Home » Technology » Cloud Computing » Omgaan met het CAPEX naar OPEX-clouddilemma

Omgaan met het CAPEX naar OPEX-clouddilemma

Tech Page One

Cloud computing

 

IT- en bedrijfsleiders die cloud willen implementeren, hebben de keuze uit veel verschillende mogelijkheden en benaderingen. Het selecteren van de juiste strategie is een cruciale, maar lastige uitdaging.

Hoewel IT on-demand organisaties een nieuw niveau van flexibiliteit lijkt te geven, krijgen bedrijven te maken met de verzonken kosten van verouderde systemen. Bovendien blijkt de beslissing om over te stappen op de cloud minder zeker naarmate de bedrijfsomstandigheden en prioriteiten veranderen. Een hybride benadering is een mogelijke oplossing.

Dus hoe kan de directie optimaal profiteren van de hybride cloud en hoe kan deze gecombineerde benadering organisaties een sterke positie bieden zodat ze om kunnen gaan met de snel veranderende zakelijke vereisten, zowel nu als in de toekomst?

Hoe kunnen leidinggevenden profiteren van de hybrid cloud?

Overstappen op de cloud is als een reis, en de weg naar uw eindbestemming bevat zeer waarschijnlijk een aantal obstakels. Nieuwe bedrijven hebben dan misschien het voordeel dat ze vanaf de start IT on-demand kunnen toepassen, gevestigde ondernemingen staat een heel andere uitdaging te wachten.

Ieder bedrijf dat al een poosje meedraait, heeft verschillende technologiebronnen. Deze verouderde IT compliceert pogingen om over te stappen naar de openbare cloud. Hoewel senior leidinggevenden blij zullen zijn met de operationele flexibiliteit van IT on-demand, kunnen ze de bestaande systemen niet zomaar vergeten.

350-250 – BODY TEXT IMAGE (20)
Andere organisaties kunnen profiteren van de cloud bij het uitrollen van nieuwe projecten. Met een openbare cloud kunnen IT-managers wanneer nodig op- of neerschalen. Maar wanneer de omstandigheden veranderen, is het bedrijf mogelijk geneigd om met het gebruik van de cloud te stoppen, en de services misschien wel weer binnen te halen.

Het komt erop neer dat het beheer van IT-uitgaven een dilemma vormt. Sommige organisaties hebben hun CAPEX geïnvesteerd in gevestigde systemen en services. Anderen weten niet zeker of de openbare cloud een geschikte oplossing is voor de lange termijn.

Eén manier om met dit dilemma om te gaan is de hybride cloud. Voor IT-managers is een goed gefinancierde hybride benadering het beste van beide werelden, namelijk een geïntegreerde combinatie van IT on-demand en interne systemen, zonder dat er langdurige kapitaaluitgaven bij komen kijken.

De juiste partner vinden voor blijvend succes

Het bewijs van de kracht van de hybride cloud komt in de vorm van onderzoek van Dell. Uit een recente enquête blijkt dat negen op de tien IT-leiders geloven dat een hybride strategie cruciaal is voor het creëren van een onderneming die klaar is voor de toekomst.

Slimme IT-leiders werken samen met het bedrijf aan het opzetten van het soort on demand-oplossingen die het beste bij de vereisten van de organisatie passen. Als geen van de partijen ervan overtuigd is dat de de cloud de juiste strategie is, kunnen organisaties een hybride benadering toepassen om te testen hoe ver het bedrijf al is.

Ga op zoek naar een leverancier die u kan helpen de cloud te evalueren. Net zoals traditionele licenties een probleem voor het bedrijf kunnen vormen, bent u aan sommige cloudcontracten ook voor langere tijd verbonden. En als de bedrijfsomstandigheden veranderen, krijgt u te maken met een nieuw dilemma op het gebied van kosten.

Biedt deze uitdaging het hoofd door middel van een flexibel betalingssysteem, waardoor uw organisatie de kracht van on demand ervaart alvorens hier fulltime aan vast te zitten. Niet iedere leverancier kan zulke systemen voldoende aan de klant aanpassen, of de flexibiliteit bieden om weer naar intern over te stappen als de cloud niet bevalt.

Dus zorg ervoor dat u een partner vindt die  alles op het gebied van cloudinfrastructuur, software, services en betaaloplossingen kan bieden zodat u optimaal kunt profiteren van alles wat de hybride cloud te bieden heeft. Als u op korte termijn de juiste beslissingen neemt, zult u zien dat IT on-demand de perfecte oplossingen biedt voor uw problemen met uitgaven op de lange termijn.

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Cloud Computing, Technology