Home » Technology » Vier manieren waarop de gezondheidszorg door flash-opslag verandert

Vier manieren waarop de gezondheidszorg door flash-opslag verandert

Tech Page One

4 ways flash storage is changing healthcare-Main Article Image

 

Organisaties in alle sectoren investeren in technologie om optimaal van big data te profiteren – en de toewijding is met name sterk in de gezondheidszorg.

IDC zegt dat de gezondheidszorg tussen 2016 en 2020 de snelstgroeiende sector blijft voor wat betreft IT-uitgaven met een gemiddelde jaarlijkse groei van 5,7%.

Effectieve besluitvorming aan de hand van big data is afhankelijk van een goede ondersteunende infrastructuur. Flash-opslag, ontworpen ter vervanging van traditionele draaiende media, kan hierbij een cruciale rol spelen. Organisaties in de gezondheidszorg die een deel van hun IT-uitgaven toewijden aan flash-opslag, kunnen op vier belangrijke manieren profiteren.

1. Prestaties verbeteren

4 ways flash storage is changing healthcare-Body Text ImageNeem bijvoorbeeld Humber River Hospital in Toronto, Canada, een ziekenhuis dat zwaar investeerde in de prestaties van haar klinische applicaties om patiënten te voorzien van de beste en snelste zorg. De onderliggende IT-infrastructuur veroorzaakte soms prestatieproblemen, wat betekende dat zorgverleners moesten wachten op toegang tot patiëntenrecords en ziekenhuisgegevens.

Het ziekenhuis implementeerde een nieuw datacenter op basis van Dell opslagtechnologieën om de prestaties van het missie-kritieke MEDITECH EHR-systeem (Electronic Health Record) te verhogen. De upgrade verhoogde de prestaties van MEDITECH en andere zakelijke applicaties met bijna 100%.

2. Verbetering van analyse

Niet alle organisaties hebben net zoveel geluk. Uit het recente Health Insights-onderzoek van IDC blijkt dat Europese zorgverleners zich bewust zijn van de krachtige waarde van hun gegevens, maar dat ze vaak niet over de juiste gegevensbeheerarchitectuur en analytische mogelijkheden beschikken om optimaal van hun informatie gebruik te maken.

De onderzoeker zegt dat organisaties in de gezondheidszorg hun technologische investeringen uitvoerig moeten benaderen – en dat flash-opslag hierbij een cruciale rol kan spelen. Met Flash-opslag kan gegevensanalyse in real-time worden uitgevoerd. Kevin Fernandes, CTO voor Humber River Hospital, zegt dat de organisatie nu profiteert van responstijden in milliseconden. Het resultaat is snellere besluitvorming en betere patiëntenzorg.

3. Management vereenvoudigen

Het gezondheidszorgtijdschrift PLOS Biology voorspelde dat de hoeveelheid gegevens die tegen 2025 alleen al door genomica wordt gegenereerd, niet onderdoet voor de hoeveelheid gegevens gecreëerd door de astronomische wetenschap, YouTube en Twitter. Onderzoeker Forrester meldt dat CIO’s in de gezondheidszorg de kern van deze initiatieven vormen, maar helaas vaak moeite hebben met het bouwen van bedrijfscasussen voor hun eigen programma’s.

Een investering in geavanceerde opslagtechnologie kan helpen met het vereenvoudigen van de hoeveelheid IT-infrastructuur die moet worden beheerd. Humber River Hospital kan nu binnen 45 minuten – in plaats van zes uur – een back-up van haar gegevens maken. In plaats van zich zorgen te maken over technologieproblemen en nieuwe uitvindingen – zoals flash- en cloudopslag voor bedrijven – besteden professionals in de gezondheidszorg meer tijd aan het helpen van patiënten.

4. Kosten reduceren

Analisten denken dat lagere prijzen en prestatievoordelen betekenen dat flash-opslag een steeds interessantere optie voor organisaties wordt. Dergelijke kostenvoordelen leiden ertoe dat onderzoeker IDC suggereert dat flash-zendingen de traditionele HDD zullen overtreffen, waarbij de solid state-capaciteit in de loop van 2015 met 75% steeg.

Deze kostenvoordelen worden bij Humber River al gerealiseerd. Het ziekenhuis reduceerde de fysieke voetafdruk van haar nieuwe MEDITECH-opslagomgeving van meer dan vier opslagracks naar minder dan een halve rack SSD-schijven. Door de voetafdruk van de opslag te reduceren, bespaart het ziekenhuis 50% op bedrijfskosten van het datacenter in de vorm van energie en koeling. De belangrijkste begunstigde van dergelijke kostenbesparingen is de patiëntenzorg.

Klik hier om diepgaande instructies voor flash in uw onderneming te vinden.

 


 

Referenties:

IDC over uitgaven in de gezondheidszorg: http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS41699316

IDC over gezondheidszorg als een van de big data-pioniers: http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS41699316

Gezondheidszorgtijdschrift PLOS Biology: https://www.ft.com/content/1b614d10-9a03-11e6-8f9b-70e3cabccfae

Forrester over CIO’s in de gezondheidszorg: https://www.forrester.com/report/Seven+Ways+Big+Data+Improves+Healthcare+Outcomes/-/E-RES117433

IDC over uitgaven aan flash-opslag: http://searchsolidstatestorage.techtarget.com/feature/Experts-make-enterprise-flash-technology-predictions

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Technology