Home » Technology » Converged Infrastructure » Van chaotische naar automatische mkb-oplossingen

Van chaotische naar automatische mkb-oplossingen

Tech Page One

Van chaotische naar automatische mkb-oplossingen

 

Kleine bedrijven hebben hulp nodig om een veelheid aan systemen te overwinnen

Tv-reclames en glossy brochures geven een geïdealiseerd beeld van kleine bedrijven.  U kent de clichés: het nette bureau, het bij elkaar passende meubilair, de server in een hoekje met vrijwel onzichtbare kabels… Helaas is de realiteit vaak anders. Veel kleine bedrijven opereren in een bepaalde mate van chaos. Archieven zijn vaak niet op orde en IT-systemen zijn nooit helemaal zoals ze door de leveranciers zijn voorgespiegeld.

Overcomplexiteit

Van chaotische naar automatische mkb-oplossingenHet ligt niet aan het mkb zelf. Veel systemen zijn geleidelijk met het bedrijf meegegroeid, zonder de gestructureerde planning waarmee dit bij veel grotere bedrijven is gebeurd.  De partnerkeuze is hierbij cruciaal. Sommige bedrijven hebben het geluk een leverancier te hebben gekozen die werkelijk meerwaarde heeft geboden. Andere zitten met slecht gekozen producten.

Het ware probleem ligt in veel gevallen ook bij de verkopers. Producten die voor kleine bedrijven worden aangeboden, zijn vaak gebaseerd op wat aan grote ondernemingen is verkocht. Hierdoor worden mkb-bedrijven opgezadeld met omlaaggeschaalde versies. In theorie klinken die systemen goed, maar in de praktijk zijn ze vaak te complex om te beheren, te duur in het gebruik en nodeloos ingewikkeld wat betreft storage- en beveiligingsstructuren. Daarnaast zijn de servers soms te groot voor de kleine kantoorruimte en hebben ze gespecialiseerde bekabeling nodig. De realiteit is vaak een wirwar van kabels.

Zo hoeft het niet te zijn. Er zijn manieren om groei beter te plannen, bijvoorbeeld door een product als de PowerEdge VTRX van Dell te kiezen, dat speciaal is ontwikkeld voor kleine bedrijven en een eenvoudiger upgradepad heeft.

Cloudgebaseerd

Eén manier waarop kleine bedrijven een deel van de problemen kunnen aanpakken, is door te gaan werken met cloudsystemen. Deze oplossing past van nature bij kleine bedrijven omdat veel benodigde IT-expertise door een derde partij wordt geleverd. Dankzij betalen-per-gebruik kan er economischer worden gebudgetteerd en is het eenvoudiger om efficiënt te groeien. Een onderzoek uit 2014 van de University of Bournemouth heeft uitgewezen dat iets meer dan vijftig procent van de kleine bedrijven geen idee heeft wat cloudcomputing was, laat staan dat ze van plan zijn er gebruik van te maken.

Efficiënter

Het is duidelijk dat veel mkb-bedrijven een nieuwe IT-strategie moeten kiezen.  In veel gevallen werken ze met systemen die ofwel omhooggeschaalde versies van thuissystemen zijn, ofwel omlaaggeschaalde versies van zakelijke producten.

Voor efficiëntere resultaten is een betere planning nodig op basis van gespecialiseerde mkb-producten, misschien met een grotere investering in cloudsoftware.  Het belangrijkste is dat het proces minder complex moet zijn. De gemiddelde mkb-eigenaar heeft al teveel op zijn of haar bord zonder te worden gehinderd door overontwikkelde IT-systemen. Eenvoud en gebruiksgemak horen voorop te staan.

 

 

Maxwell Cooter

Maxwell Cooter

Max is een freelance journalist en schrijft over een breed scala aan IT- onderwerpen. Hij was de oprichtende redacteur van Cloud Pro, een van de eerste cloud publicaties. Hij heeft ook IDG's Techworld opgericht en daarvoor was hij redacteur van het Netwerk Week. Als freelancer, heeft hij bijgedragen aan de IDG Direct, SC Magazine, Computer Weekly, Computer Reseller News, Internet tijdschrift, PC Business World en vele anderen. Hij heeft ook gesproken op vele conferenties en als commentator gewerkt voor BBC, ITN en computer TV-zender CNBC.

Laatste Artikels:

 

Tags: Converged Infrastructure, Data Center, Technology