Home » Technology » Converged Infrastructure » Vier manieren waarop u het beheer van uw IT-infrastructuur kunt verbeteren

Vier manieren waarop u het beheer van uw IT-infrastructuur kunt verbeteren

Tech Page One

11-747x325

 

Groei is geweldig en is uiteindelijk het doel van elk succesvol bedrijf. Helaas gaat groei vaak hand in hand met meer systeemcomplexiteit. Wanneer organisaties in omvang toenemen, gebeurt hetzelfde met hun IT-infrastructuur.

Maar er is een andere mogelijkheid. De sleutel tot het reduceren van de complexiteit bestaat uit vier fasen: u begint met een analyse, gaat vervolgens door naar convergentie en partnerschappen en ontwikkelt tot slot een strategie voor een eenvoudiger infrastructuurbeheer.

1. Analyseer uw assetbase en streef naar flexibiliteit

Vier manieren waarop u het beheer van uw IT-infrastructuur kunt verbeterenOnderwerp uw technologische middelen aan een grondig en streng onderzoek. Hebben uw IT-medewerkers te maken met een onsamenhangende massa bedrijfsmiddelen, waarvan sommige op elkaar aansluiten, maar de meeste onafhankelijk functioneren?

Complexiteit tast ook de storage-infrastructuur aan. IT-managers voegen nieuwe hardware toe op grond van de behoeften van het bedrijf. Door de bijbehorende doolhof aan kabels en overlappende beheertools staat het IT-personeel voor de bijna onmogelijke opgave om de IT-infrastructuur te onderhouden en uit te breiden.

De uitdaging is zo groot dat Gartner suggereert dat de technische schuld die gepaard gaat met oudere en meer rigide IT-infrastructuren, CIO’s in de weg staat om waarde toe te voegen. De analist zegt dat bedrijven flexibeler moeten worden om concurrerend te blijven.

2. Convergeer uw infrastructuur om een nieuw tijdperk met meer flexibiliteit te creëren

De snelle en vaak ongecontroleerde expansie van storage, servers en netwerken betekent dat het onmogelijk is een volledig beeld te krijgen van de bestaande hardware en ondergebruikte bedrijfsmiddelen. IT-managers die belast zijn met steunverlening aan bedrijfsverandering, moeten een meer flexibele assetbase creëren.

Het antwoord komt via convergentie. Een geconvergeerde infrastructuur leidt tot een drastische vermindering van het aantal servers, storagesystemen, netwerken en voedingsoplossingen in snel groeiende organisaties die te maken hebben met cruciale workloads.

Een geconvergeerde infrastructuur leidt tot een veel minder complexe infrastructuur, iets waarvoor gewoonlijk heel veel tijd, moeite en geld nodig is wanneer investeringen in technologie versnellen. Gezien deze voordelen schat het onderzoeksbedrijf IDC dat de uitgaven aan geconvergeerde infrastructuur in 2016 gaan oplopen tot $ 17,8 miljard.

3. Partnerschappen aangaan om het meeste te halen uit geïntegreerde hardwarebronnen

Maar al te vaak wordt de belofte van IT-convergentie geschaad door licht verbonden, bedrijfseigen componenten. Deze elementen kunnen niet gemakkelijk met elkaar worden gecombineerd om in te spelen op de eigentijdse eisen van line-of-business medewerkers.

IT-managers die optimaal willen profiteren van convergentie, moeten samenwerken met een partner die een sterk gediversifieerde expertise te bieden heeft. Wat u nodig hebt, is een portfolio van geconvergeerde oplossingen waarmee traditionele en moderne applicaties kunnen worden uitgebreid met gemeenschappelijke, op standaarden gebaseerde architecturen en een vereenvoudigd beheer.

Terwijl veel kleine bedrijven behoefte hebben aan een gebruiksklare integratieoplossing, willen CIO’s van grote ondernemingen steeds sterker verschillende bronnen bijeenbrengen, mogelijk met een servicegebaseerde aanpak. Toch is het einddoel gelijk: de kosten verlagen en operationele activiteiten automatiseren met een eenvoudige, geïntegreerde aanpak.

4. Richt u op een future-ready strategie voor eenvoudiger infrastructuurbeheer

Wanneer uw bedrijf verder groeit en technologie hogere eisen gaat stellen, wordt uw infrastructuur geconfronteerd met nieuwe eisen van zakelijke gebruikers. Uw infrastructuur moet schaalbaar zijn omdat medewerkers via tal van applicaties verbinding maken met uw netwerk.

Simpelweg meer materiaal kopen is niet genoeg. Wanneer meer medewerkers de cloud gebruiken om op aanvraag te werken, moet uw bedrijf erop voorbereid zijn om kostenefficiënt omhoog of omlaag te kunnen schalen. Alleen door uw infrastructuurbeheer nu ter hand te nemen kunt u een goede strategie ontwikkelen voor de flexibele toekomst van IT die zonder enige twijfel in het verschiet ligt.

 


 

Referenties:

Gartner – van complexiteit naar productiviteit

IDC over convergentie

 

 

Mark Samuels

Mark Samuels

Mark Samuels is als journalist gespecialiseerd in het bedrijfsleven en IT-leiderschap. Na een periode als redacteur bij CIO Connect en bij Computing schreef hij al voor verschillende organisaties, waaronder de Economist Intelligence Unit, Guardian Government Computing en Times Higher Education. Mark draagt ook bij aan CloudPro, ZDNetUK, TechRepublic, ITPro, Computer Weekly, CBR, Financial Director, Accountancy Age, Educause, Inform en CIOnNET. Hij heeft uitgebreide ervaring met hoe CIO's technologie gebruiken en toepassen in het bedrijfsleven.

Laatste Artikels:

 

Tags: Converged Infrastructure, Data Center, Technology