nog niet lang geleden werkten de beste IT-beveiligingsexperts meestal bij grote banken en overheidsinstellingen. Maar tegenwoordig zoekt iedereen, van kleine winkeliers tot ziekenhuizen en regionale onderwijsorganisaties, naar zeer getalenteerde mensen voor specifieke cyberbeveiligingsfuncties.

Net zo belangrijk is het steeds wanordelijker wordende landschap van cyberbeveiligingsrisico’s. We weten dat de convergentie van cyberbeveiliging en fysieke beveiliging zorgt voor kwetsbaarheden.  En door de groei van mobiliteit, cloud en big data vervagen de grenzen van netwerken en worden veel traditionele beveiligingsmethodes ineffectief. Ondertussen vergroten doorgewinterde ingenieuze tegenstanders met ruim voldoende financiële middelen het volume, de snelheid en de geraffineerdheid van bedreigingen.

Inzichten in de vraag naar cyberbeveiligingsprofessionalsVoor een betere bescherming verbreden veel organisaties hun portfolio van vaardigheden en methodes die zij gebruiken om deze epidemie te bestrijden. Ze leggen de nadruk op risicoanalyses, beperking van bedreigingen en voorspellende analyses, naast de meer traditionele beveiligingstechnieken zoals indringingsdetectie. En dat is prima, omdat de reactieve beveiligingsmethodes van gisteren vandaag gewoon niet meer voldoende zijn.

Deze trends hebben gezorgd voor een extreem tekort aan goed opgeleide cyberbeveiligingsspecialisten. De vraag naar cyberbeveiligingsprofessionals is in de afgelopen vijf jaar 3,5 keer sneller gegroeid dan de vraag naar andere IT-medewerkers en ongeveer 12 keer sneller dan voor alle andere functies, volgens een recent rapport. Het tekort is een zegen voor aspirant-professionals en een cruciale uitdaging voor organisaties van alle groottes.

Maar hoe kunnen bedrijven hun cyberbeveiligingsteams uitbouwen in zo’n competitief klimaat? Innovatie, zowel door bedrijven als door hun tegenstanders, is de basis van de crisis en innovatie wordt ook de oplossing. Bij dit tekort aan ervaren cyberbeveiligingsprofessionals moeten organisaties creatiever worden in hun methodes om talent te vinden, te beoordelen en te ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld door mensen in dienst te nemen met de relevante bouwstenen zoals zakelijke knowhow, een flair voor communicatie, probleemoplossingsvaardigheden enzovoorts, en deze vervolgens op een innovatieve manier samen te smeden tot teams.

“Maar hoe kunnen bedrijven hun cyberbeveiligingsteams uitbouwen in zo’n competitief klimaat? Innovatie, zowel door bedrijven als door hun tegenstanders, is de basis van de crisis en innovatie wordt ook de oplossing.”

Tim Brown

Evenzo moeten mensen die cyberbeveiligingsprofessional willen worden, hun analytische probleemoplossingsvaardigheden aanscherpen, hun zakelijke basiskennis vergroten en hun communicatieve vaardigheden versterken om een combinatie van harde en zachte vaardigheden te kunnen bieden aan potentiële werkgevers. Onze eigen chief security officer bij Dell, John McClurg, heeft een graad in organisatiegedrag en in filosofie. Voordat hij actief werd in de cyberbeveiliging was hij advocaat.

In mijn volgende post zal ik uitleggen waarom veelzijdige professionals met zakelijke knowhow superieure cyberbeveiligingskandidaten kunnen zijn. Ook zal ik beschrijven hoe organisaties sterke cyberbeveiligingsteams kunnen samenstellen door de juiste vaardigheden te combineren.

Wat is het meest onwaarschijnlijke cv voor een cyberbeveiligingsprofessional dat u hebt gezien?

Afbeelding van Catherine Richards.

 

 

Tim Brown

Tim Brown

Met meer dan 20 jaar ervaring in informatiebeveiliging heeft Tim Brown ontwikkelingen doorgevoerd op vele veiligheidsgebieden zoals identiteit- en toegangmanagement, security compliance, bedreigingsonderzoek, vulnerability management en cloud security.

Laatste Artikels:

 

Tags: Security, Technology