Home » Technology » Big Data » Smart cities veranderen het leven van 9 miljard mensen

Smart cities veranderen het leven van 9 miljard mensen

Tech Page One

Smart cities veranderen het leven van 9 miljard mensen MainImage

 

Moderne connectiviteit brengt een grote verandering teweeg omdat stedelijke gebieden transformeren in smart cities. Channelwederverkopers kunnen een belangrijke rol spelen bij deze transformatie. Zij kunnen hun expertise op dit gebied combineren met de levering van vertrouwde hardware om planologen te helpen slimmere gebouwen en steden te realiseren.

Planologen en bedrijven die slimmere steden willen creëren, moeten specialistische software uitvoeren op een beveiligd maar toch schaalbaar en flexibel platform. Door samen te werken met een hardwarespecialist die het bedrijf al ondersteunt bij de ontwikkeling van bruikbare inzichten via het Internet of Things, kunnen channelwederverkopers planners en gerenommeerde bedrijven helpen schonere en groenere steden te ontwikkelen.

Hoe ziet een smart city eruit?

Smart cities veranderen het leven van 9 miljard mensen BodyTextImageVoor buitenstaanders lijken smart cities misschien idealistisch. De beschrijvingen van geavanceerde stedelijke ontwikkelingen bestaan vaak uit heldere beelden van futuristische gebouwen en vervoersverbindingen. De realiteit ligt echter dichter bij ons hedendaagse beeld van een metropool, waarbij technologie al leidt tot praktische veranderingen in de wijze waarop steden worden gebouwd en ontwikkeld.

Neem bijvoorbeeld India, waar het regeringsprogramma 100 Smart Cities streeft naar het creëren van stedelijke ruimten die op technologisch gebied geavanceerder en ook milieuvriendelijker zijn. Dell heeft onlangs de oprichting van het Smart City Partner Ecosystem aangekondigd, waarmee bedrijven applicaties van belangrijke leveranciers op betrouwbare hardware kunnen gebruiken om smart city-mogelijkheden in het land te kunnen benutten. Er zijn bijvoorbeeld applicaties om de services aan inwoners te bewaken, zoals het volgen van afval, energiebeheersing en verkeersbeheer.

Stedenbouwkundigen wereldwijd zoeken naar gelijksoortige krachtige samenwerkingsverbanden op technologisch gebied. Volgens Grand View Research lopen de uitgaven voor wereldwijde smart cities op tot $ 1,4 miljard in 2020. Het onderzoeksbureau wijst erop dat smart cities worden ontwikkeld met behulp van allerlei technologieën, zoals sensornetwerken, data-analyses, cloudcomputing en draadloze communicatie.

De technologen en planologen die een stedelijke verandering nastreven moeten nauw samenwerken met channelspecialisten, zoals onafhankelijke softwareleveranciers en systeemintegrators. Channelwederverkopers kunnen dankzij hun focus op providerintegratie en hun kennis van lokale marktomstandigheden een belangrijke rol spelen bij de realisatie van smart cities.

Hoe kunnen mensen profiteren van smart cities?

Geavanceerde Internet of Things-oplossingen maken datagestuurde beslissingen voor slimmere steden mogelijk. Met een overkoepelend IT-netwerk, waarmee alle niet-verbonden apparatuur wordt verbonden en geautomatiseerde analyses en controles worden toegepast, kunnen eigenaren en beheerders van gebouwen het afval aanzienlijk beperken en veel kosten besparen.

Channelwederverkopers kunnen oplossingen ter plaatse op deze belangrijke gebieden koppelen aan betrouwbare IT-infrastructuur zodat planologen milieuvoordelen kunnen behalen. Een van de grootste voordelen is connectiviteit. In plaats van elke dag te moeten forenzen, kunnen medewerkers gebruikmaken van informatienetwerken om met collega’s te communiceren. Deze connectiviteit biedt meer flexibiliteit.

Een ander groot pluspunt is duurzaamheid. Smart city-ontwikkelingen zijn nauw gekoppeld aan de evolutie van transportnetwerken. Door gebruik te maken van verbindingstechnologie, zoals sensoren en analyses, krijgen planologen inzicht in hoe mensen forenzen en waar de verkeersstroom beter kan worden beheerd om opstoppingen te vermijden.

Op de World Expo in 2015 werd Milaan als smart city onder de aandacht gebracht. Het evenement was gericht op technologische oplossingen voor duurzaamheid en bouwruimte. Er werd bijvoorbeeld gebruikgemaakt van virtual reality om de kunst en architectuur van de beroemde kathedraal in Milaan te laten zien, zonder dat toeristen hun huis uit hoeven.

Welke vooruitgang is er geboekt op het gebied van smart cities?

Volgens de Europese Commissie zijn 100 Europese steden al bezig mogelijke oplossingen te testen en zijn er meer dan 100 bedrijven die helpen bij de ontwikkeling van deze stedelijke gebieden. Channelwederverkopers kunnen belangrijke partners zijn bij deze ontwikkelingen. Met verbonden oplossingen van ISV’s in combinatie met krachtige hardware van een specialist als Dell kunnen stedenbouwkundigen woon- en werkomgevingen verbeteren.

Het programma Bristol Is Open van het Verenigd Koninkrijk is een praktisch voorbeeld van een smart city. Paul Wilson, managing director van het initiatief, zegt dat de stad wordt gebruikt als een laboratorium voor stedelijke verandering door middel van de gezamenlijke kracht van stedelijke datasets voor bijvoorbeeld transport, onderwijs en afvalbeheer.

Andere steden hebben ook het belang ingezien van samenwerking met technologische partners die krachtige datasets kunnen beheren. De stad Orlando investeert zo’n $ 20 miljoen in smart city-ontwikkelingen en benut verzamelde data over besparingen op energiekosten om verantwoording af te leggen en aan te geven hoe deze investeringen op de lange termijn zorgen voor een groter rendement.

En er is duidelijk behoefte aan soortgelijke plannen op andere plekken. Er zijn aanwijzingen dat de wereldbevolking tegen 2050 tot negen miljard is gestegen, waarvan 75% in steden woont. Door het stedenbouwkundigen mogelijk te maken verbonden software uit te voeren op een sterk technologieplatform, kunnen channelwederverkopers helpen om geweldige ideeën voor slimmere steden te verwezenlijken en groenere, duurzamere ruimten te creëren.


Referenties:

Partner Ecosystem van Dell in India (in het Engels): http://timesofindia.indiatimes.com/tech/tech-news/Dell-launches-partner-ecosystem-for-governments-Smart-City-project-in-India/articleshow/52142188.cms

Grand View Research over smart cities (in het Engels): https://globenewswire.com/news-release/2016/04/07/826691/0/en/Smart-Cities-Market-Expected-To-Reach-USD-1-422-57-Billion-by-2020-Grand-View-Research-Inc.html

Europese visie op smart cities (in het Engels): https://www.holyrood.com/articles/comment/we-have-good-isolated-smart-city-examples-says-european-commission-chief

De regering van het Verenigd Koninkrijk over bewijzen voor en onderzoek naar smart cities (in het Engels): https://www.gov.uk/government/news/new-initiative-to-support-40-billion-smart-cities-in-the-uk

Bristol is Open (in het Engels): http://www.zdnet.com/article/five-best-practice-tips-for-investigating-the-iot/

Dell Referenties:

Realiseer sneller inzichten: http://www.dell.com/learn/nl/nl/nlbsdt1/business-intelligence

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Big Data, Technology