Home » Technology » Cloud Computing » Publieke cloud vs. privécloud: de wedstrijd

Publieke cloud vs. privécloud: de wedstrijd

Tech Page One

Veiligheid? Kosten? Uitrol? Wie van de publieke cloud of de privécloud zal de wedstrijd winnen?

Alle bedrijven trekken erheen. Ieder op zijn tempo, ieder op zijn eigen manier, maar ze steken allemaal een min of meer grote dosis cloud computing in hun IT-systeem. Cloud computing omvat een groot aantal realiteiten en elk bedrijf kan er de oplossing en het implementatiemodel in vinden dat bij zijn bedrijf past. Twee grote scholen onderscheiden zich bij de gebruikers: de publieke cloud en de privécloud. Terwijl de eerste mikt op de bundeling van externe resources die ter beschikking worden gesteld door een derde leverancier, geeft de laatste de voorkeur aan het intern toepassen van dezelfde technieken op een infrastructuur die rechtstreeks door het bedrijf wordt opgezet en beheerd. Beide modellen hebben hun voor- en nadelen, maar wie zal de wedstrijd winnen?

 

 

Het verdict

Met zes rondes tegen 5 haalt de privécloud een kleine voorsprong in deze vergelijking, met name vanwege de grotere controle die hij de IT-directie biedt (veiligheid, monitoring, personalisatie). Maar de publieke cloud, met zijn eenvoudige implementatie en de kostenbesparingen die hij genereert, is ook aantrekkelijk voor IT-teams met vaak beperkte menselijke en financiële middelen. Naast de intrinsieke troeven van elk moet men uiteraard eerst de specifieke behoeften van het bedrijf bekijken.

Niet iedereen zal de capaciteit hebben om een ​​privécloud op te zetten, niet iedereen zal het recht hebben om zijn gegevens op een publieke cloud te plaatsen. Binnen een organisatie zelf kunnen de behoeften verschillen van de ene afdeling tot de andere. Strategieën die volledig gebaseerd zijn op het ene of het andere model voldoen daarom niet volledig aan de behoefte. De juiste aanpak zou uiteindelijk te vinden zijn in de hybride cloud die het beste van beide werelden biedt. Al naargelang het vereiste veiligheidsniveau, de gewenste prestaties of het toegekende budget zal een workload gemigreerd kunnen worden naar het cloudplatform dat het meest geschikt zal zijn.

 

 

Dell

Dell

Dell stelt landen, gemeenschappen, klanten en mensen overal ter wereld in staat om technologie te gebruiken om hun dromen te realiseren. Klanten vertrouwen op ons voor technologische oplossingen die hen helpen meer te doen en te bereiken, of ze nu thuis, op het werk, school of waar dan ook zijn. Leer meer over ons verhaal, ons doel en de mensen achter onze klantgerichte aanpak.

Laatste Artikels:

 

Tags: Cloud Computing, Technology